Helatorstai.

Tällä viikolla on taas kirkon opin eräs merkittävimmästä ja syvällisimmästä perustasta. On kirkon opin ihmisen tulemista todella jumalaksi yläsnousemuksellaan. Istuu nyt isänsä oikealla puolella ja tuomitsee sieltä meitä ihmisiä. Ja hyvin on hommansa hoitanutkin. Kirkko voisi ystävällisesti kertoa missä ylösnousemus tapahtui ja oliko Jeesuksella maalliset vaatteet yllään..

Joka tapauksessa hän lähtiessään kirkon opin paratiisiin jätti elämänkumppaninsa Maria Magdaleenan täysin heitteille läheisineen. Maria joutui jatkaakseen elämäänsä pakenemaan maasta tietojen mukaan Ranskan Provenceen josta saattaa olla peräisin Maria Magdaleenan evankeliumi. Tämä on tietojen mukaan realistinen perusta kirkon opin jumalan käyttäytymiselle meitö ihmisiä kohtaan. Ja tämä realistisuua on jatkunut koko ajan 2000 vuoden ajan. Onko maailmamme rakkaus tänään ?

Usko on uskoa mahdollisimman realistista, ei utopiaa tai mielisairautta.

 1. Ihmiseksi tulleella Jumalalla on varmastikin kirkonkin mukaaan olleet samat vaikeudet naisen katsomisessa kuin meillä.

  Olisiko Hän sitten todistanut myöhemmin asiasta lausuneen Paavali sanaa siitä, että on parempi miehen olla naiseen ryhtymättä, mutta suurempien syntien välttämiseksi sekin menee.

  Toki kristinuskon tullessa Rooman Valtakunnan uskonnon harjoittamisen aiheeksi luovuttiin adoptionaalisesta dokmista vuoden kuluessa, ja tultiin dokmiin missä Jeesus ja Jumala olivat yhtä.

  Tällä tiellähän ollaan vieläkin.

  • Jos tietäist mihin kaikkeen Aku A nkasa ihan oikeasti syboloiden vihjaillaa, jäisivät Sinulta Paajanen vitsit vähemmälle. Kas kun Walt Disney ja hänen pääpiirtäjänsä olivat vm-esoteerikkoja. Voit alkaa vaikapa pohtimalla,miksi Roope sedän rahasäiliö on malliltaan suuri kuutio. Sitten voit kysyä, miksi veljen poikia on juuri k o l m e (vrt Mozart Magic Flute: three boys
   https://www.youtube.com/watch?v=-iU49KDbJxM ) ja miksi he ovat juurikin veljenpoikia eikä esim. sisaren. Ja katsopa sitten Ankkalinnan poikien lakkien alkuperäisä värejä.

 2. Sarjakuva saattaisikin olla hyvä ajatus julkaista ja tehdä asiajulkistusta niin kirkon missiosta kuin ajankohtaisistakin sattumuksista .

  Näin voitaisiin turvallisesti käsitellä lausutuksi tullutta kuten myös vielä ajankohtaiseksi jäänyttä naispappeutta.

  Virkavaalitkin saisivat uutta ilmettä kun piirretyllä ja muistelevalla, samoin kuin kuvailevalla sanalla ehdotettaisiin tapahtumiin mahdollisesti kuulunutta asiasisältöä.

  Näin esimerkiksi voitaisiin piirtää toimittaja kysymään vaaliin osallistuneelta päättäjältä vaalin kulusta, sen valmistelusta ja päätöksen sisällöstä.

  Jokainen voi ja saa mielessään ajatella sanat valmistelijan suuhun toimittajan kysymykseen.

  Hyvin ja oikein meni. Mukavin, eiku sopivin, eiku pätevin valittiin.

Suni Reino
Suni Reino
Uskon rehelliseen ja realistiseen Jeesuksen sanomaan. Kirjoitin kirjan " Kristinuskon kirja " 2010, josta käsitykseni ovat huomattavasti tarkentuneet perustan ollessa sama. Minusta saatietoa Googlesta haulla " Reino Suni ", josta osoite muuttunut ja yritykseni lopetettu. Koulutukseltani Ekonomi ja minua voi lähestyä e-mailin kymp.net kautta. Elämäni hallinnassani aktiivisen liikuntaharrastuksen myötä mutta yksinelo ei sovi minun mentaliteettiin etenkään kun lapset perheineen asuvat muualla.