Jukka Raunun blogiin jotakin

Muistan lukeneeni jostain kertomuksen poltetusta Budhan kuvasta mihin oli täytynyt ryhtyä lämpimän pitämiseksi.

Opettaja vastasi kysyjälle ettei vahinkoa ole syntynyt kun Budhan Henki ei asu kuvissa tai veistoksissa.

Omassa konjenktuurissamme jostain syystä vaivaa syntyy vaikka syytä ei olisikaan.

Yhdellä tavalla Kristinuskoa Ihmiset katsovat myös filosofisesti menemättä pitemmälle kontekstissä iankaikkisuuteen asti. Tämähän on erinomainen asia, ja näin Ihmiset arvoja näkevät elettävässä elämässä kuten Kiinassa ennen ja kait nykyäänkin.

Usko ja toivo ovat varhasyntyisiä substansseja Ihmiselle orientaatioon paremman katsomiseksi missä yhteydessä sitten syntyvätkin.

Konfutselaisuuden ja Thaolaisuus voisivat näin olla hyvää kauraa huomata miten elämän käytännöt ovat kelpo asiaa huomata tämän elämän haasteita ja keskittyä ensin niihin.

Tämän mukana tulisi sitten yli sukupolvien ulottuva ketju mitä arvostettaisiin asian mukaisesti.

Uskontorauha on sivistyskysymys mutta huonolla epäspesifisellä argumentaatiolla sinne ei yletä.

 1. Tuosta tasa-arvosta on tehty lyömäase. Kun joku agenda verhotaan tasa-arvolla, saadaan vastapuoli altavastaajan asemaan. Kuka nyt tasa-arvoa voi vastustaa.
  Nyt ollaan ajamassa homojen takia, jo valmiiksi tasa-arvoista avioliittolakia, sukupuolineutraaliksi. Samalla unohdetaan luku- ja sukuneutraalit (joka siis ei ole insesmiä eikä pedofiliaa) ihmiset. Se ei ole tasa-arvoista!

 2. Jumala määritti aikoinaan miehen ja naisen välisen avioliiton eikä homoseksuaalit voi tätä solmia. Samoin Jumala määritti aikoinaan isä ja lapsi- taikka äiti ja lapsi – suhteen eikä tätäkään voi muuttaa tasa-arvon nimissä. Maailmassa on paljon fundamentteja joita ei voida huutamalla rikkoa. Myöskään seksuaalisten himojen kautta emme mieltää mikä on tasa-arvoa taikka mikä ei ole tasa-arvoa kuten emme voi tasa-arvoistaa erilaisten huumaavien aineiden käyttäjiä.

  On aina tärkeää tiedostaa, että homoseksuaalisuudessa on kyse himojen tyydyttämisestä. Rakkaudesta tässä yhteydessä ei ole kyse. Mies voi rakastaa toista miestä kuten isä poikaansa, mutta tämä ei tee ihmisestä homoseksuaalia. Homoseksuaalisuus kehittyy vain ja ainoastaan, jos samaa sukupuoltaolevat haluaa tyydyttää seksuaalisia himoja toisen kanssan.

  • Kallionsiru: ’Himo’ on Jumalan ihmiseen luoma sukupuolinen tarve, jonka tyydyttymiseksi Jumala katsoi tarpelliseksi antaa mm. kuningas Daavidile entisestääkin monien naisten päälle vielä lisää naisia.

 3. Koraani puhuttaa islamilaisessa maailmassa. Mutta entä Ruotsissa? Homman poliittiset yhteydet puhuttavat. Toinen maksoi viulut, vaikka matkansa Paludan kustansi itse. Chang Frick -niminen ruotsidemokraatti on ollut hankkeen takana. Hän on puolueen Riks-mediakanavan ohjelmajohtaja ja hänellä on sivusto Nyheter Idag. Kun suuren puolueen mediapomo tilaa koraaninpolton Paludanilta, herää väkisin kysymys mitä ihmettä. Itse kuvio, eli kuinka Frick maksoi mielenosoituksen lupamaksun Paludanin puolesta, on tiedetty jo ennen mielenosoitusta, samoin kuin uhkaukset toistaa Koraanin polttaminen. Paludania kiellettiin vuonna 2020 tulemasta Ruotsiin kahden vuoden ajan. Kannattaa lukea kommentteja Expressen.se-facebook-sivulta jutusta ”Koranbrännarens plan: fem nya demonstrationer i Sverige”. Uudempaa tässä, kun Paludan kiistää itse ideoineensa tapahtumaa: https://www.dn.se/sverige/paludan-deras-ide-att-jag-skulle-branna-koranen/

 4. ” Uskonrauha on sivistyskysymys. ”

  Näin voi sanoa vain sellainen, joka ei ole lukenyt ja tutustunut uskontoihin.

  Kristinusko kiroaa juutalaisia, Koraanai kiroaa juutalaisia ja kristittyjä.

  Mielenkiintoista sivistystä pitää tällaisia tekstejä pyhänä, korkean moraalin ja oikean opin edustajina.
  Samaan hengenvetoon voi julistaa, että murha on armoa, kuollut ei enää tee syntiä.

  Koraanissa on hyvin armoton suhtautuminen uskottomiin ja monijumalaisiin, näitä vastaan pitää taistella missä ikinä heitä tapaakin, surmata ja väijyä heitä kaikkialla.

  Henkilökohtaisesti en ole sinisilmäinen, olen varuillani islamin suhteen. Uskomus, että he perivät kaiken, että kaikki ovat löhtöisin islamista ja kaikki palaavat islamiin, ei minua naisena houkuta ollenkaan Koraann polttaminen ei tietenkään ole ratkaisu tällaisissa asioissa, vain sukupolvien vaihtuminen voi muuttaa odotuksia ja tuoda tilalle sydämen sivistystä.

  • Kiitos Tarja Parkkila; kyllä se on sivistyskysymys kun Ihminen hyvin tulee konformoiduksi mitä tahdotaan todistaa ainoana oikeana ja mikä Ihmisen elämässään täytyy säilyttää sosiaaliseettisen statuksensa säilyttääkseen.

 5. Jukka Raunu kirjoittaa
  ”Rikosoikeuden professori Kimmo Nuotion mielestä uskonnollisia ajatuksia pitää saada kritisoida.” Eihän tästä voi olla kysymys, ainahan on saanut, siis miten epäselväksi voi selkokieli mennä?”

  Ei ole aina saanut kritisoida, eikä oikein saa vieläkään, minulla on viidentoista vuoden kokemus.
  Meillä pidetään kyllä selviönä, että Vanhaa testamenttia ja juutalaisuutta saa pilkata, ja sille saa naurekella ja sitä saa kritisoida, panetella ja helveksia, mutta voi sitä itkua ja hammasten kiristystä, jos saman tekee kristilliselle uskolle ja osoittaa sen virheitä ja valheita. Kristinusko on oikea uskonto, armollinen, kolmesti kirkastetun pyhyyden suojassa, sitä ei saa krititisoida.

  Tilanne on tosin vähän muuttunut kymmenessä vuodessa, mutta paljon se on vaatinut aikaa ja sanoja, kuten myös ihmisten lukemista somessa.

 6. Mainitsin blogissa että näinkö kohta poltetaan jossain Raamattu. Näin voi ikävä kyllä tapahtua, ja myös Toora (joka sisältyy Raamattuun) meinataan polttaa keskellä Tukholmaa. Paludan aikoo jatkaa samaa puuhaa kotimaassaan Tanskassa. Toivotaan, etteivät toteudu. https://www.msn.com/fi-fi/uutiset/ulkomaat/ruotsalais-egyptil%C3%A4inen-mies-suunnittelee-polttavansa-tooran-ja-raamatun-jokseenkin-inhottavaa-mutta-olen-vihainen/ar-AA16Mfd0?ocid=entnewsntp&cvid=d8aeece9218c414f901c3399863eb154

  • Nyt poliisiylitarkastajakin sanoi että Koraanin tms. polttaminen on uskonrauhapykälän vastaista ja voi johtaa oikeusseuraamuksiin: ”Perusteena on se, että Suomessa on säädetty rangaistavaksi uskonrauhan rikkominen. Sen tunnusmerkistö todennäköisesti täyttyy jonkin uskonnollisen yhteisön pyhänä pitämän kirjan polttamisessa tai muussa kaltoinkohtelussa julkisesti.” Tilanne on toinen Ruotsissa ja Tanskassa. https://yle.fi/a/74-20015420

Väisänen Pekka
Väisänen Pekka
Soossi ja joltisen pyöriät perunat. Olen nuoruudessa hiukan soittanut ja lukenut.