"Eroan kirkosta, koska kirkko auttaa..."

Nettikirjoittaja purkaa raivoaan. Hän on juuri eronnut kirkosta, koska kirkko auttaa ihmisiä, jotka edustavat pahaa uskontoa. Tuo paha uskonto ajaa ihmisen nettikirjoittajan mukaan ajattelemaan vain tuon uskonnon ja sen leviämisen ja valtaannousun etua.

Ja sitten kirkko auttaa näitä ihmisiä! Kirkosta eroaminen on ainoa vaihtoehto. Tuollaista toisten auttamista ei voi tukea!

Nettikirjoittaja eroaa kirkosta, koska kirkko ei aja vain omien jäsentensä hyvinvointia. Kirkko ei siis ole samanlainen, kuin nettikirjoittajan käsitys vihaamastaan uskonnosta. Se pistää vihaksi.

Voi kunpa oppisin ymmärtämään ihmistä.

5 kommenttia

 • Martti Pentti sanoo:

  Samantapaista logiikkaa edustaa se, joka sanoo muuttavansa muualle, jos Suomeen tulee maahanmuuttajia.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Kimmo Jaatila sanoo:

  Sinulla on Matti hyviä kirjoituksia aiheeseen liittyen. Jatka samaan malliin!

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Pekka Pesonen sanoo:

  Kirkolle iteselleen on ihan hyvä, että noin ajattelevat lähtevät kirkosta. Hehän ilmaisevat näin, että ovat oleet kirkossa vain muodon vuoksi. He eivät käsitä lainkaan mistä kristinuskossa on kyse. Olisihan opetuksessa kyllä parantamisen varaa. Aika usein siitä puuttuu olennainen ulospäinsuuntautuva aktiivinen asenne. Harvoin kuulee opetusta , jossa oma mukavuudenhalu huomioitaisiin yhtenä pahimmista ukomme vihollisista. Jollemme lähde omilta mukavuusalueiltamme, niin toteutuu se Vapahtajan sana, että siemen jää yksin, eikä tuota hedelmää.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Salme Kaikusalo sanoo:

  Kirkko on joutunut milloin mistäkin syystä mielensä pahoittaneiden pahan mielen purkukanavaksi. Kirkko on turvallinen osoite koska se ei lyö takaisin.

  Yksi absurdeimmista syntipukin penkille joutuneista, kirkosta eroamisiin liittyen, oli Päivi Räsänen. Henkilö, joka ei ollut kirkon palveluksessa eikä siten voinut puhua kirkon suulla, kuten väitettiin. Rivikansanedustajalla kun on oikeus lausua henk.kohtainen mielipiteensä siinä kuin kaikilla muillakin kansalaisilla.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Pekka Pesonen sanoo:

  Toisten sanomisilla vain on enemmän painoarvoa. Tämpä pitäisi jokaisen korkeassa asemassa olevan aina muistaa. Asemansa tähden Päivillä oli ja on yhä aivan erityinen painoarvo sanoissaan. Myöskään papit eivä voi ottaa kantaa asioihin pelkästään yksityishenkilöinä. Pakosti siinä vaikuttaa heidän asemansa. Heitä kuunnellaan juuri tuon aseman tähden. Ei siksi, että heillä nyt sattuu olemaan hyviä milipiteitä. Jos vaikka minä olisin laukonut nuo Päivin sanomiset TV:ssä, ni kukapa olisi korvaansa lotkauttanut.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Kirjoittaja

  Matti Hernesaho

  Nuorten aikuisten pastori Turun Mikaelinseurakunnassa ja Hengen uudistus kirkossamme ry:n puheenjohtaja. Aiemmassa elämässä toimin Ylöjärven kirkkovaltuuston puheenjohtajana. Ihmissuhdekeskeinen seurakunta ja sen rakentaminen kiinnostaa. Yhteys: etunimi.sukunimi@evl.fi