Etiopian vainotut lapset: lahjaksi turvallinen lapsuus

Katso video

Etiopiassa uskonnollinen vaino kohdistuu erityisesti kristinuskoon kääntyneisiin. Perheiden arjessa tämä ilmenee mm. lapsiin kohdistuvana syrjintänä kouluarvosanoja jaettaessa.

Erityisesti vähävaraisten kristittyjen perheiden lasten koulunkäynnin turvaamiseksi kirkkojen yhteyteen ollaan perustamassa kouluja, joita pidetään avoinna myös muille kuin kristityille.

Pastori Yohanneksen kirkon yhteydessä toimiva koulu on ollut menestys ja saanut paljon uusia oppilaita. Koulu tarvitsisikin jo kipeästi uutta tilaa toimintansa laajentamiseen.

 

Lue lisää etiopialaisten kristittyjen tilanteesta.

Edellinen artikkeli
Seuraava artikkeli
  1. Kiitos, että jaksatte pitää esillä näitä vainotun kirkon asioita, vaikka kommentteja ja keskustelua ei taida syntyä.

  2. Kristittyjen lisääntyvät vainot eri puolilla maailmaa eivät näytä meitä juurikaan kiinnostavan. Mistä tämä kertoo?

    • Hyvä kysymys. Olisiko syynä se, että kyse on usein meille etäisistä ihmisistä ja tilanteista? Toinen syy voisi olla, että meille noin yleensä on hankala suhtautua kristittyihin, jotka joutuvat vainotuiksi ja syrjityiksi, koska ottavat kristinuskon hyvin vakavasti ja edustavat hyvin konservatiivista uskontulkintaa.

Kirjoittaja

Open Doors
Open Doorshttp://opendoors.fi
Open Doors on vuonna 1955 perustettu kansainvälinen avustusjärjestö, joka toimii vainottujen kristittyjen auttamiseksi yli 60 kohdemaassa. Open Doors Finland ry toimii osana maailmanlaajuista Open Doors –järjestöä. Toiminta Suomessa käynnistyi keväällä 2015. Tutustu historiaamme: http://opendoors.fi/historiaa