Jouluksi koti-Suomeen!

Olen asiaa runsaasti uutisista seurattuani tullut vakuuttuneeksi siitä, että lapset on tuotava #Alhol in leiriltä. Joudutaan tietysti tutkimaan, voidaanko lapset erottaa äideistään ja voidaanko äidit tuoda, jos haluavat. #lastenoikeudet #jouluksikotisuomeen #turva

Toivo Loikkanen

27 kommenttia

 • Juha Heinilä sanoo:

  Alholi-ongelma, mikä ratkaisu olisi paras myös kymmenen vuoden päästä?

  Ilmoita asiaton kommentti
  • Seija Rantanen sanoo:

   Jeesus piti lapsia esikuvinaan. ”Jos emme tule lasten kaltaisiksi…jne. ”

   Hän otti lapset syliinsä, siunasi heitä. Siinä saattoi olla ’väärinuskoviakin’. Silti Hän siunasi heitä… Koska lapsenusko oli Hänestä esikuvallinen usko.

   Voi voi pienen Suomen pieniä uskovaispiirejä, jotka kaikki kilpailevat siitä, kuka uskoo parhaimmin. Lapsenuskoa on sieltä vaikea löytää.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Juha Heinilä sanoo:

   Jeesus sanoi: ”Kun Ihmisen Poika tulee, löytäneekö hän uskoa maan päältä?” (Luuk. 18:8b / FB38)

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Tapio Tuomaala sanoo:

   Lapsen usko ei laskelmoi eikä nosta omaa uskoa muiden yläpuolelle. Taivasten valtakunta on sisäisesti heissä.

   18:8 Minä sanon teille: hän toimittaa heille oikeuden pian. Kuitenkin, kun Ihmisen Poika tulee, löytäneekö hän uskoa maan päältä?”

   Samassa kontekstissa Jeesus selvittää, mitä uskoa hänen pitäisi löytää palattuaan.

   18:17 Varmasti sanon teille, joka ei ota vastaan Jumalan valtakuntaa niin kuin lapsi, se ei pääse sinne sisälle.”

   Jakeesta voi ymmärtää, että lapset ovat sisällä Jumalan valtakunnassa. Siksi heidän enkelinsä näkevät aina Isän kasvot.

   Missä vaiheessa sitten tulee lähtö lapsen mielen paratiisista, niin sitä olisi hyvä pohtia. Tarkoitan siirtymistä lapsuudesta aikuisuuteen ja laskelmoituun, oman navan ympärillä pyörivään uskoon. Puhun tässä vain oman napani ympärillä pyörivästä uskosta. Tekstien perusteella napaansa ovat minun lisäkseni kaivaneet augustinukset ja lutherit.

   Ilmoita asiaton kommentti
 • Markku Hirn sanoo:

  Jos halutaan että sekä lapsilla että äideillä on realistinen mahdollisuus rehabiltoitua niin ne on pidettävä yhdessä. Heidän erottamisensa toisistaan olisi sotatraumojen lisäksi se viimeinen pisara joka todennäköisesti saattaisi heidät psykologiseen perikatoon. Nyt jo voidaan ilman muuta olettaa että nämä perheet ovat tarumoittuneet. SellaIsilla ihmisillä on muutakin ajateltavaa kun hävinneen sodan jatkamista siinä ainoassa turvapaikassa , siis täällä Suomessa, joka heille on mahdollista.

  Ilmoita asiaton kommentti
  • Tapio Tuomaala sanoo:

   Markun kanssa samaa mieltä. Jos äidit tietävät lastensuojelun uhkan, niin valinta on tehtävä ruton ja koleran välillä. Onko se aito mahdollisuus uuteen, jos sydän syrjällä odottaa Suomessa, koska poliisit tulevat hakemaan lapset. Näistä lasten ryöstöistä koti-iltoina on jo liikaa esimerkkejä, kuten Oulun tapaus, jota seurasin alusta asti.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Markku, esität varteenotettavan näkemyksen!

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Antti Hämäläinen sanoo:

   Jos näin, niin minusta äidit saisivat itse maksaa matkansa ja lasten matkan maksisimme me veronmaksajat. Sitten kotiin palanneet äidit olisi saatettava vastuuseen teoistaan suomalaisissa ruomioistuimissa. Myö sjokaisn kohdalla oliosi tarkkaan selvitettävä, ovatko aviomiehet kuolleet vai jatkavatko he terroritekojaan tai piileskelevätkö he jossakin.

   Ilmoita asiaton kommentti
 • Kosti Vasumäki sanoo:

  Harmi, kun ministeri Haaviston salainen toiminta tuli ilmi, jonka hän yritti sälyttää konsulipäällikön harteille. Kaikki charter-lennolla Suomeen ja punainen matto Helsinki-Vantaan lentokentän vip-tiloihin.

  Ilmoita asiaton kommentti
  • Kosti Vasumäki sanoo:

   Private Skies Oy

   ”Tilauslento charterkoneella on loistava vaihtoehto moniin eri tilanteisiin – kun kohteeseen ei ole tarjolla suoria lentoja, aikataulu näyttelee tärkeää roolia tai matkaan on lähdössä suuri ryhmä, joka olisi tärkeää saada perille yhtäaikaisesti, on luotettava, kustannustehokas ja vaivaton charterlento loistava vaihtoehto. Olemme kuljettaneet charterkoneilla ryhmiä mm. loma-, konsertti-, golf-, metsästys-, laskettelu- ja pelimatkoilla sekä yritysten satojen henkilöiden virkistysmatkoilla – esimerkkejä on loputtomasti.”

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Kosti Vasumäki: Ironinen ja ehken hieman ilkeämieliseltä tuntuva kommenttisi ei oikein tee oikeutta esimerkiksi siellä olevien lasten tilanteelle ja siihen vakavasti suhtautumiselle. Oma kannanottoni ei tarkoita, että tilanteen taustalla oleviin asioihin (Isis, aikuiset menneet vapaaehtoisesti sinne, terroriteot Isis-väen toimesta jne) pitää suhtautua lepsusti ja sinisilmäisesti. Äitien tuominen Suomeen on turvallisuusriski. Oikeuskäytäntömme mukaan ei välttämättä ole yksinkertaista saattaa heitä rikosoikeudelliseen vastuuseen, johon liittyisi mahdollinen lasten huostaanottaminen. Äitien taustalla ovat Isis-taistelijapuolisot, jos ovat vielä elossa. Ovat varmaan kurdien vankileireillä jos ovat elossa, mutta saattavat vapautua sieltä jos kurdihallinto kukistuu jne.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Kosti Vasumäki sanoo:

   Toivo Loikkanen, en ottanut kantaa sinun blogikirjoitukseesi, vaan otin kantaa ministeri Haaviston kaksinaamaiseen toimintaan ja hänen yritystään kätkeytyä konsulipäällikön selän taa, ettei ministerin tarvitsisi ottaa asiasta poliittista vastuuta. lisäksi hän yritti lennättää kaikki sekä lapset, että isis-naiset charter-lennolla Suomeen salaa ja veronmaksajien kustannuksella. Kaikki kunnia konsulipäällikkö Pasi Tuomiselle, ettei hän suostunut laittomuuteen.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Martti Pentti sanoo:

   ”Kaikki kunnia konsulipäällikkö Pasi Tuomiselle, ettei hän suostunut laittomuuteen.” Mihin laittomuuteen?

   Ilmoita asiaton kommentti
 • Reino Suni sanoo:

  Naiset, äidit, ovat vapaaehtoisesti lähteneet tukemaan miestänsä niissä kuvioissa. Lapset kuvassa mukana. He ovat joka tapauksessa olleet henkisesti mukana miestemsä toiminnssa elämän rikkautta antavina.

  Olen vastaan äidin ja lasten pakollista erottamista. Mahdollisen Suomeen tulon seurauksena pidän oikeuskäsitteluä heidän toiminnastaan siellä aiheellisena, olkoon oikeuden päätös sitten mikä tahansa.

  Ilmoita asiaton kommentti
  • Varmasti suopo on jo varautunut tutkimaan heitä ja todennäköisesti tutkinut. Eli luulen, että ihmiset ovat tiedossa. Oikeuskäyttäntömme mukaan saattaa olla vaikeaa todeta, mihin rikokseen nuo äidit ovat syyllistyneet. Sitten pitää vielä olla näyttö. Riittääkö näytöksi se, että ovat olleet siellä vai tarvitaanko konkreettisia tekoja ja niiden näyttöjä, jotta esim. terrorismin tukeminen tai vastaava voidaan osoittaa toteutuneen.

   Ilmoita asiaton kommentti
 • Yksinkertainen kannanottoni nouse harkinnasta ja siitä, että kuuntelin sydämeni ja omantuntoni ääntä nimenomaan noit lapsia ajatellen. Yksinkertainen kannanottoni, twiittini, jonka nappasin tänne, sisältää paljon juridisia, käytännöllisiä ja hallinnollisia kysymyksiä. Inhimilliset näkäkohdat ja niihin liittyvät kansainväliset ja muut säädökset ovat myös hyvin painavia nimenomaan lasten oikeuksia ja hyvää ajatellen. Tässä pätee vanha sanonta: Helpommin sanottu kuin tehty!

  Ilmoita asiaton kommentti
  • Antti Hämäläinen sanoo:

   Tämä asia on minusta siinä mielessä yksinkertainen, että äideilläkin on Suomen lain mukaan oikeus palata Suomeen. Mutta jos he tahtovat tulla, tietenkin heidän on maksettava oma matkansa. Lapset sitten ovat toinen asia, ja heitä voitaisiinkin auttaa verovaroilla. Kuitenkaan terroristien lentolippuja Suomen valtion ei tule maksaa vaikka kuinka olisi joulu.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Werner Janhonen sanoo:

   Lentolippujen maksamisessa ei ole tässä juuri mitään merkitystä. Tämä on jo maksanut useita miljoonia.

   Jokainen huostaanotto vuorokausi/ lapsi maksaa lentolipun verran. Vuodessa tulee 30×365 = 10 950 huostaanotto vuorokautta. 10 vuodessa n. 110 000 × lentolipun verran

   Aikaisemmat terroristi oikeudenkäynnit ovat maksaneet 4 miljoonaa euroa/ henkilö

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Seija Rantanen sanoo:

   Werner: kertoisitko, mistä lähteestä nuo mainitsemasi luvut ovat peräisin?

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Pekka Pesonen sanoo:

   Toivo: ”Varmasti suopo on jo varautunut tutkimaan heitä ja todennäköisesti tutkinut. Eli luulen, että ihmiset ovat tiedossa. Oikeuskäyttäntömme mukaan saattaa olla vaikeaa todeta, mihin rikokseen nuo äidit ovat syyllistyneet. Sitten pitää vielä olla näyttö. Riittääkö näytöksi se, että ovat olleet siellä vai tarvitaanko konkreettisia tekoja ja niiden näyttöjä, jotta esim. terrorismin tukeminen tai vastaava voidaan osoittaa toteutuneen.”

   Niinpä. Jos naisia ei voi tumita mistään rikoksista, niin he saavat toima maassamme, niinkuin kuka tahansa muukin. Eikä mikään taho voi laittaa sille mitään esteitä. Se on heidän oikeutensa. Nyt vain päätämme yhdessä annammeko heille ne mahdollisuudet.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Seija Rantanen sanoo:

   Pekka: Punavankileiriltä – ihme kyllä – hengissä, mutta laihana palannut sukulaiseni sai lopulta toimia Suomessa ’niinkuin kuka tahansa muukin’. Ja hyvin toimikin.

   En ymmärrä minkäsorttinen kristallipallo sinulla on käsissäsi. Tiedät jostakin salaisesta lähteestä, että nämä harvalukuiset naiset ja lapset ( joita Supo seuraa) vaarantavat sinun ja – herran pieksut – koko maamme turvallisuuden.

   Mutta kuten totesin jo aiemmin, joidenkin poliittisten piirien pyrkimyksenä on luoda Suomeen epätodellinen pelkotila. Erittäin valitettavaa, että kristityiksi itsensä nimeävät ihmiset lähtevät tällaiseen mukaan.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Seija Rantanen sanoo:

   Niinpä niin.

   Ei löytynyt Wernerille lähteitä eikä Pekalle perusteluja.

   Näin etäältä katsottuna minua hirvittää suomalainen yhteiskunta, jossa nousee kauhea älämölö kymmenen ihmisen takia.

   Ei ole vissiin mitään isompia ongelmia siellä? Sote on kunnossa? Vanhukset hoidetaan viimesen päälle? Ja kirkko keskittyy lähimmäisenrakkauteen eikä lähde mukaan herätyskristillisten seksikeskeisyyteen?

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Martti Pentti sanoo:

   ”Aikaisemmat terroristioikeudenkäynnit ovat maksaneet 4 miljoonaa euroa/henkilö.” Mikä oikeudenkäynneissä sitten maksaa? Asianajajien palkkiot ovat usein huikeita, tuntitaksat satoja euroja.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Seija Rantanen sanoo:

   Martti : Suomessa ei ole kovin monta terrorismioikeudenkäyntiä pidetty eikä tuo 4 miljoonaa per oikeudenkäynti voi mitenkään pitää paikkaansa. Ei edes keskiarvona.

   Ilmoita asiaton kommentti
 • Kari Roos sanoo:

  Mielessäni on käynyt kysymys: Ovatkohan kaikki nuo naiset välttämättä menneet sinne aivan vapaaehtoisesti?

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Kirjoittaja

  Toivo Loikkanen

  Olen 60-luvun alkuhetkinä syntynyt Keski-Karjalan kasvatti, nykyisin Savonlinnassa toimiva puolivallaton rovasti. Kirjoitan kirkosta, elämästä sekä uskon, toivon ja rakkauden näkymistä. Mielipuuhaani kesällä on mökkisaunassa saunominen ja talvella retkiluistelu. Matkustelen mikäli aika ja rahat riittävät siihen. Siviilissä kannan vastuuta OP-ryhmän aluepankin hallintoneuvoston puheenjohtajana ja OP-ryhmän hallintoneuvoston jäsenenä.