Jehova ei tykkää lelustasi

Facebookissa kiertää parhaillaan videolinkki, joka on napattu Jehovan todistajien sivulta. Siinä neuvotaan miten lapsi saadaan luopumaan ei-toivutusta lelusta kuten vaikka jostain taikuriukkelista tai action-sankarista. Katso itse:

Tottele Jehovaa

Video on mainio esimerkki siitä miten äiti ja Jehova pelaavat samaan pussiin ja synnyttävät huonon omatunnon lapsessa, jos hän ei tottele. Uskontokasvatusta. Hienovaraista. Kuristavaa. Ja ennen kaikkea tehokasta.

11 kommenttia

  • Mika Turunen sanoo:

    Mitä kuulen? Eivätkö suomalaiset lahjonta, kiristys ja uhkailu olekaan sopivat kasvatusmallit? Vakavasti sanottuna huonoja kasvatusmalleja on Suomi pullollaan. Samalla kuitenkin unohtuu se, että moni kansalainen on kasvatettu ihan oikein ja rehdisti sortumatta ylilyönteihin.

    Videon malli, jossa äidin mielestä lapselle sopimaton lelu saa ison ja uhkaavan vastapainon on sopimaton. Tätäkin on Suomessa käyetty muuallakin kuin Jehovan todistajien yhteisössä. Muistelkaa vaikka naapurin lapsia.

    Tällaisesta kasvatuksesta sopii pitää melua yllä kunnes se vähenee tai jopa häviää. Ihannetapauksessa lapsi oppii turvallisen ja eheän kristillisen jumalakuvan. Huonoja tapauksia tuskn tarvinnee luetella. Se on syytä muistaa, että siitä ei pidä syyttää Jumala vaan niitä huonoja vastuun Jumalalle sysääviä kasvattajia.

    Ilmoita asiaton kommentti