Jumalan sanassa voima on - voima niin suuri ja ihmeellinen

Jumalan sana tuottaa tulosta. Uusia tiiliä valmistetaan uuden kirkon rakentamiseen. Kuva otettu 13.8.2006 aamulla klo 7:36.

Jumalan sana on voimallinen

Ihmisten sanat ovat erilaisia. Toiset merkitsevät paljon, toiset menevät ohi huomaamatta. Jumalan sana on voimallinen, koska Jumala itse on kaikkivoimainen, kaikkivaltias.
Kun Jumala sanoi sanan, niin maailma syntyi.
Kun Jeesus sanoi kuolleen Lasaruksen haudalla: ”Tule ulos!” niin Lasarus totteli. Sellainen pieni yksityiskohta kuin, että Lasarus oli kuollut, ei merkinnyt mitään. Kuoleman valtakaan ei estänyt Elämän voittoa, kun Jumalan voimallinen sana kosketti. Lasarus heräsi kuolleista.

Sexagesima viittaa pääsiäiseen, kristikunnan suurimpaan juhlaan, Jeesuksen kärsimyksen, kuoleman ja ylösnousemuksen juhlaan, pelastuksen ytimeen, Kristuksen täytettyyn sovintotyöhön Golgatan ristillä ja riemulliseen ylösnousemukseen ja kuoleman vallan kukistumiseen ja elämän voittoon.

Sunnuntai 24.02.2019
2. sunnuntai ennen paastonaikaa eli Sexagesima
Jumalan sanan kylvö
1. lukukappale: Jes. 55:6-11

Jumala on enemmän kuin maailmankaikkeus. Jumala on kaiken tehnyt, koko maailmankaikkeus on hänen kättensä tekoa, hänen sanojensa tuotosta, hänen luomaansa. Maailmankaikkeudessa ei ole mitään, mitä hän ei olisi tehnyt. Kaikki pysyy voimassa vain hänen ylläpitonsa tähden. Joka sekunti, joka hetki, maailma pysyy pystyssä vain siksi, että Jumala siitä huolehtii.
Kaikkien universumien yhteinen kokonaisuus, koko luomakunta, on kuin kukka hänen kämmenellään: Ylistää hänen luomisensa ja huolenpitonsa kunniaa.
Valitettavasti vain ihminen ei lankeemuksensa takia aina huomaa tätä olemassaolomme perustavaa lainalaisuutta, riippuvuuttamme Jumalan hyvyydestä ja huolenpidosta, vaan kuvittelee itsestään sopimattomia, perusteettomia, epärealistisia. Liian usein unohdetaan, että luomisen lahjana olemme Jumalan tekoa. Silloin Jumala ei saa sitä kunniaa, mikä hänelle kuuluu.

– Minun ajatukseni eivät ole teidän ajatuksianne
eivätkä teidän tienne ole minun teitäni,
sanoo Herra.
Sillä niin korkealla kuin taivas kaartuu maan yllä,
niin korkealla ovat minun tieni
teidän teittenne yläpuolella
ja minun ajatukseni
teidän ajatustenne yläpuolella.

Jumala kutsuu meitä yhteyteensä

Rakkaudessaan Jumala ei ole jättänyt meitä yksinämme. Hän ottaa meihin yhteyttä. Pyhän sanansa kautta hän kutsuu meitä. Sanan saarna on hänen antamansa lahja meitä varten. Pyhä Henki toimii saarnatun sanan välityksellä ja synnyttää meissä uskon oman mielisuosionsa mukaan.

Työ on Jumalan. Hän toimii oman aikataulunsa mukaan. Hän itse tekee kaiken. Usko syntyy, koska Jumalan sana on voimallinen ja vaikuttava.

Aivan samalla tavalla kuin kuiva maa imee itseensä sateen antaman veden, kasvusto virkoaa, herää vihreyteen ja alkaa kukoistamaan uudessa voimassaan, samalla tavoin Jumalan sanan voima uudistaa ihmisen, antaa väsyneelle voimaa, heikolle vahvuutta, toivottomalle toivoa, omiin vaikeuksiinsa vaipuneelle uutta rohkaisua ja herättää synnin uneen nukkuneen uuteen uskon rohkeuteen, elämään, uskoon, toivoon. Tulevaisuuden ovet avautuvat iloa täynnä, mieli nousee ja katse kääntyy eteenpäin.

Niin kuin sade ja lumi tulevat taivaasta
eivätkä sinne palaa
vaan kastelevat maan,
joka hedelmöityy ja versoo
ja antaa kylväjälle siemenen ja nälkäiselle leivän,
niin käy myös sanan,
joka minun suustani lähtee:
se ei tyhjänä palaa
vaan täyttää tehtävän,
jonka minä sille annan,
ja saa menestymään kaiken,
mitä varten sen lähetän.

Etsikkoaika

Elokuun 7. päivänä 2002 kysyin Colettelta, haluaako hän tulla vaimokseni. Elokuun 8. päivänä hän vastasi myönteisesti. Menimme naimisiin 18.1.2003. Olen onnellinen rakkaan prinsessani puolisona.

Vielä enemmän on Jumalan kutsu elämään hänen yhteydessään. Kun Jumala kutsuu meitä pyhän sanansa kautta yhteyteensä, niin saamme turvallisin mielin suostua hänen pyyntöönsä ja suostua hänen mukaansa. Jumalan yhteydessä meillä on onni ja autuus. Jumalan omana saamme olla turvallisissa käsissä.
Vuoden 1948 Kristinoppi nimitti tuota Jumalan kutsua etsikkoajaksi. Sillä tarkoitetaan ajankohtaa, jolloin aivan erityisesti koetaan Jumalan puhuttelevan meitä ja pyytävän meitä seurassaan kulkemaan. Olkaamme rohkeita, avautukaamme Jumalan hyvyyden kutsuun ja lähtekäämme seuraamaan häntä, mitä sitten elämässämme muutoin tapahtuukaan.

Etsikää Herraa, kun hänet vielä voi löytää,
huutakaa häntä avuksi, kun hän on lähellä!
Hylätköön jumalaton tiensä
ja väärintekijä juonensa,
kääntyköön takaisin Herran luo,
sillä hän armahtaa,
turvautukoon Jumalaan,
sillä hänen anteeksiantonsa on runsas.

7 kommenttia

 • ismo malinen sanoo:

  Oikein kirjoitit uskon syntymästä ja kuinka Jumala lakkaamatta ojentaa Kristuksessa meille Armonsa. Tuosta etsikkoajasta kuulee nykyisin harmillista ihmislähtöistä opetusta, mutta Raamatussa kyse on Kristuksen vierailusta maailmaan Juutalaisen kansan luokse, ja kerran Hän on tuleva kaikille nähtävällä tavalla, niidenkin jotka Hänet lävistivät, saavat nähdä Hänet kirkkaudessaan. (Ilm.1:7)

  http://www.luterilainen.net/etsikkoaika/

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Mikko Suni sanoo:

  Kiitos Matias blogistasi,

  ja kiitos Ismo tuosta hyvästä etsikonaikaa avaavasta linkistä, jonka liitit kommenttiisi.

  Turvatkaamme luottavaisin mielin etsikon aikanamme Jumalaan!

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Juha Heinilä sanoo:

  Matias, kiitos hyvästä blogista. Jumalan työ on voimallista.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Kirjoittaja

  Matias Roto

  Eläkkeellä oleva rovasti. Entinen Kamerunin lähetti. Sotainvalidien veljespappi Kanta-Hämeessä. Vuoden somerolainen 2012. Kepun Varsinais-Suomen piirin kirkollisasiain toimikunnan puheenjohtaja. Puoliso prinsessa Colette on Someron seurakunnan kirkkovaltuutettu. Fb Tauno Matias Roto Puh 040 - 356 06 25