Jaakobin poikien nimet?


Yläkoululaisena opettelin Jaakobin poikien nimet (ja sen tyttären myös!) ulkoa.

Nyt kun ihmiset ovat tunnetusti eristettyinä, herää Facebook kiinnostavalla tavalla eloon. Ihmiset alkavat viihdyttämään toisiaan mitä hassunhauskimmilla tavoilla.

Itse viritin seuraavan kyselyn fb-kavereilleni, josko se jotakuta ilahduttaisi tai viihdyttäisi näinä vaikeina aikoina.

Jaakobilla oli 12 poikaa (ja yksi tytär!). Itselläni kaksi poikaa (ei tyttäriä). Seuraavassa 12 nimeä, arvaa mitkä kaksi niistä ovat kuuluvat pojilleni?
1. Hoosea
2. Joel
3. Aamos
4. Obadja
5. Joona
6. Miika
7. Öylätti
8. Tabernaakkeli
9. Matteus
10. Markus
11. Luukas
12. Johannes.


Uskonnonopettajan lapsille sopivia
nimiä kaikki, eikö? Esikoinen kun muuten ilmoitti tulostansa maailmaan, sai hän työnimeksi veikeästi Mooses, joka ei luonnollisesti päätynyt siksi oikeaksi nimeksi.

Keneltä muuten irtoaa muistista Jaakobin poikien + tyttären nimet? Ei saa kurkkia vastausta jostain 😉 Eikä tässä kysytä sitä Jaakobin poikien isän nimeä!

Edellinen artikkeli
Seuraava artikkeli

14 KOMMENTIT

    • No mutta raamatullisen nimen (k)antaminen on loppupeleissä vaan hienoa, hmmm? ? Jos olisi tyttäriä, niin Jobin tyttärien nimet olisivat rautaa, erityisesti Keren-Puk. Merkityskin olisi melko moderni.

    • Joo , sitten se pitäisi olla muodossa Öylät Frosti , maajoukkuen uusin jäsen…. Öylätti Frosti ei kaiu samalla tavalla.

    • Kyllä näillä raamatullisilla nimillä näyttäisi olevan usein ihan opetustarkoitus. Tuskin Job olisi antanut tyttärelleen nimeä ”silmämaalirasia”(tms) ja siitä vielä meille informoitu, jos naisten kosmetiikka olisi sellaisenaan suuri synti.

Kirjoittaja

Lauri Frosti
Lauri Frosti
Katsomusaineiden opettaja (UE/ET) Koulutus: Nuorisonohjaaja, TM, työnohjaaja. Harrastan lukemista ja katsomista.