Jeesus revolution elokuva

 

Kävin äsken  katsomassa tuon elokuvan ja kyyneleet virtasivat poskillani sen alusta loppuun asti.

Oli se aika poikkeuksellista minulle. Joskus joku kyynel on silmäkulmasta poskelle lirahtanut, jotain kuvaa katsoessa. Nyt vettä tuli molemmat posket ihan märiksi ja vielä jatkuvasti. Ai mikäkö puhutteli niin voimakkaasti.

Se vain että minä tunnen totuuden, jota miljoonat ihmiset etsivät, mutta hakevat sitä sieltä mistä sitä ei löydy.

Ai mitäkö teen sen asian kanssa. No, siinähän se juttu onkin kun olen niin kuin minulla ei olisikaan tuota käsittämättömän suurta aarretta. Oli pakko ihan alkaa kirjoittamaan tätä teille, jotta saan itseni rauhoittumaan. Kirjoittamien auttaa rentoutumaan ja omia ajatuksia pääsee tässä rauhassa pohdiskelemaan. Jolloin voi jopa jotain jättää julkaisematta.

Huh. Miten olen tottunut tähän omaan kristillisyyteeni ja uskovaisuuteni. Tapaan jolla elän uskoani todeksi. Joudunkin nyt kysymään itseltäni elänkö ihan oikeasti siinä totuudessa, jonka tunnen henkilökohtaisesti. Olenko totta edes itselleni. Vai petänkö itseäni sillä että elän ihan hyvää ja mukavaa elämää? Ehkäpä se totuus jonka jo nuorena sain kohdata Jeesuksessa voisi näkyä minussa enemmän. Ehkä se voisi laittaa liikkeelle jotain, joka olisi sen arvoista, että minä tunnen Hänet, joka sanoo että Hän on totuus.

Elokuva kertoo hippiherätyksestä, joka lähti liikkeelle seurakunnasta, joka avasi ovensa. Olisiko minunkin syytä avata jokin ovi johonkin uuteen?

130 kommenttia

 • Pekka V. Pesonen sanoo:

  Taas kaksi oikeassa olevaa taisteli keskenään. Kumpikaan ei tainnut käsittää että molemmat oli oikeassa. Keskustelua käytiin vain kahdesta eri asiasta.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Pekka V. Pesonen sanoo:

  Selvästi Ismo ilmaisi ettei ymmärrä mistä oli kyse. Joten siitä päätellen hän ei tiennyt miksi Sami esitit asian noin. Joten Ismo ei voinut tietää mistä oikeasti oli kyse. Silloin ei ole mahdollista puhua samasta asiasta.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • ismo malinen sanoo:

  Teologia on mielenkiintoinen juttu… Se ei auta meitä kovinkaan paljon, jos se ei ohjaa meitä auttamaan lähimmäisiä ja suojelemaan heikkoja. Kristillisen uskon ytimessä on , että syntiin ja tuomion alle joutuneet ihmiset saavat Armon ja Kristillisen Vapauden. Vapauden suorittamisesta ja itsensä (lihan) parantamisesta.

  On ymmärrettävä, ettei muita voi Armahtaa kuin sellaisia, jotka ovat tuomittuja. Kun Jeesus sanoo: ”Joka uskoo häneen, sitä ei tuomita; mutta joka ei usko, se on jo tuomittu, koska hän ei ole uskonut Jumalan ainokaisen Pojan nimeen.” Joh.3:18

  Tuomion alle synnytään, meidät kaikki on myyty synnin alle orjuuteen, ei omasta tahdosta, vaan alistajan. Kun ihminen on synnin alle syntynyt, hän on Hengellisesti kuollut ja itsessään kuivettunut. Tämän tietoisuuden saa aikaan Jumalan laki, joka on kaikkialla ihmiskunnassa läsnä, jokainen tietää jo pienestä pitäen, miten ihmisen tulee toimia. Jumalan tahto ei ole salaisuus, meidän tulee rakastaa kaltaistamme. Kun ihminen tulee lain kautta tuntemaan syntinsä, niin ihminen oppii Isältä, kuten Jeesus sanoo: ”Jokainen, joka on Isältä kuullut ja oppinut, tulee minun tyköni.” Joh.6:45

  Kun syntinen saa kuulla Evankeliumin, niin häntä ei tarvitse erikseen kehottaa juomaan, vaan hän juo halukkaasti. Tätä lähinnä tarkoitan, kun pidän ihmisen vapaata tahtoa sidottuna, ihminen ei pysty vapauttamaan itseään, jollei Jumalan Sana synnytä ihmisessä Luottamusta Jumalaan. Ihmisen täytyy USKOA, että vesi, joka on tarjolla on elävää ja puhdistaa ihmisen ja tekee uudeksi.

  Tuota USKOA (luottamusta) ei voi syntyä ihmisessä itsekseen, vaan Evankeliumin julistus tekee sen. Näin siis Jumala yksin vaikuttaa ihmisessä uskon. Jumalan Sydän on auki Kristuksessa jokaisen tulla… Toiset tulevat heti, kun kuulevat, toiset kääntyvät hitaasti vuosien saatossa… toiset paatuvat maailman tuulissa, eivätkä ikinä käänny… Tämä on todellisuutta… Näin myös Raamattu pitää paikkansa.

  Mysteeri on, miksei kaikki ihmiset tule vaikuttuneeksi Jumalan Pojan Evankeliumista.

  Ilmoita asiaton kommentti
  • Sami Paajanen sanoo:

   No niin, Ismo toistaa taas, samaa harhaa mitä luterilaisuudessa opetetaan normi settinä. Kirkko ei ole ikinä omaksunut sidotun tahdon harhaa, minkä luther kehitti 1500 luvulla.

   Sidotun tahdon harha, rikkoo Jumalan olemuksellisuuden, kolminaisuuden ykseyden joka pohjautuu vapauteen. Ihminen Jumalan kuvana heijastaa syvimmissä premississään vapautta. Luonto, vapaus ja armo eivät ole vastakohtia. Syntiinlankeemus ei tuhonnut ihmisen syvintä ontologista ominaisuutta, vapautta. Ihminen ei tee syntiä välttämättömyyden pakosta. Ihminen ei ole robottilinjalla oleva tahtoton kone, vaan Jumalan kuva tahdon vapaudessa. Jumalan armo kirkastaa, uudistaa langenneen ihmisen ei ilman omaa tahtoamme, vaan tahtomme kanssa yhteistyössä. Jumala ei pelasta ihmistä väkisin ilman ihmistä ja hänen tahtoaan. 🙂🙂

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Ari Pasanen sanoo:

   Sami Paajanen kuinkas luteilaiset sitten pelastuvat?

   3 Kuinka näet rikan, joka on veljesi silmässä, mutta et huomaa malkaa omassa silmässäsi? 4 Taikka kuinka saatat sanoa veljellesi: ’Annas, minä otan rikan silmästäsi’, ja katso, malka on omassa silmässäsi? 5 Sinä ulkokullattu, ota ensin malka omasta silmästäsi, ja sitten sinä näet ottaa rikan veljesi silmästä.(Matt.7)

   Ilmoita asiaton kommentti
  • ismo malinen sanoo:

   Jep, Sami olen Lutherin kirjoituksia paljon lukenut… Mutta paljon ennenkuin tutustuin Lutherin kirjoituksiin, olin Uudentestamentin kirjoista löytänyt saman mistä Luther kirjoitti. Paavalin kirjeet varsinkin avasi avaran Armon ja Jumalan vaikuttavan Pyhityksen. Kiitos Sami sinulle kun tunnustat selkeästi väriä, pyrin itse samaan.

   Ilmoita asiaton kommentti
 • Kirjoittaja

  Pekka V. Pesonen

  En osaa olla huolissani kirkon kriisistä. Sisältyyhän jokaiseen kriisiin aina myöskin mahdollisuuksia. Yllättäviä käänteitä kirkkohistoriamme on täynnä. Odotan jotain hyvää tästäkin vielä tulevan. Luovana ja jääräpäisenä tyyppinä koluan kaikki vaikeimmat tiet. Helpommalla pääsisi, kun osaisi olla hiljaa, mutta kun en osaa. Kova pää on jo saanut monta kovaa kolhua. Luulisi niiden jo riittävän. Verovirkailijan ura on takana ja siitäkin uskaltaa jo mainita. Eläkeläisenä ei näköjään saa sitäkään aikaan, mitä työelämässä sai, kun oven illalla sulki. Mitä kaikkea sitä on silloin ehtikään: puheenjohtamisia, , nuorisotyötä, lähetyssihteeri, raamattupiirejä, saarnoja ja Avioparitoimintaa. Siinä ehkä rakkaimmat vapaaehtoistehtävät. Kaikkea tuota ja paljon muuta on takana. Nyt kuluu aika näissä pohdiskeluissa. Eikä tiedä voiko edes itseään ottaa kovin vakavasti.