Hyvät selitykset

Jostain tuli käteeni vanha kirja. Siellä oli artikkeleita eri ajanjaksoista kristikunnassa. Oli varmaankin kreikkalaisuuden vaikutusta ajatus siitä, että sivistynyt ihminen uskoo kun hänelle hienosti selitetään. Ei siis tarvita mitään uudestisyntymistä. Melko pian oli itse Jeesus jäänyt unholaan. Jeesus todisti juuri hallitsevassa luokassa olevalle Nikodemokselle, että jokaisen pitää uudestisyntyä. Siitä on vain nyt nykyisin kyse, että milloin ja miten se tapahtuu. Tuleeko sen näkyä, kuulua tai tuntua joltakin?

Nyt on päästy selityksissä ihan uudelle vuosituhannelle. En aio ottaa kantaa nykyiseen neutraaliuteen, etten joudu keskelle sotaa. Paria selitystä olen ihmetellyt ehkä kolmea. Kaikki pääsevät taivaaseen, on puolivirallinen tieto, koska siitä ei tarvinnut irtisanoutua, riitti kun vältteli mainosta. Sitten oli jossain uutislähetyksessä kirkosta tapahtuma alttarikaiteen puolelta ja toiselta. Siis pappi oli sisäpuolella ja kaksi henkilöä ulkopuolella parhaimmissaan. Siinä vaihdettiin sormuksia ja jos en väärin muista, niin vähän moiskautettiinkin. Kun viisaat ihmiset tutkivat asian mitä tapahtui, niin rahvaalle annettiin viisas vastaus. Siinä siunattiin kahta erillistä ihmistä, kun pyysivät, mutta mitään ihmissuhteen siunaamista ei ollut tapahtunut.

Uusin on jo kerinnyt aiheuttaa palaneen käryä ym parran pärinää. Siis kansa kokoontuu tunnuksineen ja hengellinen instituutio on mukana siunaamassa, mutta siunasi jotain, mutta jotain taas ei koska laki ei ollut sanallisesti esillä niin se selvisi pelkällä säikähdyksellä.  ISOKirja on siis Suomen Laki ja se on hyvä, jos se on oikein kirjoitettu ja oikein luetaan.

 

 1. Kyllä ja juuri näin.

  Kanssa ja yhdessä mutta kuitenkaan ei puolesta. Selittää pitäisi kuitenkin innovaatiota miten sanallisesti asetellaan rukous missä status asettuu ja menee toisaalle kuin asianosaiselle tai asianosaisille.

  Tarvitaankohan siinä kaksi sormea ristiin selän taakse vai samanaikaisesti vanhaan kristilliseen perinteeseen sisäisesti lausuttu loitsu. Oulussa varmastikin pelattiin varmemmaksi vakuudeksi ja tehtävän edellinen Piispa antoikin diakonille ettei kenellekään papille sattuisi virhettä muodoissa tai sielun asiassa.

  Olisiko meitä kirkon jäseniä jymäytettu oikein kunnolla.

  • Matteus 13:27
   Niin perheenisännän palvelijat tulivat ja sanoivat hänelle: ’Herra, etkö kylvänyt peltoosi hyvää siementä? Mistä siihen sitten on tullut lustetta?’
   KR38
   Kristikuntaa on kohdannut hivutus ja muurinvartijat eivät tunnistaneet ystävää erilleen vihollisesta.

Lahtinen Lauri
Lahtinen Laurihttps://laurileevi.wordpress.com/,%20Lauri%20Leevi%20Mikael%20Lahtinen%20youtube.com
Olen eläkkeellä sotilasammatista. Vanhemmiten ovat hengelliset asiat tulleet tärkeiksi. Olen tuottanut päivänsanakirjan: Muruja Herran pöydästä. Agape-kodin pastorina tuotan joka torstai klo 12.00 noin puolentunnin live-lähetyksen, Kun corona esti kokoontumisen...Olen jatkanut torstai juttuja otsikolla. Torstaihartaus.