Etsitkö kirkon työpaikkaa?

Suomen luterilainen kirkko ja sen seurakunnat työllistävät vuosittain noin 20 000 ihmistä – heistä noin 14 000 on vakituista. Lisäksi kirkon liepeillä tai siihen suoraan kytköksissä olevat järjestöt ja muut toimijat työllistävät useita satoja.

Kaikki tarvitsevat työntekijöitä. Työpaikkailmoituksia julkaistaan eri lehdissä ja verkossa. Tiesitkö, että Kotimaa-lehdessä olleet ilmoitukset löytyvät myös Kotimaa24:stä eli täältä:

Työpaikkailmoitukset

Juuri nyt on auki esimerkiksi saksankielinen papin tai pappisparin paikka Sveitsissä, kappalaisen paikka Haukiputaalla, diakonin virka Jyväskylässä ja kanttorin virka Laitilassa.

  1. Kyllä oikeasti ihmetyttää tämä yhdistysten ja seurakuntien kilpailu rakkaassa kotimaassamme. Jo Lausanne manifestossa on sitouduttu siihen, että ei kilpailla keskenään evankeliumin asiasta kun on kyse. Meillä on joka kylässä ja kaupungissa monta seurakuntaa, kristillisiä yhdistyksiä maassamme satoja ja nyt näitä radiokanaviakin pitää tulla lisää. Kaikki perustelee toimintaansa evankelioinnilla. Suomessa on jo nyt ihan liikaa toimijoita hengellisellä kentällä. Pahinta tässä on se, että evankeliumin levittämiseen ei sitten ole rahaa siellä, missä Kristuksen nimeä ei ole koskaan mainittu. Uskonto on paras bisnes sopii hyvin tähän Patmoksenkin touhuun, tuskin jäävät tappiolle radiotyössä.

    • Sikäli kun olen ymmärtänyt, niin esim. Patmos julistaa evankeliumia siellä, missä Kristuksen nimeä ei tunneta, sekä ihmisten että radioaaltojen välityksellä. Se on lähetystyötä.
      Mitä useampi järjestö tekee lähetystyötä, niin sitä useampaan maailman kolkkaan saadaan ilosanoma vietyä, koska jokaisella järjestöllä on omat, Jumalan sille antamat alueet ja tehtävät.

Pro Kotimaa
Pro Kotimaa
KOTIMAA PRO -blogissa kerrotaan kuulumisia kirkon työntekijöiden, luottamushenkilöiden ja seurakunta-aktiivien erikoissivustolta.