Flash Mob

Joulu lähestyy, joten sovittiin työkavereitten kanssa, että mennään tekemään pari Flash Mobia joulukuun aikana. Tarkoituksemme oli tuoda seurakunnan joulutervehdys ja olla siellä missä ihmisiä on.

Käytiin eilen joulukuun ensimmäisenä päivänä laulamassa joululauluja kunnan joulumyyjäisten avajaisissa tonttulakit päässä. Sen jälkeen juotiin kahvia, juteltiin ihmisten kanssa ja tehtiin pieniä jouluostoksia.

Mielessäni on pyörähtänyt huokaus Luojan suuntaan: Voi Jeesus! Kaikkeen sinä hullusi laitat hommaan! Ja sie mokoma tuot immeisille hyvvää mieltä!

Luoja vie ja antaa, ja hyvä, että sitä tällaisena passaa olla hänen työrukkasenaan.

Joulunodotusta ja siunausta jokaiselle!

13 kommenttia

 • Onko se pastorin Jeesuksellaki tonttulakki päässä? Vai muistuttiko se ”peijonis” Hänestä mainitsemasta mitään! Seurakunnan pomon liperit eivät taida oikein riittää todistuseksi Joulun Herrasta?

  Ilmoita asiaton kommentti
  • Ville Hassinen sanoo:

   Tonttulakki liittyy länsimaiseen joulunvieton perinteeseen. Ei mitään muuta merkitystä.

   Jos ’peijooni’-sana on väärä, viitaten piruun, niin on se tosiaan parempi muuttaa. Hyvä huomio Reijo! Sanaa käytin enemmän sellaisen veitikka-merkityksessä, tosin tarkoitin Jeesusta.

   Lauloimme kaksi virtttä, Hoosiannan ja Maa on niin kaunis, ja esittelin ennen tempauksemme alkua meidät seurakunnan edustajiksi ja itseni ihan ammattini ammattilaiseksi.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Tuula Hölttä sanoo:

   Reino Marjakangas :”Seurakunnan pomon liperit eivät taida oikein riittää todistuseksi Joulun Herrasta?”

   Eikä puoluejärjestelmälle taida riittää mikään muukaan. Ei edes se, että verkkohesarin nettisivu kertoo, että ” Yksitoista¬vuotiaan abortti Oulussa, kahdeksan¬vuotiaan Vilja Eerikan murha ja nyt Miriamin epäilty hyväksi¬käyttö – Miksi viran¬omaiset eivät kuule lapsen hätää?”

   Vastaus on helppo: sosialistisen Suomen on kuunneltava vain sitä ”hätää”, mitä sosialistisen Suomen puoluejärjestelmä halua kuunneltavan.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Tarja Heiskanen sanoo:

   Että tällainen olkihimmeli taas tällä kertaa Tuula. Sie oot kyllä ihan uskomaton.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Tuula Hölttä sanoo:

   Tarja Heiskanen :”Että tällainen olkihimmeli taas tällä kertaa Tuula. Sie oot kyllä ihan uskomaton.”

   90-luvun lama epätoivoon ja itsemurhiinkin ajettuine nuorineen ja pienyrittäjineen hävitti viimeisenkin luottamuksen poliittiseen järjestelmään:

   ”Olimme myös pitkältä itse aiheuttaneet ongelmamme, jotka alkoivat valuutan vapauttamisesta ja päättyivät kuplan puhkeamiseen. Toki Neuvostoliiton kaupan romahduksella oli oma vaikutuksensa. Hinta oli kova. Devalvaatio katkaisi kaulan monilta. Yksityisiltä ja yrityksiltä. 1990-luvun kansalliseen häpeään kuuluu, että hiljaa vaiettiin aika runsaslukuisesta väestä, joka menetti kaiken, monet elämänsäkin” (Suomen tasavallan presidentti Sauli Niinistö)

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Seija Rantanen sanoo:

   Tuula Hölttä: Olen aina vakaasti uskonut vapaaseen markkinatalouteen. Sinä ilmeisesti olet kallellasi sosialismiin päin kirjoituksistasi päätellen. Vapaassa markkinataloudessa yritykset kilpailevat markkinoista. Hyvät pärjäävät ja huonot kuihtuvat pois. Sinun käsityksesi mukaan puoluejärjestelmän pitäisi siis pelastaa kannattamattomatkin yritykset. Olenko ymmäränyt oikein? Haluaisin vielä kysyä, miten poliittinen julistuksesi tällä kertaa liittyy tähän hienoon blogiin? Itse olen niin tyhmä, etten ymmärrä.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Tuula Hölttä sanoo:

   Tarja Rantanen :” Hyvät pärjäävät ja huonot kuihtuvat pois”

   Johtuu siitä, että olemme perheenä olleet hyvin paljon niiden ”huonojen” puolella, jotka ovat ”kuihtuneet pois” esim. itsemurhien avulla, emmekä niiden niiden ”hyvien”, joiden aikaansaannoksista Tasavallan presidentti Sauli Niinistö on sanonut mm. näin: ”Edellinen, vuoteen 2007 päättynyt maailmantalouden huikea vetovaihe oli bluffia. Se perustui teknorahaan, hienoihin finanssi-instrumentteihin, jotka veivät luvut nousuun, mutta todellisuus sen takaa puuttui.”

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Tuula Hölttä sanoo:

   korjaus edelliseen kommenttiin: oikea nimi on Seija eikä Tarja Rantanen.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Seija Rantanen sanoo:

   Tuula: Ymmärrän, että olet katkera. Mutten edelleenkään ymmärrä, miten katkeruutesi puhkeaa kukkaan näinkin kauniin ja positiivisen blogin kontekstissa kuin Villen.

   Villen blogi oli mahdollisimman epäpoliittinen. Minusta on tosi kurjaa, että pilaat toisen ihmisen hienon kirjoituksen syytämällä sen päälle jotakin aivan asiaankuulumatonta poliittista propagandaa.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Tuula Hölttä sanoo:

   Seija Rantanen :”Minusta on tosi kurjaa, että pilaat toisen ihmisen hienon kirjoituksen…”

   Eikö Villen kirjoitusi enää olekaan mielestäsi hieno? Ville voi ihan hyvin poistaa kirjoituksestaan kaiken ”huonon” ja epähienon mitä siinä sinun mielestäsi on. En ole siitä lainkaan pahoillani .

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Seija Rantanen sanoo:

   Tuula: Villen kirjoitus on edelleen hieno. Se kuvastaa aitoa adventin henkeä. Valitettavasti minun on sanottava, että sinun kommenteistasi en löydä mitään yhteneväisyyttä kristinuskon julistaman adventin – iloisen Vapahtajan syntymäjuhlan odotuksen – sanomaan.

   Ilmoita asiaton kommentti
 • Tarja Heiskanen sanoo:

  Tuula, ihan samaa tässä kyselen kuin tuo Seija. Blogi oli hieno, mutta en minäkään ymmärrä, miten vuodatuksesi siihen liittyi. Ihan yhtä vähän tuo ensimmäinen kommentti kuin toinenkaan.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Ville Hassinen sanoo:

  Olen itse myös ihmetellyt Tuulan kommenttia ja sitä, miten se liittyy blogini aiheeseen. Mutta en poistele kommentteja sillä perusteella, että käsitteleekö se aihetta. Ainoastaan silloin, jos se on loukkaavaa ja asiatonta, poistan kommentin. Mutta mikäli mennään asiallisesti, kommentti saa jäädä. Kunnioitan sananvapautta, kun linja on asiallista ja kunnioittavaa. Jokainen kirjoittaa kommentteja omalla nimellään ja vastaa sen sisällöstä itse.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Kirjoittaja

  Ville Hassinen

  Kuopiolaissyntyinen, reilu nelikymppinen puolikieppeillä oleva seurakuntapappi ja sivutoiminen tutkijanplanttu. Aikansa Pohjois-Karjalan laulumaita kierreltyään olen palannut kotiseuduilleni vaatimattomien (ja niitten oekeetten) ihmisten pariin Savoon Kuopion kupeeseen, seurakuntapapiksi Ylä-Savoon. Kirjoittelen osin seurakuntatyön näkökulmasta, milloin sitten eksyn naputtelemaan pohdiskellen ja sukeltelen syvempiin uomiin.