Jäähyväiset Vappugospelille

Kuinka moni teistä tietää Kouvolan pitkäaikaisen vappuperinteen, eli Vappugospelin? Vappugospel on Suomen suurin vapputapahtuma, ja sitä pidetään Kouvolan tunnetuimpana tapahtumana maailmalla. Vuonna 2012 Vappugospel valittiin Suomen parhaaksi kristilliseksi tapahtumaksi.

Ensi vuonna Vappugospel juhlii pyöreitä vuosia, kun takana on 30 vuotta vappuja. Valitettavasti juhlaan sekoittuu ripaus haikeutta. Sekä taloudelliset haasteet että vuosien mittainen muutos kulttuurin kulutuksessa yleisesti on vahvistanut nykyisen Vappugospel-tiimin päätöksen lopettaa tapahtuma. Päätös ei varmastikaan ole ollut helppo, mutta laskeneet kävijämäärät ja tappiolliset vuodet ovat tehneet tehtävänsä.

One last time!

Jäähyväisiä vietetään kuitenkin sellaisella tavalla, joka jää varmasti monen mieleen. Huippuesiintyjillä ladattu lauantai 23.5. ei siis suinkaan ole vappuaatto, vaan Vappugospel järjestetään Kirkkopäivien yhteydessä. Näin jaetaan jäähallin tekniikasta syntyviä kuluja ja hyödynnetään yhteistyön hedelmiä niin markkinoinnissa kuin koko viikonlopun ohjelmatarjonnassakin. Voisin melkein veikata, ettei Kirkkopäivillä ole koskaan nähty yhtä suurta nuorille suunnattua ohjelmaa, kuin mitä Vappugospel ensi keväänä tarjoaa.

Varmistuneita esiintyjiä ovat Lecrae (USA), Twelve24 (UK), Project 86 (USA), Lumina Polaris, Pekka Laukkarinen Union ja Anton Laurila Band.

Ylistystä ja Grammy-voittaja

Yhdysvaltalainen Lecrae on kristillisen hip-hopin esittäjä, tuottaja ja näyttelijä. Hänen kuudes studioalbuminsa Gravity voitti vuoden parhaan gospel-albumin Grammyn vuonna 2013.

Twelve24 on Manchesterista ponnistava trio, joka on saanut nimensä Raamatunjakeen mukaan.

Project 86 on vanha tuttu Vappugospelin veteraaneille, sillä bändi on nähty kahdesti aiemmin Kouvolassa.

Lumina Polaris on kotimainen rock- ja metalliyhtye, joka voitti SM-Gospelin vuonna 2005. Yhtyeen single Uusi Ihminen nousi parhaimmillaan Radio Rockin latauslistan kuudennelle sijalle.

Pekka Laukkarinen on Kouvolan oma poika, joka on tullut tutuksi etenkin pienille television katsojille MTV Juniorin juontajana. Hieman varttuneempi sukupolvi tietää Pekan lahjakkaaksi gospel-muusikoksi.

Anton Laurila Band tarjoaa Vappugospelissa kauan toivottua ylistystä. Vauhdikas muusikonelämä meinasi viedä miehen mennessään, mutta täyskäännös elämässä sai jättämään päihteet ja alkoholin.

Minustako mesenaatti?

Vaikka kuluja on saatu kuriin, toivoo projektipäällikkö Joonas Nieminen viimeisen Vappugospelin saavan tukea joukkorahoituksen kautta. Tämän vuoden tapahtumasta niskaan jäivät painamaan tuhansien eurojen velat ja nyt velkoja sekä ensi kevään tapahtumasta syntyviä kuluja yritetään kuitata joukkorahoituksen voimalla. Lue lisää joukkorahoituksesta Mesenaatin sivuilta.

Onko sinulla muistoja Kouvolan Vappugospelista? Kerro omat kokemuksesi kommentoimalla, lupaan toimittaa muistelut, tsemppiviestit ja muut terveiset VappuGospelin nuorille!

Lähteet:
http://vappugospel.fi/
http://fi.wikipedia.org/wiki/Vappugospel
Vappugospelin lehdistötiedote 7.11.2014

Edellinen artikkeli
Seuraava artikkeli

Kirjoittaja

Mononen Suvi
Mononen Suvi
Kouvolassa 22.-24.5.2015 järjestettävien Kirkkopäivien kirkkopäiväsihteeri. Lue lisää Kirkkopäivistä: www.kirkkopaivat.fi