Jumalan laki

Jumala on luonut jokaisen ihmisen erilaiseksi Jumalan kuvaksi. Kristus on sovittanut jokaisen ihmisen synnit. Tässä ei ole eroa miehellä eikä naisella, ei orjalla eikä vapaalla, ei hetorolla tai homolla. Paavali, jota mukaelin, ei itsekään ollut täysin sisäistänyt tätä, sillä perustellessaan kaikkien tarvitsevan yhtäläisesti armoa lipsautti: Me olemme syntyperältämme juutalaisia, emme syntisiä pakanoita (Gal 2:15). Ihmisten yhdenvertaisuus kuuluu siis sekä ensimmäiseen että toiseen uskonkappaleeseen.

 

Minua yllättää, kun merkittävä kirkollinen vaikuttaja Uuden Tien päätoimittaja Leif Nummela on huolissaan siitä, että kirkko yhteiskunnan lain vuoksi vie yhdenvertaisuuden periaatteen liian pitkälle. Asian pitäisi olla juuri toisin päin: kirkon pitäisi puolustaa heikommassa asemassa olevia ja kritisoida yhteiskuntaa siellä, missä yhteiskunta luistaa omista periaatteistaan. Sellaisen profeetan äänen pitäisi kuulua kirkolle.

 

Eikö hengellisen johtajan pitäisi pikemminkin kantaa huolta siitä, että hänen laumansa vetoaa uskonnonvapauteen voidakseen polkea toisten oikeuksia? Eikö hänen tehtävänsä olisi nuhdella omiaan ja kannustaa tekemään parannusta itsensä asettamisesta toisen yläpuolelle? Minusta tuore pääkirjoitus lähes viettelee hengelliseen ylpeyteen ja omahyväisyyteen.

 

Jossakin tilanteessa on oikeutettua rikkoa lakia. Mutta tässä asiassa kirkko on itse päättänyt noudattaa lakia ja hyvä niin. Marttyyrien veri virtasi, koska valtiovalta vaati jumalattoman käskyn noudattamista. Yhdenvertaisuus lain kohdalla sekulaarin valtion laki haastaa jokaisen meistä tutkimaan tekojaan ja toteuttamaan vanhurskautta. Tämä haaste koskee myös niitä, jotka eivät voi itse kuvitella kristittyinä jakavansa toisen ihmisen elämäntapaa.

 

 1. Leif Nummela on aivan oikeassa.

  Jumalan sana ja laki on paljon enemmän kuin ihmistieto ja ihmisten lait. Ihmisten vaihtuvia mielipiteitä johtavat vallanhimoiset poliittiset pelurit median avustamana. Ihmiset ohjaillaan noita vallanhimoisia hyödyttäviin aatteisiin ja arvoihin, joiden avulla pelurit saavat ja säilyttävät asemansa ja valtansa.

  Näin toimivat natsit valtaanpääsyssään, joihin täällä jo viitattiin, näin toimii kirkon nykyinen poliittisesti aktiivinen ”liberaali”-siipi homojärjestöjen kanssa yhteistyössä. Vallanhimo siinä määrää ja humaani homoressukoitten tuki antaa kiiltävän sankarin kilven ja kirkkaan otsan.

  Jumalan lain ohjaama hengellisyys on jotain aivan muuta, todellinen Kristuksen kirkko löytyy sieltä.

 2. Jumalan lait ovat samat kuin elämän ikuiset lait. Lait ovat samat jotka olivat olemassa jo ennen Big Bangiä ja joille shakkipeli = Tjaturanga= Tjatur=4 ja Anga=osastoa Intiassa rakennettiin. Kaikki uskonnot rakennettiin näille laeille. Se ensimmäinen laki joka tulee mieleen kun keskustellaan sexistä (homo) on ” Me olemme tuomittuja valitsemaan” Toinen on se suurin ” Me olemme toistemme lapsia ” ja ” Toinen on toisensa kantaja Universumissa” … Uskonnoissa kantajaa=viestinviejää kutsutaan Jumalaksi ! Näitten lakien mukaan homot ovat tehneet väärän valinnan… he eivät ole minkään kantajia. Heillä on tehtäviä yhteiskunnassa esim. tarvitaan sotilaita – puolustamaan maata !

 3. ”Jumalan sanan valjastaminen omien ennakkoluulojen pönkittämiseen ja ihmisten sortamiseen on synti — täysin riippumatta siitä, mitä muuta ihminen pitää syntinä. ”-
  Olen samaa mieltä, mutta muutan sanan ”ennakkoluulo” sanaksi ”tulkinta”.
  Siis ”Jumalan sanan valjastaminen omien tulkintojen pönkittämiseen ja ihmisten sortamiseen on synti — täysin riippumatta siitä, mitä muuta ihminen pitää syntinä.”
  Omilla tulkinnoilla sorretaan ihmisiä laidasta laitaan, mm. liberaalit konservatiiveja.
  Yleensä ajatellaan, että liberaalit edustavat suvaitsevaisuuden huippua. Onko asia näin vai ovatko myös he suvaitsemattomia kanssaan erimieltä olevia kohtaan?

 4. Mistä, Heikki, tiedät millaisiksi Jumala on ihmiset luonut? Mihin perustat tietosi? Raamatun mukaan loi mieheksi ja naiseksi. Ei hän kai luonut meitä itsekkäiksi ja ahneiksikaan, eikä varkaiksi tai tuhopolttajiksi. Tai itseriittoisiksi ja omahyväisiksi sekä ns. omilla mielipiteillään ylpeileviksi. Ja kuitenkin sellaisia tässä taidetaan olla, itse kukin. Miksi? Ja mikä sitten neuvoksi? Sekö, että sanotaan Jumalan meidät tällaisiksi luoneen?

 5. Salme ! Käsityksesi synnistä pätee vain tänään, mutta kun ihmisiä on kohta 10 miljardia (Jumala sanoi: ”Täyttäkää maa” ) niin synti käsityksen täytyy muuttua.
  Matille ! Miksi Jumala loi kaksi ihmistä ? Se olisi paljon helpompi ollut luoda yksi jolla olisi ollut kumpikin sukupuoli. Tieteen mukaan kaikki ihmiset ovat nais-sukupuolta ennen syntymää. Miehen sukuelimet ovat peilikuva naisen elimistä. Nyt alkaa käydä selville sekin seikka että Jumala on jättänyt meidät elämään luonnon=elämän ikuisten lakien kanssa. (Jumalan lakien) Hän ei voi puuttua jokaiseen tapahtumaan, vaan me ihmiset olemme jatkuvan valinnan edessä.

Kirjoittaja