Jumala antaa elämämme tarkoituksen

”Sillä hänen näkymätön olemuksensa, hänen iankaikkinen voimansa ja jumalallisuutensa, ovat, kun niitä hänen teoissansa tarkataan, maailman luomisesta asti nähtävinä…” Room.1:20

Luonnon kauneus lumoaa meidät ja universumimme vaikuttaa lähes äärettömältä. Luonnon kiertokulku näyttää jatkavan väsymätöntä liikettään vuodesta toiseen. – Näin ei ole kuitenkaan asian laita. Pallomme elämä ei ole ikuista. Kaikille planeetoille ei edes synny elämää, vaikka kuluisi pitkiäkin aikoja. Myös taivaan tähdet sammuvat joskus. Tutkijat ovat yllättyneet siitä, miten tarkasti asioiden on täytynyt tapahtua, jotta juuri meidän maapallollamme on elämää. Fyysikot puhuvat uskomattoman tarkasta hienosäädöstä. Jopa ateistit ovat joutuneet tunnustamaan, että se vaikuttaa ihmeeltä, jonkun mahtavan Persoonan suunnittelemalta. – Kristittyinä me iloitsemme tästä. Maailmamme takana on suuri Suunnittelija, ja siksi myös elämällämme on tarkoitus. Emme ole syntyneet tänne turhaan.

  1. Huomasin, että edelliset rauhallisen kesäajan hartausblogeiksi kirjoittamani tekstit ovat herättäneet (kanssablogistin kautta) vilkasta keskustelua. – Hienoa, että ajatuksia herää!

    En valitettavasti voi liittyä itse näihin keskusteluihin, koska työni ei tällä hetkellä useinkaan mahdollista kovin paljon työn lisäksi aikaa vieviä asioita. Siksi en voi myöskään tällä hetkellä ylläpitää omiin blogeihini liittyvää keskustelupalstaa. Pidän näet periaatteena, että Kotimaa24:n laatimia sääntöjä noudatetaan, eikä valvomaton keskustelu sitä periaatetta useinkaan toteuta. Näin ollen kesäajan blogeissa ei ole aina keskusteluboksia.

    En ole kuitenkaan halunnut kääntää lukijoilleni selkääni nyt uudessakaan tilanteessa, vaan olen ajastanut Kotimaa24:n sivustolle muutamia kesäajan blogeja, jotka käsittevät kristillisen Jumala-uskon teemoja. Toivotan tämän kommenttini, ja tulevien tekstien kautta kaikille hyvää kesää!

Manu Ryösö
Manu Ryösö
Olen pastori, joka haluaa sitoutua Pyhään Raamattuun ja sen perustalle rakentuvaan luterilaiseen tunnustukseen.