Jumalan virheet Top 10
Ollakseen kaikkivoipa ja -tietävä, Jumala on Raamatun mukaan tehnyt roppakaupalla virheitä Maata ja ihmistä koskevassa projektissaan. Jos tavoitteena oli luoda ihminen ja tälle ihanteellinen paikka, jossa elää rauhassa, projektissa tehtiin anteeksiantamattomia virheitä vasta ensimetreiltä lähtien. Listataan niistä muutamia.
1 Hyvän ja pahan tiedon puun istuttaminen ihmisen ulottuville oli ensimmäinen ja pahin virhe. Siis heti sen jälkeen, kun Jumala oli päättänyt luoda ihmisestä uteliaan ja tiedonhaluisen, ja samaan aikaan keksinyt luoda puun, josta syöminen oli kiellettyä. Jumalan ajatus oli veren kaivamista nenästä - Jumala kyllä tiesi, että ihminen kajoaisi puuhun ennen pitkää. Jumala siis pilasi projektinsa tietoisesti ennen kuin se ehti kunnolla edes alkaa.
2. Opettamalla ihmisen viljelemään heti paratiisista karkottamisen jälkeen, Jumala varmisti, että ihminen tulisi sotimaan ja tappamaan toisiaan alueiden ja resurssien takia. Jumala tiesi, että kun ihminen alkaa viljelemään maata, he lisääntyvät ja täyttävät maan. Jos olisimme jääneet metsästäjä-keräilijöiksi (kuten paratiisissa on tarinan mukaan eletty), emme olisi lisääntyneet lähellekään niin nopeasti, eikä meillä olisi ollut syytä alkaa sotimaan alueiden ja resurssien takia. Ainakaan huomattavan pitkään aikaan.
3. Antamalla ihmiselle vapaan tahdon, Jumala tiesi, ettei ihminen käytä sitä juuri kuten Jumala haluaisi. Jumala tiesi, että vapaa tahto johtaisi monenlaisiin seurauksiin. Jumala siis ensin aiheutti ongelman ja ratkaisi sen hukuttamalla melkein kaikki ihmiset. Tämä maailmankaikkeuden suurin massamurhakaan ei kuitenkaan ratkaissut yhtään mitään.
4. Sekoittamalla ihmisten kielet Baabelin tornin juurella, Jumala aiheutti ihmiselle taas lisää syitä sotimiseen. Syntyi eriäviä kansoja, jotka näkivät muut kansat vihollismielisinä ja muukalaisina. Yhteinen kieli olisi antanut luonnollisesti paljon paremmat edellytykset rauhaisaan yhteistyöhön. Jota siis todistettiin myös Baabelin tornin rakennusprojektissa, mutta joka projekti hiersi Jumalan kengässä juuri siitä syystä, että ihmiset olivat niin yhtenäisiä. Tämä ei Jumalalle jostain syystä maistunut. Raamatun mainitsema sodan Jumalan titteli ei ole ihan tuulesta temmattu.
5. Jos Jumalan tarkoitus oli, että kaikilla on mahdollisuus pelastua hänen itse aiheuttamaltaan ikuiselta kuolemalta, Jumala mitätöi tarkoituksensa sillä hetkellä, kun laati pelastuksen edellytykseksi uskon yliluonnolliseen entiteettiin, jota ei voida todistaa olevan olemassa. Tällainen usko vaatii tietynlaista ihmistyyppiä, eikä lähellekään kaikilla ihmisillä ole tarvetta uskoa minkäänlaisiin jumaluuksiin. Näin toimimalla Jumala varmisti, että kaikilla ei ole mahdollisuutta pelastua Jumalan itse aiheuttamalta tuholta.
6. Kirjoituttamalla Raamatun, joka koostuu epätieteellisistä tarinoista ja jonka profetiat ovat itsestäänselvyyksiä, jotka kuvasivat Raamatun oman aikansa ilmiöitä, Jumala varmisti, ettei Raamattu ole uskottava kertomus eikä siinä ole profeetallista ulottuvuutta. Tämä taas estää sellaisten ihmisten uskon, joille esitettyjen asioiden oikeellisuus on tärkeää. Itselleen rehellinen ihminen ei voi uskoa esimerkiksi Raamatun esittämään vedenpaisumukseen. Sellaisesta ei ole ensimmäistäkään todistetta.
7. Jumalan laatima pelastussuunnitelma oli sekä täysin turha että sisälsi sisäisiä virheitä. Jumala on laatinut tarinan mukaan maailmankaikkeuden säännöt ja keksinyt, että ihminen on syntinen. Jumala ei kaikkeuden sääntöjen laatijana tarvitse mitään pelastussuunnitelmaa tai poikansa kuolemaa ristillä kuitatakseen ihmisten synnit. Jumala voi kuitata ne sääntöjen laatijana myös ilman uhria. Lisäksi uhri oli pelkkää näytelmää, sillä siinä ei uhrattu mitään. Ikuinen entiteetti, Jeesus, kävi kääntymässä maan päällä ja palasi sinne mistä tulikin. Mitään ei uhrattu missään vaiheessa. Kuvio on sama kuin laittaisi kahdenkymmenen euron setelin tunniksi yöpöydän laatikkoon ja sen jälkeen takaisin lompakkoon. Jos joku väittäisi, että rahan omistaja uhrasi jotain, väitteen esittäjää saatettaisiin katsoa säälivästi ja kääntää keskustelun aihe toisaalle.
8. Pelastussuunnitelmassa oli myös moraalinen valuvirhe. Se, että ihminen on hyvä, ei riitä pelastukseen. Tämä aiheuttaa paradoksin, jossa massamurhaaja voi saada pelastuksen tullessaan uskoon, mutta kaikin mittarein mitattuna hyvää elämää elänyt ihminen taas joutaa kadotukseen vain koska on rehellinen itselleen, eikä väitä uskovansa johonkin sellaiseen, johon ei voi uskoa.
9. Kirjoituttamalla paksun ja monitulkintaisen Raamatun, Jumala varmisti, ettei Raamatun sisällöstä tule koskaan olemaan yksimielisyyttä. Sen sijaan Jumala varmisti, että kristityt tulevat vääntämään loputtomiin Raamatun tulkinnoista eivätkä itsekään tiedä, mikä on oikea tapa tulkita Raamattua. Oikeassa olijoiden armeija tulisi olemaan laaja mutta hajanainen ja he syyttäisivät toisiaan väärässä olemisesta.
10. Jumalan suurin virhe oli suhtautua itseensä uhmaikäisen lapsen tavalla. Asettamalla itsensä narsistisesti kaiken tarkoituksen keskiöön ja vaatimalla ihmisiltä palvontaa, Jumala osoitti pienuutensa.
71 kommenttia
Mitä Jumala on mieltä ”kristinuskon Jumalasta” ? Onhan niitä muitakin ….uskon jumalia. Onko Jumala laitettu omaan lokeroonsa, josta sitten tulkitaan kristinuskon silmälasit päässä ? Mitä jos Jumala ei hyväksy näitä tulkintoja ? Toisilla on erväriset silmälasit, vaikka jumalia pitäisi olla vain yksi ja ainoa oikea (kuten uskovaisten uskokin on omasta mielestä ainoa oikea). Mikä Jumala oli ennen kristinuskoa, jonka ihmiset loivat ? Ihminenhän itse ”synnyttää” oman jumalakuvansa. Koska kukaan ei tunne Jumalaa, jumalakuvat riitelevät ja sitä myöten ihmisetkin. Ja sitten soditaan ja rukoillaan.
Antero luulee olevansa Jumalaa paljon viisaampi. Eikö tämä ole täyttä hybristä eli itsensä ylentämistä.
Marko Sjöblom: ”Minä myönnän käsityksen Jumalan raakalaismaisuudesta oikeutetuksi tai ainakin ymmärrän näkemystä. Samalla se on kuitenkin vain selkeä puolitotuus: sama Jumala kun tekee hyvää, armahtaa, antaa anteeksi jne. Eihän koulun historianopetuksessakaan puhuta vain holokaustista ja sen mahdollistaneista myötäjuoksijoista vaan kerrotaan myös vastarinnasta, toisinajattelijoista jne. Vaikka tuo porukka oli tavallaan hyvin marginaalinen Hitlerin Saksassa.”
Tämä oli mielestäni hieman epäonnistunut vertaus. Jumala on yksi kokonaisuus, Hitlerin Saksa taas koostui yksilöistä, jossa itse pahuus kumpusi yhdestä henkilöstä. Jumalaa ja Hitleriä voidaan verrata, mutta ei kokonaista maata tai sen kansalaisia.
Marko: ”Tämä on myös tulkintaa menneisyyden tapahtumista, joista on olemassa toisistaan jossakin määrin poikkeavia versioita jotka pitävät kuitenkin yhtä useimmissa asioissa. Me ajattelemme niin, että Jumala tekee hyvää ja estää pahaa. Hän sallii pahan tiettyyn rajaan asti JA pystyy tekemään myös hirvittävistä asioista jotakin hyvää.”
Olen toki törmännyt tällaiseen perusteluun aikaisemminkin. Perustelu on ongelmallinen, sillä se, että massamurhaaja tekee joskus jotain hyvää, ei mitätöi murhaajan pahuutta ja tekoja. Jos sarjamurhaaja taluttaa mummon kadun yli, niin ajattelemmeko me että siinäpä mukava kaveri?
Jumala sanoi: Älä tapa ja sitten käski tappamaan. Jonkinmoinen ristiriita siinä on. Mitähän me ihmiset olemme ymmärtäneet väärin?
Katsokaa siis tarkoin, kuinka vaellatte. Ef. 5:15
Kukaan ei voi olla vaikuttamatta maailmaan. Me vaikutamme omalla paikallamme ja teemme maailmasta joko paremman tai huonomman.
T. DeWitt Talmage, D. L. Moody, Hiljaisiin hetkiin, Päivä, 1996.
”…Jumala tiesi, että ihminen tulee lankeamaan…” Vai tiesikö sittenkään?
Kun käärme petti ihmisen, niin antoi ihmisen ymmärtää, ettei ihminen kuole vaan tulee, niinkuin Jumala tietämään hyvin ja pahan… Kunhan vain rikkoo tuon Jumalan käskyn ja syö siitä yhdestä ainoasta, joka oli kielletty. (Siis petoksella ja valheella petti ihmisen)
Kokonaisvaltaisesti ajatellen ihminen siis oppi tuolloin tuntemaan hyvän ja pahan, koska juuri tämän ”laki” osoittaa ihmiselle. Siis: ”Älä syö”
Ihminen siis tuntee ja tietää mikä on hyvää ja mikä pahaa, mutta kukaan ei tule hyväksi tai pahaksi sen tähden, että tietää mitä hyvä ja paha ovat, mutta, jos et toimi hyvän mukaan, kuten laki vaatii; eli ”rakasta pyyteettömästi kaikkia” niin todistat itsestäsi, että vääryys vaikuttaa sinussa, koska toimit vastoin sitä hyvää, minkä oikeaksi tiedät. Tämä on perisynnin vaikutusta ihmisessä, josta todisteena on myös, että kuolemme.
Näin on siis jokaisen ihmisen tunnustettava, että hän on lain rikkoja Jumalan edessä, olipa ihminen uskovainen tai ei. Sillä Jumala on luonut jokaisen ihmisen, eikä kukaan ole siis itsensä oma, vai onko joku itsensä synnyttämä?
Kaikki ihmiset ovat saaneet alkunsa niistä päivistä, jolloin Jumalan teki ihmisen maan tomusta:
”Silloin Herra Jumala teki maan tomusta ihmisen ja puhalsi hänen sieramiinsa elämän hengen, ja niin ihmisestä tuli elävä sielu. Ja Herra Jumala istutti paratiisin Eedeniin, itään, ja asetti sinne ihmisen, jonka hän oli tehnyt.” 1.Moos.2:7-8
Synti on siis uskottava ja tunnustettava Jumalan edessä, jotta ihminen pääsee totuuden tuntoon ja siten valkeuteen, sillä kaikki ihmiset ovat vailla Jumalan kirkkautta ja elävät luonnostaan pimeydessä. Paavali kirjoittaa:
”Sillä kaikki meidät asetetaan Jumalan tuomioistuimen eteen. Sillä kirjoitettu on: ”Niin totta kuin minä elän, sanoo Herra, minun edessäni pitää jokaisen polven notkistuman ja jokaisen kielen ylistämän Jumalaa”. Niin on siis meidän jokaisen tehtävä Jumalalle tili itsestämme.
C O Rosenius taas kirjoittaa: ”Kaikki mitä teemme on synnin saastuttamaa. Sen takia on meidän kokonaan kadotettuina vastaan otettava kaikki Jumalan armosta hänen kauttansa, joka on meidän tähtemme työtä tehnyt, antanut henkensä ja verensä meidän edestämme ja joka sanoo: ”Teidän pitää elämän minun kauttani.”
Lohduksena vielä niille, jotka tuntevat itsensä sanoo Herra: ”Minä, minä se olen, joka itseni tähden pyyhin pois sinun uskottomuutesi enkä muistele sinun syntejäsi.” Jes. 43: 25.
Ilmoita asiaton kommentti