Herran sana on tulessa koeteltu FL 8.6.2022

Herran sana on ”tulessa koeteltu”,mutta tilalle on tullut kaiken salliva uushenkisyys!

Raamattu, maailman levinnein kirja, kertoo prof. Jeremian kirjan luvussa 36 kuinka Kuningas Joojakim hallituskautenaan (608-598 eaa) poltti tulessa silloisen Vanhan testamentin. Mutta- Jeremia sai, Herran sanan kehoittamana, kirjuri Baarukin kirjoittamaan ”Kirjoitukset”, eli Vanhan testamentin uudelleen.”Herran sana on tulessa koeteltu”Psalmi 18:31
Luterilainen, apostolinen opetus on, että Raamattu on kokonaan Jumalan sanaa. Uskovina luotamme Pyhään Raamattuun täysin, niin tämän kuin iankaikkisen elämänkin asioissa.
Raamatussa kuuluva Jumalan ääni, profeettojen ja apostolien opetus, joka on sekä suullisesti että kirjallisesti vahvistettu, on uskolle ensimmäinen lähde, uskomme kohde ja perustus jonka varaan Pyhä Henki on meidät johdattanut ja edelleen johtaa ristin kaitaa tietä taivaaseen.
Viime aikojen mediasta luettua:
”Mitä Raamatun sana merkitsee tänä päivänä”? (Forssan srk-lehti 1-2022 s.3)
Uskoville Raamattu merkitsee Pyhää, jumalallista arvovaltaa. ”Usko horjuu, jos jumalallisten Kirjoitusten arvovalta järkkyisi.” (Augustinus)
”samansukupuolisten vihkiminen” ?(FL 19.4.s. 6)
Raamattu kertoo Sodomasta: 1.Ms :19:11 ”Ja he (enkelit) sokaisivat ne miehet, jotka olivat talon ovella, sekä nuoret että vanhat, niin että he turhaan koettivat löytää ovea.” Enkeli vartion johdosta Lootin perhe pelastui!
Kansankirkon ovet ovat auki sodomalaisille?!
Suomen ev.lut.kirkko on hylännyt Raamatun vuoden 1986 kirkolliskokouksessa. Siksi sana ”luterilainen” nimessä on suuri valhe.
On toteutunut uskonpuhdistaja Lutherin toteamus:” Jumalan viha on silloin suurin, kun hän vaikenee. Ei ole kauheampaa vihaa kuin silloin, kun Jumala vaikenee eikä puhuttele meitä, vaan antaa meidän kulkea omien ajatustemme mukaan ja tehdä, mitä haluttaa.
Oi, rakas Jumala, rankaise meitä ennemmin rutolla ja millä muulla taudilla tahansa tai sodalla, kuin että sinä vaikenet!"
Jumala on ottanut pois Pyhän Sanansa, Raamatun sanan ja Pyhän Hengen johdatuksen.
Tilalle on tullut ” uushenkisyys”. (Marjut Hovi) Tästä ”uushenkisyydestä” lyhyesti sanottuna: ”Jokainen tulee uskollaan autuaaksi vaikka uskoisi heinäseipääseen.”

Jukka Teininen
Forssa

68 kommenttia

 • Mika Rantanen sanoo:

  ”Kirkon tehtävä on sitoutua omaan aikaansa.” Arkkipiispa Tapio Luoma

  Kirkon tehtävä ei ole kuitenkaan mukautua tämän maailmanajan mukaan. Ks. Room. 12:2. Älkää mukautuko tämän maailman menoon.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Martti Pentti sanoo:

  ”Emmehän me pelastu tekojen kautta.” Saattaisimme kenties pelastaa jonkun lähimmäisemme, jos tekisimme enemmän tai toisin.

  Ilmoita asiaton kommentti
  • Riitta Sistonen sanoo:

   Me emme voi pelastaa ketään. Jumala voi ja pelastaakin.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Riitta Sistonen sanoo:

   Martti P., etkö ymmärrä Jeesuksen kehotusta rikkaalle nuorukaiselle? Mikä Jeesus kehotuksellaan tarkoitti? Tätä: Nuorukainen väitti noudattaneensa kaikkia lain käskyjä elämässään. Kuitenkin hän rikkoi räikeästi 1. käskyä ja sen Jeesus halusi osoittaa hänelle. Raha ja omaisuus oli hänen epäjumalansa. Hän meni surullisena pois, koska ei halunnut luopua epäjumalastaan. Tässä on opetus meille. Mikä on meidän epäjumalamme?

   Todellinen Jumalan kohtaaminen on aina sitä, että Jumala saa osoittaa ihmisen todellisen ydinongelman, synnin. Ihminen haluaa itse määritellä jumalansa. Hän nousee näin omaksi epäjumalakseen omilla määrittelyillään.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Martti Pentti sanoo:

   ”Me emme voi pelastaa ketään. Jumala voi ja pelastaakin.” Olemme Jeesuksen seuraajina hänen työtovereitaan, käsiään ja jalkojaan.

   Ilmoita asiaton kommentti
 • Riitta Sistonen sanoo:

  Martti P, tietenkin olemme. Mutta me emme silti pelasta ketään, vaan Jumala.

  Ilmoita asiaton kommentti
  • Martti Pentti sanoo:

   Voimmeko olla pelastuksen esteenä, jos emme tee Jumalan tahtoa, julista sanoin tai teoin Hänen rakkauttaan?

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Kari Paukkunen sanoo:

   Martti, ”Voimmeko olla pelastuksen esteenä, jos emme tee Jumalan tahtoa, julista sanoin tai teoin Hänen rakkauttaan?”

   Jesaja, 42:16 Minä johdatan sokeat tietä, jota he eivät tunne; polkuja, joita he eivät tunne, minä kuljetan heidät. Minä muutan pimeyden heidän edellään valkeudeksi ja koleikot tasangoksi. Nämä minä teen enkä niitä tekemättä jätä.

   Roomalaiskirje: 10:14 Mutta kuinka he huutavat avuksensa sitä, johon eivät usko? Ja kuinka he voivat uskoa siihen, josta eivät ole kuulleet? Ja kuinka he voivat kuulla, ellei ole julistajaa?

   Vaikeaa on uskoa, että me voisimme estää Jumalan työn. Jumalan sanan profetiat ovat ”niin ja aamen”.

   Oikeita Herran sanan julistajia tarvitaan kuitenkin, kertoo apostoli Paavali

   Edellä oleva Jesajan kirjan lupaus voidaan myös keittiö teologialla (asiayhteys, konteksti on mielestäni osuva) tulkita niin, että kukaan ei voi meitä sokeita erottaa Jumalan rakkaudesta kun Hän ottaa ohjakset käteensä? Pimeys muutetaan valkeudeksi?

   Ilmoita asiaton kommentti
 • Kirjoittaja

  Jukka Teininen

  Saarnaaja (eläk.) Hengellinen työ Forssan Ev.lut. Srk Kirkkokuoro 1966 - 1978 Lähetyssihteeri 1975-1998 Forssan ev.lut. Srk oto Lähetystyön kannatusrenkaan ja Forssan Kristillisen Työväenyhdistyksen perustamiset 1996 Kirkon saarnalupa 1978-1995 .Piispa Kortekankaan peruutus 02.08.1995 Seppo Suokunnaksen ”tarpeettomuuslausunnon”avulla.(haamukirjoittaja) SLEY:n saarnalupa 1987 Seppo Suokunnaksen tekemä ”hyllytyspäätös” 08.05.1996 Taloudellinen tappio kirjoista 2.500 mk SRK-mestarin sijainen 1.8.1978-31.03.1985 Forssa ev.lut. Suomen Kristillisen Työväen liitto  oto saarnaaja 1979- Suomen Luterilainen Evankeliumiyhdistys piirisihteeri 1990-eläkkeelle 1.2.1995 - Concordia r.y yhdyshenkilö 1995- Luther-säätiön perustamisasiakirja säädekirja 27.10.1999 Perustajajäsen. Luther säätiö , toimintavaltuutettu 2001-? Kirkkovaltuuston jäsen 1979-1982 Seurakuntaneuvoston jäsen 1983-1986 , 1995-1998

  Kirjoittajan luetuimmat blogit