Haloo, kuuleeko Kirkkohallitus ?

Luin juuri täältä Kotimaan nettisivuilta, että Kirkkohallituksessa työskentelee lähes 400 ihmistä.

Minusta se on huikea määrä!

 

Varsinkin kun asiaa tarkastelee ruohonjuuritason seurakuntalaisen näkökulmasta.

Tuntuu joskus, etteivät tavalliset ihmiset tule niin vain helposti kuulluksi.

Esimerkiksi olen parikin kertaa lähettänyt suunnitelmia ( valmiiksi hiottuja) pariinkin suuntaan Kirkkohallituksessa.

Mutta sen viisaammaksi en ole tullut.

Toki ensimmäisen projektiehdotuksen kohdalla sain lopulta vastauksen ja hyvin ystävällisesti jne., mutta kun meidän hankkeemme liittyi kaupungin lähiöön, niin sain vastauksen, että jos olisimme maaseudulla, niin saisimme Leader- rahaa jne.

Meillä, muutamilla seurakuntalaisilla ja luottamushenkilöillä on ollut jo pitkään unelmana auttaa lähiömme ihmisiä ihan käytännön arjessa. Täällä lähiössämme on paljon maahanmuuttajia, yksinhuoltajaperheitä ,  yksinäisiä vanhuksia, syrjäytyneitä ja nuoria, jotka notkuvat ostarin liepeillä  (huumeidenkin käyttöä havaittu).

Meillä on selkeä suunnitelma monitoimitalosta, jossa olisi joka päivälle ohjelmaa, toimintaa ja ruokaakin jne. Kaikki pyörisi vapaaehtoisvoimin, ainoastaan toiminnanjohtajan palkkaan ja vuokraan ja toimintakuluihin tarvitaan rahaa. Taustavoimiin kuuluisi eri yhteisöjä seurakunnan ja kaupungin lisäksi.

Täällä on useita tyhjiä kiinteistöjä.

Tottakai suunnitelma lähtisi ensin oman piirineuvoston ja sitten seurakuntaneuvoston jne. kautta eteenpäin.

Mutta ennenkuin suunnitelmaa lähdetään kierrättämään, niin kyllä se päärahoitus pitäisi tulla jostakin isommasta lähteestä. Jotenkin sitä ajattelisi, että Kirkkohallitus olisi kiinnostunut tällaisesta kansalaisaktiivisuudesta !

Mutta kenen puheille siellä Kirkkohallituksessa minun tulisi pyrkiä tämän suunnitelman kanssa?

Osaako joku neuvoa?

 

 

3 kommenttia

 • Juhani Ketomäki sanoo:

  Aikanaan opas esitteli YK:n rakennusta. Joku kysyi että kuinka monta siellä työskentelee. Opas vastasi että noin joka toinen. Kirkkohallituksen kohdalla luku on luultavasti paljon pienempi.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Tuula Hölttä sanoo:

  Marja Vilkama :”Jotenkin sitä ajattelisi, että Kirkkohallitus olisi kiinnostunut tällaisesta kansalaisaktiivisuudesta !”

  Kirkkohallituksen henkilöstötilinpäätöksen mukaan kirkkohallituksen työntekijöistä oli 2016 naisia 67,6 prosenttia ja miehiä 32,4 prosenttia. Ehkä hekin ovat saanet tarpeekseen markkina- tms. hemmojen ihmiselämän ja tietoisuuden pelkkään puoluepoliittiseen taloudelliseen tuottavuusvaatimukseen rajaamisesta, eivätkä halua ”jaksaa enää”.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • ismo malinen sanoo:

  Hätä tuntee auttajansa. Aloittakaa hyvin pienestä, paikka toiminnalle järjestyy kun aloitatte toiminnan ja sille syntyy tarve. Rukoilkaa paljon, Herra kyllä kuulee ja ohjaa.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Kirjoittaja

  Marja Vilkama

  MARJAN MATKASSA : Olen lahtelainen isoäiti ja eläkkeellä oleva luokanopettaja. Haluan kirjoituksillani tuoda esiin toisistamme välittämisen tärkeyden. Rakastan uusien ideoiden keksimistä ja varsinkin hyvien ideoiden toteuttamista.

  Kirjoittajan luetuimmat blogit

  Kirjoittajan kommentoiduimmat blogit