Etkö kylvänyt hyvää siementä?

Närpiöön ostettiin luultavasti ensimmäinen traktori. Se oli punainen ja kulki kovaa vauhtia. Joku oli kai kuullut tai nähnyt sen tositoimissa, joten pitihän se saada nähtäväksi ja koettavaksi. Se veti perässään äestä, jossa olivat pyörivät systeemit pehmittäen kynnettyä peltoa. Määrättynä päivänä tuo ihme ilmestyi kylälle hirveästi pöristen ja isännät kokoontuivat joukolla ihmettä katsomaan. Kun kone oli mennyt ohitse, niin isännät innolla jälkeä tutkimaan ja multapaakkuja potkimaan. Tarkastelu osoitti, että pärjää hevosvetoiselle. Ja niin otettiin käyttöön, tilauksia tehtiin siinä heti useita.

Kun aikaa kului niin pelloille ilmestyi outo ilmiö, jota sanottiin siellä valkojuureksi virallinen nimi lienee Juolavehnä. Sitä alkoi ilmetä lähes kaikilla pelloilla ja se alkoi levitä yhdestä kohdasta peltoa eli siitä missä äes oli maahan laskettu. Nyt tiedetään: Työkalu ei ollut puhdas! Pätkä valkoista juuriosaa riittää saastuttamaan koko pellon.

Jeesuksen opetuslapset kysyivät tämän kysymyksen mestarilta: Etkö kylvänyt hyvää siementä, mistä nämä rikkaruohot tulevat, vapaa muistelu. Me voimme löytää muualta maailmasta komeita ja viehättäviä toimintamuotoja, mutta pystymmekö aina varmistamaan, että työkalu on puhdas, vai hankimmeko puoli tahallaan asioita keskuuteemme, joka tukahduttaa hyvän kylvön? Nimittäin valkojuuri pilaa pellon meko perusteellisesti.

Huono kylvö tapahtuu isännän maatesa. Eli hän, jonka tehtävä on viljellä ja varjella, nuokkuu eikä näe väärää kylvöä. Olisiko ollut hyvä, jos olisi hoidettu tehokkaasti avoliittoja avioliitoiksi, vai sallittiinko silmät puoliummessa murtaa jotain pyhää ihmisten elämästä? Kaikkia tilanteita on ollut aina ei siitä ole kyse, mutta vaihtoehdon tarjoaminen oli isännän asia. Niin tekivät uudet kirkkoherrat, jos seurakunnassa oli sellaista ilmiötä. Kävivät puhumassa asian järjestämisestä. Tuntuisi luonnolliselta, että Jumalan siunauksen osallisuus on parempi kuin ei Jumalan siunausta.

Toinen asia tulee sanan käsittelyystä. Onko oikein todeta, että laki vaikuttaa vihan, kun se on kuitenkin Jumalan neuvo ja opetus? Tottakai lihallisuus vihaa kaikkea rajoitusta, mutta minkä puolesta me silloin taistelemme, kun hylkäämme lain? Konservatiivit, menkäämme peilin eteen hetkeksi katsomaan, valvoimmeko oikeita asioita oikeilla valvomapaikoilla, vai sallimmeko itsemme levätä ankarien urotekojemme jälkeen?

Edellinen artikkeli
Seuraava artikkeli
  1. Jos sydämestä rakastaa Jumalan tahtoa, niin Hänen neuvonsa on myös rakkaita, mutta jollei rakkautta ole, niin jopa tulee työlääksi käskyjen noudattamiset. Rakkautta ei voi saada aikaan käskemällä. Ei edes Jumala saa meitä rakastamaan itseään käskemällä. Kuitenkin hän käskee rakastamaan itseään yli kaiken. Täytyy olla siis jokin keino saada tuo rakkaus. Se on hyvin yksinkertaisesti ilmaistu Luukkaan 7 luvun lopussa. Se joka on saanut paljon anteeksi rakastaa paljon. Jumala siis ensin antaa kaiken anteeksi, jotta rakkaus Jumalaan syttyy sydämessä. Vasta sen jälkeen on mahdollista elää Jumalan tahdon mukaista elämää ja käskyistä tulee rakkaita. Siihen elämään tietysti sisältyy sekin, että jatkuvasti on yhä enemmän anteeksipyydettävää ja lopulta sitä on koko elämän sisältö. Olemmehan lopultakin kelvottomia palvelijoita jokainen ja ainoastaan Jeesuksen sovitustyön tähden puhtaita ja pyhiä.

Kirjoittaja

Lahtinen Lauri
Lahtinen Laurihttps://laurileevi.wordpress.com/,%20Lauri%20Leevi%20Mikael%20Lahtinen%20youtube.com
Olen eläkkeellä sotilasammatista. Vanhemmiten ovat hengelliset asiat tulleet tärkeiksi. Olen tuottanut päivänsanakirjan: Muruja Herran pöydästä. Agape-kodin pastorina tuotan joka torstai klo 12.00 noin puolentunnin live-lähetyksen, Kun corona esti kokoontumisen...Olen jatkanut torstai juttuja otsikolla. Torstaihartaus.