Ilosanoma tänään

Eräänä päivänä istuvat yön pimeydessä paimenet lammaslaumoineen. Heille tulee vierailu yliluonnollisuuden olotilasta tuoden ilosanoman. Ilosanomaa oli edeltanyt orjuuttava sanoma: Aloitetaan jokaista kansalaista koskeva veronkeruu. Se oli kai tasaveron aikaa ainakin niin, että jokaisen piti ilmoittautua verolle. Silloin oli siis niin, että ensin tuli keppi ja sitten porkkana. Nykyisin on markkinat tutkineet, että kannattaa tehdä toisin. Houkutellaan porkkanalla tulemaan kepityspaikalle. Muutamia asioita tulee mieleen. Muunmuassa raittiusvähennys autovakuutuksissa. No, ehkä Raittiusseurojen hiipuminen osoitti, että sijoitus on epävarma. Tietysti olisi ollut kaksi vaihtoehtoa: Joko alentaa kaikilta tai sitten valittiin tietysti evukkaampi, nostettiin tasalle, joka on demokraattinen ja tuottavampi vaihtoehto. Sitten oli tämä Tv-lupamaksu. Katselusta maksoivat vain rehellisesti harrastuksensa ilmiantaneet. Olipa markkinamies huomannut jälleen markkinaraon. Joku valmisti television kaappimallia, joka oli pienen lipaston näköinen, kun ovet suljettiin ja lukittiin. Takaseinällä oli tarpeellinen määrä koukkuja, joihin voitiin tarvittava kaapelointi kieputtaa piiloon. Sitä sanottiin uskovaisten malliksi. Sitten tehtiin innovaatio, otetaan vero kaikilta niin lintsareiden omatunto puhdistuu ja rahantulo siirtyy vakalle pohjalle.  Sitten oli vielä perhelisä-systeemi. Se voitiin poistaa, kun kukaan viisaana pidetty ihminen ei kilvoitellut sinne asti.

Nykyisin minun Doro-simpukkani kilkuttaa ilosanomaa päivittäin. Useasti tulee naisen etunimellä viesti, jossa todetaan: Lainasi on jo hyväksytty, vain summa tarvitaan ja pankkitili. Kaikkein parasta on se, että voit ottaa lainan, jolla maksat edelliset lainasi pois. Tänään on joulupäivä, kun istun koneeni äärellä ja tänäänkin kilkutti. Ajattelin ilahtuneena, että joku ystävä muistaa minuta ja pyyteettömästi haluaa ilahduttaa minua. Kun sitten mietin kukahan tällä kertaa mahtaisi olla, niin taaskin nainen lähestyy ja tarjoaa helpotusta lainan muodossa. Tässä tulivat ne porkkanat, mutta kyllä se keppikin löytyy heti, jos et kykene suorittamaan tarpeellisia lunnaita , joka muistuttaa karulla tavalla, että itse olet lainasi anonut. Maailmassa on useampia porkkana-keppi yhdistelmiä.  Vaikkapa ruokakaupan kassojen jälkeen asiaksta tervehtivät peliautomaatit. Voittaminen aina kiinnostaa ja miten taivaallista kilinää saa joskus kuulla, kun rahantulolla ei tunnu olevan loppua. Sama pätee huumaaviin aineisiin tutumistarjoukset ovat hyvinkin useasti ilmaisia, kunnes kaipaus tulee niin suureksi, että ihminen on valmis uhraamaan hyvän maineensa tripin hankinnan hyväksi.

Viina ja tupakki ovat omassa luokassaan. Tupakista on jäänyt hienot muistot, kunhan ensin oppi siitä nauttimaan. Miksi sitten ruvetaan? Elokuvateollisuus näytti meille junteille miten hienoa on elämä ja miten kauniit neidot piirittävät, kun sormien välissä sauhuaa joku Camel tai muu hieno merkki ja toisessa kädessä sormenleveys wiskiä juomalasissa. Se on luxusta, jonka vain kokenut voi tietää. Tänään voisi esittää kysymyksen: Kumpi on juhlamme aihe sekö, että nyt on lotossa kaikkien aikojen suurin potti jaossa, vai: Teille on syntynyt Vapahtaja, joka on Kristus Herra!

 

Edellinen artikkeli
Seuraava artikkeli
Lahtinen Lauri
Lahtinen Laurihttps://laurileevi.wordpress.com/,%20Lauri%20Leevi%20Mikael%20Lahtinen%20youtube.com
Olen eläkkeellä sotilasammatista. Vanhemmiten ovat hengelliset asiat tulleet tärkeiksi. Olen tuottanut päivänsanakirjan: Muruja Herran pöydästä. Agape-kodin pastorina tuotan joka torstai klo 12.00 noin puolentunnin live-lähetyksen, Kun corona esti kokoontumisen...Olen jatkanut torstai juttuja otsikolla. Torstaihartaus.