Joulunaika tuo uudissanoja kuin insinööritiedettä Joulun Lasta unohtamatta

1990.tä luvun alusta katsottuna kehitysapu annettuna ynnä maahanmuuton kustannukset ovat luku mitä tänne en kehtaa kirjoittaa valtiomme velasta puhuttaessa.

Poliittinen johtomme on myös huomannut uudissanan mitä vielä Sipilän Hallituksen aikaan ei käytetty tulijoista puhuttaessa, hybrivaikuttaminen.

Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialue Pohde katsoo kotouttavansa ensi vuodesta alkaen hirmuisen määrän vanhuksia takaisin kotiinsa ympärivuorokautisesta hoidosta minkä saamiseen on vaikuttanut vanhuksen kunto ja hoidon tarve.

Toisin sanoen, kriteerit ovat muuttuneet, ja uusilla kaltoinkohtelu tulee sallituksi.

Toki Oulussakin ensi vuodelle on suunnitelmissa ryhmäytymiskoti missä vanhukset ilman hoitajamitoitusta katsovat viimeisiä elinpäiviään.

Haluan nähdä löytyykö sinne hoitajaa ilman mielenrauhansa kadottamista.

Mutta, miten jo ympärivuorokautiseen hoitoon hyväksytyt palautetaan koteihinsa.

Useissa tapauksissa tätä kotia ei enää ole. Tähän tarvittaisiin sitä otsikon Insinööriä kirkastamaan.

Hyvää Joulun aikaa Teille kaikille, ja toivoisin Päättäjillemme erityisen herkkää heräämistä asioissa mitä ymmärrätte päättävänne myös täällä Pohteen alueella.

Tähän asti koetun perusteella kenenkään ei kannata elämäänsä tappiin asti uhrata kansantalouden alttarille poliittisiin intohimoihin, vaan jo hyvissä ajoin jäädä nauttimaan elämästä vaikka pienellä tulolla.

Väisänen Pekka
Väisänen Pekka
Soossi ja joltisen pyöriät perunat. Olen nuoruudessa hiukan soittanut ja lukenut.