eroakirkosta.fi ja vääristelty propaganda

Eroakirkosta.fi -palvelulla ja sen takana olevalla VATA ry:llä on ollut tapana julkaista aika ajoin tiedotteita. Noiden tiedotteiden selkeänä tavoitteena on usein mediahuomion avulla luoda itseään toteuttavia ennusteita. Kun eroakirkosta.fi -palvelu tiedottaa, että kirkosta erotaan syystä x, erotaan tiedotteesta syntyvän mediahuomion jälkeen kirkosta syystä x. Monet varsin arvostetutkin lehdet ja verkkolehdet ovat toimineet tässä asiassa aatteellisen yhdistyksen äänitorvina ja avustajina.

Tänäänkin 22.7.2015 eroakirkosta.fi -palvelu julkaisi tiedotteen, jossa kerrottiin kirkosta eroamisen kasvaneen, koska kirkko on mukana tukemassa Helsingin suurmoskeija-hanketta. Useat verkkolehdet ovat uutisoineet eroakirkosta.fi -sivustoon vedoten tästä kirkon tuesta.

Ainoa ongelma on, että kirkolla ei ole mitään roolia suurmoskeijan tukijana. Kirkko ei ole osoittanut hankkeelle määrärahoja, eikä antanut mitään lausuntoa suurmoskeijasta. Kuitenkin tälläkin hetkellä (22.7. klo 16.39) eroakirkosta.fi -sivuston tiedotteessa todetaan faktana, että kirkko tukee suurmoskeija-hanketta.

Nyt viimeistään jokaisen itseään kunnioittavan toimittajan tulisi ymmärtää, mihin (roskaposti)kansioon tuon propagandistisen yhdistyksen tiedotteet kannattaa suoraan ohjata.


Eroakirkosta.fi -palvelun tiedotteessa on myös toinen valhe; "Palvelun tiedottaja Petri Karisma arvioi kuluvan heinäkuun olevan kaikkien aikojen toiseksi paras.". Todellisuudessa tiedotteen julkaisuhetkellä heinäkuu oli ollut yksi kaikkien aikojen hiljaisimmista erokuukausista. Tämäkin taisi olla itseään toteuttava ennuste. Suomen median alamäki jatkuu.

 

 

1 kommentti

  • Juhani Ketomäki sanoo:

    Kun ihmiset eroavat kirkosta arkkipiispan möläyttelyjen takia, sitä ei uutisoida koska se eron syy on poliittisesti epäkorrekti.

    Ilmoita asiaton kommentti
  • Kirjoittaja

    Matti Hernesaho

    Nuorten aikuisten pastori Turun Mikaelinseurakunnassa ja Hengen uudistus kirkossamme ry:n puheenjohtaja. Aiemmassa elämässä toimin Ylöjärven kirkkovaltuuston puheenjohtajana. Ihmissuhdekeskeinen seurakunta ja sen rakentaminen kiinnostaa. Yhteys: etunimi.sukunimi@evl.fi