Ihmisuhrit

Olemme aitiopaikalla todistamassa kuinka ihmisiä uhrataan.

Tämän hetken hysteerinen terrorismin pelko on luonut tilanteen, jossa toisaalta todelliset terroristit ja toisaalta valtiovallat, uhraavat ihmisiä päämääriensä hyväksi.

Tippaakaan vähättelemättä terroristin uhrien kohtaloa, niin valtiovaltojen vastatoimenpiteet ovat luoneet tilanteen joka luo tuhtkertaisesti enemmän uhreja verrattuna terroritekoihin.

Hysterian olemukseen kuuluu se, että kaikki järkevä asioiden analysointi katsotaan vaaralliseksi vihollisen puolella olemiseksi.Ja siksi on vaarallista olla hillitty toisiasioita tarkkaileva.Sellainen henkilö tulee ilman muuta saamaan vihapuheita.

Hysteria vaatii uhreja ja valtiovalta on halukas pyöveli. Jos puolet Suomeen tulleista pakolaisista poistetaan maasta, niin silloin uhrataan 15 000 ihmistä sosiaaliseen, psykologiseen , taloudelliseen ja fyysiseen kurjuuteen, jotta valtiovalta säilyttäisi poliittisen valtansa.

Pakolaisten joukossa on tietenkin onnenonkijoita ja töitä etsiviä ja parempaa olemassa oloa toivovia. Oikeusperiaate on kuitenkin se että ketään ei saa tuomita vain syntyperänsä, johonkin rotuun , uskontokuntaan tai ryhmään kuulumisen perusteella.Jokaisella yksilöllä on oikeus tulla kuulluksi. Turvapaikkakäsittelyssä tulisi Ihmisoikeuksien ja lastenoikeuksien julistuksen olla ohjaavana. Se tarkoittaa että turvapaikka olisi myönnettävä jos sen evääminen olisi yksilölle tuhoavaa,

Viimeaikoina viranomaiset päätöksenteoissaan, eivät ota huomioon sitä mitä heidä päätöksensä merkitsevät asianosaisille, vaan ainoastaan sen että päätös on lain kirjaimen eikä sen hengen mukainen.

Seuraksena on se ,että nyt luodaan 15000 terroristikandidaatti Suomeen ja 70 000 Ruotsiin, viemällä heiltä uuden elämän mahdollisuus. Seurauksena on katkeruus ja kostonhalu. Kun ei enään ole mitään menetettävää , niin silloin voi uhrata itsensä viidentoista minuutin kuuluisuudelle, luoden samalla itselleen kielteisen identiteetin muun puutteessa.

Kveekarit ja muut rauhanpuolustajat ovat kautta aikojen ymmärtäneet sen, että jos tappaa lähimmäisen, niin siitä saa  sielulleen vahingon. Sama koskee valtiota. Valtio, joka uhraa lukemattoman määrän syyttömiä omalle näennäiselle turvallisuudelleen, luo ilmapiirin joka saa ajattelevat ihmiset inhoamaan kotimaataan.(Tästä om mm Mikko Malkavaara kirjoittanut terävän kommentin Facebookkiin, kannattaa lukea).

Ymmärrän kyllä mitä pelko tekee ihmisille, mutta pelko on tunne jonka saa aisoihin tosiasioita tutkimalla. On parempi pelätä todellisia uhkia kun kuviteltuja. Tällä hetkellä terroristit ovat niskanpäällä uhkakuvineen, mutta kun tarkastelee hedän mahdollisuuksia saada todellista tuhoa aikaan ,niin voi hyvin jatkaa tavallista elämäänsä ilman muuta pelkoa kun arkielämän vaikeudet.

Tässä tilanteessa olen kiitollinen siitä että Kirkko, jota muuten mielelläni kritisoin, on tehnyt kutsumuksensa mukaista työtä pienempien veljiensä ja sisartensa eteen, täyttäen heille annetun korkeamman lain.

28 kommenttia

 • Juhani Ketomäki sanoo:

  Otetaan vaihteeksi rahakysymys koska kaikki maksaa. Takuueläke on tällä hetkellä 750 e kuukaudessa. Jos se nostettaisiin 1000 euroon, se maksaisi valtiolle 310 miljoonaa vuodessa. Nämä 15.000 turistia joiden sallisit jäädä Suomeen, maksaisivat ainakin 500 miljoonaa.

  Eli toisin sanoen sillä ei ole väliä että takuueläkeläisiä elää kurjuudessa mutta sitä huolimatta nuoria turistimiehiä ei saa lähettää takaisin huolehtimaan perheistään. Häpeä jos osaat.

  Ilmoita asiaton kommentti
  • Kinnunen Kari Pekka sanoo:

   Kahta häpeällisessä tilöanteessa olevaa ei saa asettaa vastakkain! On häpeällistä tehdä niin. Eli viitaten edellisen kirjoituksen viimeiseen lauseeseen: Kenenkähän nyt tulee hävetä! Kiitos Markku Hirnille erinomaisesta blogista.

   Ilmoita asiaton kommentti
 • Juhani Ketomäki sanoo:

  Ketkä kaksi ovat häpwällisessä tilanteessa? Onko toinen Markku Hirn joka syytää valheellista roskaa ja esittää omat mielipiteensä faktoina? Ketään ei ole Suomessa tuomittu Hirnin mainirsemilla perusteilla. Hän ei mitenkään pysty todistamaan mitään väitteistäään eli avoimesti valehtelee ja yrittää syyllistää meitä kaikkia tulevasta terrorismista. Höpöttelee puuta heinää lain hengestä vaikka selvästikään ei tiedä minkä lakien nojalla toimitaan.

  Ilmoita asiaton kommentti
  • Markku Hirn sanoo:

   Valheellista roskaa? Valehtelenko kun toistan mitä valtiovalta itse on ilmoitellut. Heidän aivan hyvin kuulutettu tavoitteensa on lähettä puolet noista 30 000 pakolaisesta takaisin olosuhteisiin joissa heidän hengissä selviytymisensä on epävarmaa.

   Ilmoita asiaton kommentti
 • Leo Tihinen sanoo:

  Markku Hirn

  “Olemme aitiopaikalla todistamassa kuinka ihmisiä uhrataan.”

  Jäin ihmettelemään Hirnin kolumnia. Onko hänellä todellista parempaa tietoa Suomen tämänhetkisestä pakolaispolitiikasta kuin meillä muilla kansalaisilla, vai miksi hän vaahtoaa asiasta? Kuka uhraa ihmisiä ja missä heitä uhrataan?

  Ilmoita asiaton kommentti
  • Markku Hirn sanoo:

   Onko Suomi lähettämässä puolia noista 30 000 pakolaisesta takaisin vai ei? Jollet ymmärrä mitä tässä yhteydessä uhraamisella tarkoitetaan niin voin vain valittaa.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Juhani Ketomäki sanoo:

   Ei heitä lähetetä sellaisiin oloihin kuin väität. Kirjoittelet lapsellisesti sellaisesta kurjuudesta mikä saattaa olla totta mutta mikä ei ole turvapaikan saamisen peruste. Ei tänne voi kaikkia ottaa sen takia että heidän omissa maissaan ei ole kivaa.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Seija Rantanen sanoo:

   Juhani: Jos seuraat oikeita uutisia, niin ymmärrät, ettei esim. Afghanistanissa ole erityisen ‘kivaa’ sinne palautetuilla.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Martti Pentti sanoo:

   “Kirjoittelet lapsellisesti sellaisesta kurjuudesta mikä saattaa olla totta mutta mikä ei ole turvapaikan saamisen peruste.” Peruste humanitaarisista syistä myönnettyyn tilapäiseen oleskelulupaan se kuitenkin olisi, jollei tätä mahdollisuutta olisi nyt poistettu. Humaanius kun on näköjään määritelty lapsellisuudeksi.

   Ilmoita asiaton kommentti
 • Tuula Hölttä sanoo:

  Martti Pentti :” Humaanius kun on näköjään määritelty lapsellisuudeksi.”

  Humaanius on kyllä perinteisesti tässä yhteiskunnassa ollut palkkatyöhön ja puolueen jäsenkirjaan kytketty ominaisuus.

  Kuka oli “humaani” 90-luvun lamassa, jossa poliittisten virhepäätösten yrityksillä maksattama “-Hinta oli kova. Devalvaatio katkaisi kaulan monilta. Yksityisiltä ja yrityksiltä. 1990-luvun kansalliseen häpeään kuuluu, että hiljaa vaiettiin aika runsaslukuisesta väestä, joka menetti kaiken, monet elämänsäkin”, kuten tasavallan presidentti on sanonut.

  Henk.sanouduin noiden tapahtumien vuoksi irti vakituisesta palkkatyöstä pankissa ja ryhdyin puolisoni suostumuksella (ja aika pitkälti myös kustannuksella) yrittäjänä auttamaan ensisijaisesti nuoria, jotka eivät halunneet jäädä työttömiksi, vaan työllistää business-to-business periaatteella edes itsensä. Sijoitetun oman pääoman tuottoa ei tässä yrittäjyydessä ole tavoiteltu, vaan tavoite on ollut ainoastaan se, että me kaikki pärjäisimme.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Jari Haukka sanoo:

  Ensiksikin, minusta hädässä olevia on autettava.

  Toiseksi, Markku Hirn, oletko tosiaan sitä mieltä että jokainen Suomeen tullut pitää ottaa vastaan ja tarjota hänelle kaikki samat oikeudet kuin maan kansalaisille?

  Jos vastaat myöntävästi, oletko miettinyt seuraukset. Siis kuka tahansa saisi muuttaa maahan jos omassa maassa ei ole hyvä asua? Oletko miettinyt seurauksia joihin tälläinen päätös johtaisi?

  Ilmoita asiaton kommentti
  • Juhani Ketomäki sanoo:

   Kaikki tällaiset puheet että on noudatettava lain henkeä eikä sen kirjainta, ovat vaarallisia. Lain hengen määrittelevät sen vaatijat. Lapuan liikkeen retoriikka oli samaa: isänmaallinen laittomuus on parempi kuin isänmaaton laillisuus. Lapualaiset yrittivät määrätä miten lakia on sovellettava. Silloin kirkon johto oli heidän puolellaan. Nyt on aivan samoin. Nekään jotka eivät ole, eivät sano vastaan.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Markku Hirn sanoo:

   Olen sitä mieltä että kaikkien halukkaitten tulisi olla tervetulleita ja olen omalta osaltani valmis ottamaan seuraukset siitä. Olen myös sitä mieltä että kuka tahansa joka ei voi omassa maassaan elää saa muuttaa sinne missä eläminen on hänelle mahdollista. Vaikka ymmärränkin niitä jotka puolustavat omaa kansallisvaltioreviiriään niin vakaamukseni mukaan elämme pienellä planeetalla rajoitetuin resursien kanssa ja yhteisvastuussa toinen toisistamme. Jos jossakin maailman nurkassa on ahdasta niin Suomessa on vielä paljon tilaa.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Tuula Hölttä sanoo:

   Markku Hirn :”Olen myös sitä mieltä että kuka tahansa joka ei voi omassa maassaan elää saa muuttaa sinne missä eläminen on hänelle mahdollista.”

   Tuota mieltä olimme mekin, kun 90-luvulla tappelimme järjestelmän kanssa kahdeksan vuotta, että edes yksi eteläisellä pallonpuoliskolla syttynyttä sotaa pakeneva nuori sai jäädä Suomeen. Hän oli katolilainnen ja annoimme johtaja-puolisoni kanssa hänen puolestaan tälle valtiolle omavelkaisen takauksen, josta hänen valtiolle kenties aiheuttamansa kulut olisi maksettu.

   Missä ovat vastaavanlaisen omavelkaisen takauksen valtiolle nykyisten pakolaisten puolesta antavat?

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Juhani Ketomäki sanoo:

   Miten otat omalta osaltasi seuraukset jos tänne tulee satoja tuhansia ihmisiä elätettäviksi? Kuka tahansa saa muuttaa minne tahansa? Reaalimaailma ei toimi noin.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Tuula Hölttä sanoo:

   Juhani Ketomäki :”Miten otat omalta osaltasi seuraukset jos tänne tulee satoja tuhansia ihmisiä elätettäviksi? Kuka tahansa saa muuttaa minne tahansa? Reaalimaailma ei toimi noin.”

   Jos lainsäädäntö säätää, että meidän on elätettävä satoja tuhansia ihmisiä, niin sitten on vain yritettävä elättää heidät. Käsitykseni mukaan lainsäädäntö ei kuitenkaan sitä säädä kuten ei säätänyt 90-luvullakaan, ja siksi annoimme valtiolle omavelkaisen takauksen sotaa pakenevan nuoren puolesta.

   Ihmettelen sitä, että omavelkaisen takauksen antajia ei löydy tässäkään tilanteessa vaan “rekyylittömästi” vain vaaditaan, että veronmaksajien on maksettava kaikki suurvaltojen keskinäisen valtataistelun aikaansaannokset ja tuomitaan kollektiivisesti esim. ekonomit tai insinöörit ja johtajat, joiden mielestä toiminta on suunniteltava ja vastuutettava ja sitten toimittava vastuullisesti tehtyjen suunnitelmien mukaan.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Jari Haukka sanoo:

   Markku H,

   “Olen sitä mieltä että kaikkien halukkaitten tulisi olla tervetulleita ja olen omalta osaltani valmis ottamaan seuraukset siitä. ”

   Selkeä vastaus. Kenen varoilla asiat siis hoidettaisiin. Ehkä verotuksella? Monet nimittäin haluavat ehdä hyvää mutta toisten rahoilla. Kuinka pitkälle luulet henkilökohtaisten varojesi riittävän jos asia hoidetaan niillä ja muiden vapaaehtoisten lahjoituksilla? Täysin vapaa pääsy maahan nimittäin johtaisi melko varmasti koko valtion romahtamiseen kun kirjaimellisesti miljoonat ihmiset muuttaisivat maahan. Mitähän EU pitäsi siitä jos Suomesta tulisi avoin ovi sinne?

   On turhan helppoa heitellä idealistista herjaa “ihmisuhreista”, kun ei ole vastuussa mistään.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Martti Pentti sanoo:

   “Kaikki tällaiset puheet että on noudatettava lain henkeä eikä sen kirjainta, ovat vaarallisia.” Sekin on vaarallista, että noudatetaan vain lain kirjainta piittaamatta sen hengestä.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Martti Pentti sanoo:

   “Miten otat omalta osaltasi seuraukset jos tänne tulee satoja tuhansia ihmisiä elätettäviksi? ” Mihin se kestävyysvaje katosi? Tännehän kaivattiin satojatuhansia työikäisiä ihmisiä meitä elättämään.

   Ilmoita asiaton kommentti
 • Markku Hirn sanoo:

  Jotkut tuntuvat luulevan että tänne tulijat ovat tulleet ikuisesti laiskottelemaan. Tietysti on alkukustannuksia, mutta jonkun vuoden kuluttua ,kun on opittu kieli ja systeemit ,niin valtaosa, jotka ovat hyvin paljon yhtä kunnianhimoisia kun mekin, Ovat hakeutuneet töihin tai luoneet oman yrityksen. Suurempi erä pakolaisia luo töitä eikä suinkaan varasta niitä alkuasukkailta.

  Ilmoita asiaton kommentti
  • Juhani Ketomäki sanoo:

   Jos näin olisi, se näkyisi Suomessa ja myös muualla Euroopassa. Lähi-idästä ja Afrikasta tulleet työllistyvät huonosti.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Martti Pentti sanoo:

   “Lähi-idästä ja Afrikasta tulleet työllistyvät huonosti.” Näin voi olla, mutta se tuskin on heistä itsestään kiinni. Abdelkarim tai Odumekwu jäävät helposti työnhaussa hännille kaikkien Juhanien ja Marttien selän taakse vaikka olisivat korkeasti koulutettujakin.

   Ilmoita asiaton kommentti
 • Juhani Ketomäki sanoo:

  Kuka vaan voi muuttaa nimensä eli ei ole ongelma.

  Ilmoita asiaton kommentti