Häirintää!

hyvä ja paha susi

Ei pidä provosoitua, jos ja kun provosoidaan, sanoi entinen presidenttimme. Mutta miten voit olla häiriintymättä, jos oikein tarkoituksellisesti häiritään?

Häirintä on ollut Suomessa ja muualla Euroopassa päivän sana jo jonkin aikaa. Rauhanhäiritsijät ovat joko pommien ja polttopullojen heittelijöitä, törkeitä solvaajia, trolleja, riidankylväjiä, koulukiusaajia  tai naisten ahdistelijoita. Diabolos, erilleen heittäjä, rulaa.

Häirintä on rikos. Häirinnällä tarkoitetaan lakikirjassa tilannetta, jossa ilmenee henkilön sukupuoleen liittyvää ei-toivottua käytöstä, jolla tarkoituksellisesti tai tosiasiallisesti loukataan kyseisen henkilön arvoa ja tällä tavoin luodaan uhkaava, vihamielinen, halventava, nöyryyttävä tai hyökkäävä ilmapiiri.

Ihminen ihmiselle susi? Kyllä, mutta onneksi susissakin on eroja, on hyviä susia ja pahoja.

Kaikissa meissä asuu kaksi taistelevaa sutta. Paha susi on viha, pelko, kateus, mustasukkaisuus, suru, ylimielisyys, itsesääli ja valhe.

Hyvä susi taas on ilo, rauha, rakkaus, toivo, tyyneys, nöyryys, hyväntahtoisuus, empatia, totuus ja luottamus.

Voittajaksi tässä taistelussa selviytyy se susi, jota ruokit. Toinen uhkaa syödä sinut, toinen sanoo pusi-pusi.

Katsooko Jumala tällaista häirintää sivusta, ikään kuin läpi sormiensa? EI!

”Teitä ei ole kohdannut muu kuin inhimillinen kiusaus; ja Jumala on uskollinen, hän ei salli teitä kiusattavan yli voimienne, vaan salliessaan kiusauksen hän valmistaa myös pääsyn siitä, niin että voitte sen kestää" (1. Kor. 10:13).

 

susia

1 kommentti

 • Hannu Kiuru sanoo:

  K24-blogisti Elias Tanni osallistuu tämän blogin kommentointiin mielikuvituksellisella tavalla eli esiinkantamalla kuvan kahdesta pakkasen kesyttämästä sudesta, jotka tosin molemmat kuuluvat osastoon Pusi+Pusi, mutta ei se mitään.

  Ongelma kuvituksen suhteen on se, että nämä sudet eivät taistele keskenään Eliaksen pään sisällä vaan telmivät keskenään Eliaksen makkarissa. Painiminen ei myöskään ole jatkuvaa, vaan sudet väsähtävät vähän väliä…

  Syy siihen, miksi nämä pedot pääsivät mukaan kuvaan, on tämä: Elias oli justiinsa lukemassa ko. blogin susista kertovaa kohtaa, kun asianosaiset eläimet hyökkäsivät hänen kimppuunsa. Siis tarkemmin ottaen syliin. Hyökkäys oli niin yllättävä, että Elias ehti laukaista (kameransa) vain kerran kohti hyökkääjiä…

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Kirjoittaja

  Ruttopuiston rovasti Hannu Kiuru

  Nimeni on Hannu Kiuru, arvoni Ruttopuiston rovasti emeritus (67 v., 113 cm, 179 kg). Kirjoitan painavaa tekstiä elämän ja kuoleman asioista pääkaupunkiseudun näkökulmasta käyttäen tajunnanvirtatekniikkaa. Blogiarkistossa meikäläinen heiluu Liberona kirkon liukkaalla kentällä: http://blogiarkisto.kotimaa.fi/blogit/vanhat/blog/?bid=121