Jeesusta eniten rakastavat

Jeesuksen opetuslapsista ainoastaan Johannes oli Jeesuksen ristin luona Golgatalla. Pietari olisi halunnut olla, mutta jäi pois. Johanneksen lisäksi ristin luona oli naisia, jotka rakastivat Jeesusta. Siellä oli neitsyt Maria, Jeesuksen äiti. Samoin oli neitsyt Marian sisar Maria, Kloopaan vaimo, hän oli Herran veljien Jaakobin ja Jooseen äiti. Lisäksi oli Salome, joka hänkin oli Jeesuksen äidin sisar, hän oli Sebedeuksen poikien Jaakobin ja Johanneksen äiti. Paikalla oli myös Maria Magdaleena, mutta hän ei ollut Jeesuksen sukulainen.

Niin he ottivat hänet kiinni ja kuljettivat pois ja veivät hänet ylimmäisen papin taloon. Ja Pietari seurasi taampana. Ja he virittivät valkean keskelle esipihaa ja asettuivat yhdessä istumaan, ja Pietari istui heidän joukkoonsa. (Luuk. 22:54-55 / FB38)

Mutta Jeesuksen ristin ääressä seisoivat hänen äitinsä ja hänen äitinsä sisar ja Maria, Kloopaan vaimo, ja Maria Magdaleena. Kun Jeesus näki äitinsä ja sen opetuslapsen, jota hän rakasti, seisovan siinä vieressä, sanoi hän äidillensä: "Vaimo, katso, poikasi!" Sitten hän sanoi opetuslapselle: "Katso, äitisi!" Ja siitä hetkestä opetuslapsi otti hänet kotiinsa. (Joh. 19:25-27 / FB38)

Ja siellä oli myös naisia taampaa katselemassa. Näiden joukossa olivat Maria Magdaleena ja Maria, Jaakob nuoremman ja Jooseen äiti , ja Salome. (Mark. 15:40 / FB38)

Miksi juuri Jeesuksen sukulaiset ja Maria Magdaleena olivat ristin juurella?

Miksi läheisen ihmisen vierellä kulkeminen on tärkeää?

Mitä arvelet Jeesuksen ajattelevan näistä rakkaista, jotka olivat paikalla?

Mitä arvelet Jeesuksen ajattelevan opetuslapsista, jotka eivät olleet paikalla?

Miksi sinun on (tai ei ole) helppo uskoa silminnäkijätodistajiin?

 

Kaikki julkaistut blogini:

Juhan blogit

Blogiarkisto

 

35 kommenttia

 • Juha Heinilä sanoo:

  Monta hyvää kommenttia on tullut. Kiitos kaikille teille kommentoijille ja lukijoille. Naiset, jotka Jeesusta rakastivat menivät haudalle ja todistavat Jeesuksen kuolleista ylösnousseen. Haudalla oli ainoastaan käärinliinat.

  Tiistaina 18.2.2020 piti antropologian historioitsija, tutkija dosentti Juha Hiltunen mielenkiintoisen alustuksen — Jeesuksen käärinliinoista — Concordia-piirissä. Suosittelen, kannatti katsoa.

  Mutta viikon ensimmäisenä päivänä ani varhain he tulivat haudalle, tuoden mukanaan valmistamansa hyvänhajuiset yrtit. Ja he havaitsivat kiven vieritetyksi pois haudalta. Niin he menivät sisään, mutta eivät löytäneet Herran Jeesuksen ruumista. Ja kun he olivat tästä ymmällä, niin katso, kaksi miestä seisoi heidän edessään säteilevissä vaatteissa. Ja he peljästyivät ja kumartuivat kasvoillensa maahan. Niin miehet sanoivat heille: ”Miksi te etsitte elävää kuolleitten joukosta? Ei hän ole täällä, hän on noussut ylös. Muistakaa, kuinka hän puhui teille vielä ollessaan Galileassa, sanoen: ’Ihmisen Poika pitää annettaman syntisten ihmisten käsiin ja ristiinnaulittaman, ja hänen pitää kolmantena päivänä nouseman ylös’.” Niin he muistivat hänen sanansa. Ja he palasivat haudalta ja veivät sanan tästä kaikesta niille yhdelletoista ja kaikille muille. Ja ne, jotka kertoivat tämän apostoleille, olivat Maria Magdaleena ja Johanna ja Maria, Jaakobin äiti, ja muut naiset heidän kanssansa. Mutta näiden puheet näyttivät heistä turhilta, eivätkä he uskoneet heitä. Mutta Pietari nousi ja juoksi haudalle; ja kun hän kurkisti sisään, näki hän siellä ainoastaan käärinliinat. Ja hän meni pois ihmetellen itsekseen sitä, mikä oli tapahtunut. (Luuk. 24:1-12 / FB38)

  Ja kun hän kurkisti sisään, näki hän käärinliinat siellä; kuitenkaan hän ei mennyt sisälle. Niin Simon Pietarikin tuli hänen perässään ja meni sisälle hautaan ja näki käärinliinat siellä ja hikiliinan, joka oli ollut hänen päässään, ei pantuna yhteen käärinliinojen kanssa, vaan toiseen paikkaan erikseen kokoonkäärittynä. Silloin toinenkin opetuslapsi, joka ensimmäisenä oli tullut haudalle, meni sisään ja näki ja uskoi. (Joh.20:5-8 / FB38)

  Huomenna laskiaissunnuntaina kannattaa mennä luterilaiseen messuun sanan ja sakramenttien äärelle.

  http://www.luterilainen.net/kirkkovuosi/laskiaissunnuntai-esto-mihi-kv2020/

  .

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Kirjoittaja

  Juha Heinilä

  Olen IT-suunnittelija Vantaan Rajakylästä. Kuulun Pyhän Kolminaisuuden luterilaiseen seurakuntaan, joka on Suomen evankelisluterilaisen lähetyshiippakunnan Vantaan seurakunta. Luen mielelläni vanhoja hyviä luterilaisia kirjoja. Käsittelen blogissa kristityn elämää unohtamatta Raamattua ja Tunnustuskirjoja.

  Kirjoittajan luetuimmat blogit

  Kirjoittajan kommentoiduimmat blogit