Jumalan johdatus

Jumala saa teissä aikaan sen, että tahdotte tehdä ja myös teette niin kuin on hänen hyvä tarkoituksensa. Fil. 2:13

Yksi elämän suurimmista mysteereistä on Jumalan johdatus. Jumala lupaa sanassaan johdattaa meitä, kun me kuljemme rukoillen. (Jer. 31:9) Hän vaikuttaa silloin meissä mielensä mukaisen tahtomisen ja tekemisen. Tähän voimme todeta uskossa Lutherin tavoin: "Tämä on varmasti totta." Sen jälkeen mikään ei olekaan niin selvää.

Jumala johdattaa rukoilevia lapsiaan välillä aivan outoja teitä. Suuntaan, johon ei oltu ajateltukaan mentävän. Tapahtumien keskelle, joihin ei haluttaisi sormellakaan koskea. Kokemuksiin, joista johdatus tuntuu olevan varsin kaukana. Ja kuitenkin kaikki nämä tiet löytyvät Isän kartalta ja kaikki sujuu niin kuin pitääkin.

Juha Vähäsarja, tämän päivän teksti, Joka päivä Jumalan kämmenellä, SLEY, 2005. Sulku on allekirjoittaneen lisäys.

30 kommenttia

 • Mika Rantanen sanoo:

  Synkkäkymen psykiatrisen sairaalan uusi johtava ylilääkäri on Ali Tajunta. Myös tri Kallonen kuuntelee ja kutistaa. Muistaakseni Aku Ankan huumoria. Joidenkin Jumala on johdattanut ja sallinut mennä näihinkin kuvioihin.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Mika Rantanen sanoo:

  Jerikon muurit kukistettiin pelkällä pasuunan helinällä, (Joos. 6) niin maailmassa pelkällä evankeliumin saarnalla hävitetään vahvat pimeyden varustukset ja taivaan valtakuntaa täällä levitetään.

  Todistaja-lehti N:o 10 Lokakuu 2022.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Mika Rantanen sanoo:

  Todellisessa synninhädässä (terrores conscientiae) ei ole lohtua mistään muusta kuin armosta, joka rajoituksetta koskee kaikkia syntisiä kuuluen yhtä hyvin ryövärille kuin Pietarille, portolle yhtä hyvin kuin pyhälle Neitsyelle (Marialle, sulku allekirjoittaneen lisäys), kuten Luther asian sanoo.

  Franz Pieper, Kristillinen Dogmatiikka, Lyhennetty laitos, s. 598, Sley, 1961.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Mika Rantanen sanoo:

  Mutta oikeus virratkoon kuin vesi ja vanhurskaus niin kuin ehtymätön puro. Aamos 5:24

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Mika Rantanen sanoo:

  Usko saavuttaa todellisen vapauden, ilon ja voiman vasta silloin, kun ihminen saa levätä siinä että hänellä on syntien anteeksiantamus Jeesuksen tähden. Kristus on kuollut minun syntieni vuoksi, siksi minut on otettu Jumalan armoihin. Tämä on oikea – ja AINOA – perusta, jolle lunastusvarmuus voi rakentua.

  Fredrik Wislöff, Raitis usko (Sunn tro), s. 74, Kirjaneliö, 1977.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Mika Rantanen sanoo:

  Niin käypi siis, että se joka uskoo Kristukseen, saa köyhyydessä tuntea rikkautta, häpeässä kunniaa, murheissa iloa ja kuolemassa elämää.

  Martti Luther, Kirkkopostilla I, s. 31, Sley, 1941.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Mika Rantanen sanoo:

  Tuomas sanoi hänelle: ”Herra, emme me tiedä, minne sinä menet. Kuinka voisimme tuntea tien?” Jeesus vastasi: ”Minä olen tie, totuus ja elämä. Ei kukaan pääse Isän luo muuten kuin minun kauttani.” Joh. 14:5-6.

  Pidä uskossa Kristuksesta kiinni, sillä silloin aloitat hyvin; pysy hänessä, niin sinä vaellat tiesi oikein; kestä sillä tavalla loppuun asti, niin sinä tulet autuaaksi!

  Martti Luther, Hengellinen aarreaitta, s. 236, Aurinko Kustannus ja Arkki-kirjat, 2016.

  Ilmoita asiaton kommentti