Ensimmäinen karanteenipäiväkirja päiville 22.3.-23.3.

Aloitan nyt koronapäiväkirjan. Olen ollut varsinaisessa karanteenissa kaksi päivää tai kokonaisen yhden vuorokauden. Minun työntekijälle tuli oireita sunnuntain aamulla, kurkkukipua. Oikeastaan olen ollut karanteenissa jo kolme vuorokautta. Tämä aika vaatii sopeutumista kaikilta. Itsekin joudun olemaan ainakin 14 vuorokautta karanteenissa. Minunlaiset vammaiset ovat tottuneet olemaan neljän seinän sisällä silloin, kun ei ole varaa, taksimatkoja tai ketään auttamassa meitä ulos. Olemme riipuvaisia avusta. Mitä siten kun vammaton joutuu neljän seinän sisälle ja tulee riippuvaiseksi ulkopuolisesta avusta? Se on jo sosiaallinen koe. Se saan nähdä mitenvammattoman mieli kestää rajoitteita, joita jokin muu asettaa, kuteen vammaisten kohdalla näin on.

 

Taannoin annoin työntekijälleni tehtäväksi lukea kirjan: 1463 Porrasta. Kirja kertoo näkövammaisen Micheal Hingsonin selviytymisestä 11. syyskuisesta päivästä vuonna 2001, kaksoistornin pohjoisesta tornista 78 kerrosesta selviytyminen opaskoira Rosellen avulla. Hänen tarinaansa sisältyy hieno viesti. Se viesti on - yhteistyöllä me selviydymme tiiminä. Hän kertoo tarinassa sen, että jokaisella on annettava yhteiskunnalle. Olkoon vammaton tai vammainen. Näkövammainen voi tiedostaa enemmän kuin näkevä, vaikka yksi aisti puuttuu. Ja että näkeväkin käyttää apuvälineitä. Mitä olisi elämää ilman Edisonin keksimiä hehkulamppuja? Hänkin oli osittain kuuro.

 

Kirja on kirjoitettu kristilliseltä pohjalta. Tässä tuli ehkä työntekijäni vaikeimpia tehtäviä, sillä hän on jyrkkä ateisti. Kaikki missä on vähänkin Jumalan sanaa, pois se hänestä! Luki hän se kirjan. Oppiko hän mitään? En tiedä. Usein kun vaadin "korkeastikoulutetua" sivistyttämään itseään tiedolla, jossa on hyvä viesti ja hitusen Jumalan sanaa, on se kuin punainen vaate. Viesti tyssää siihen ja viesti oli yksikertainen ymmärtää "Yhdessä me selviydymme tästä tiiminä". Olen aina törmännyt siihen, kun kysyn ateistilta -Opitko mitään tekstistä? Vastaukseksi olen saanut yleensä, -mutta kun siinä ylistetiin Jumalaa! Siis et siis sitä viestin ydintä saanut hyppysiin? Jos ihminen saa kiinni viestin ytimestä, hän ei välitä siitä, ylistetäänkö joka kääntessä Jumalaa vai ei. Silloin se kasvattaa tiedon kapasiteettia ja pystyy soveltamaan tietoa muihin asioihin itsenäisesti tai varustautumaan ennakkon ennen kuin asiat menevät liian pitkälle. Silloin et jää makamaan tuleen Jos Jumalan kieltävä näkee nimeen Jeesus, voi se estää viestin menemistä perille. Vaikka viesti olisi häntäkin pelastava, ja jos hän pystyisi vaan poimimaan sen kaiken keskeltä.

 

Nyt olen karanteenissa 14 päivää.  Tämä hetki on pääsiäisaikaa, paastoaikaa. Kristittyjen tulisi paastota Kristuksen esimerkkiä noudattaen oman terveyden myötäen. Koen että nyt se koskee kaikkia, niin ateistia, maallikkoa kuin kristittyä tai muita uskonkuntia sekä ismejä. Tällä kertaan meidät kaikki tulee pitää tauon. Tämä tauko ei lopu Pääsiäiseen. Se voi jatkua pitkään, nehkäpä noin 6-12 kuukauteen. Se on kaikille uusi tilanne. Elämänmuutos, jossa meistä jokainen täytyisi oppia viestistä poimimaan se olennainen. Rakasta lähimmäistä, kunnioita toinen toista, ota huomioon toinen silloin kuin teet jotain itsellesi, sillä seuramukset voivat ulottua sinun lähellä olevaan henkilöön. Kaikkein tärkein viestin olen saanut: - LUOPUKAA YLPEYDESTÄNNE. Ylpeys vie meidät itsekeskeiseen suuntaan, jossa emme enää pysty keskustelemaan aidosti toinen toisia kuuntelen, tai saamaan sitä viestiä, joka voi olla elintärkeää kriisihetken aikana. Nyt on Jumala käskenyt kaikki paastomaan uskonnosta riippumatta tai ismeistä riipumatta. Maailma on muutoksen alla. Kestäköön sitten meidän ahdinkomme tuhat kaksisataakuusikymmentä päivää tai vain Pääsäiseen. Nyt meidän pitää huolta läheisistämme läheltä ja etää. Suhtaudun kaikkeen rauhallisin mielin. Rukoillaa perhen kesken tai yksin, jos ei ole ketään muuta. Muista, jos olet uskossa, sinä olet itsessään jo SUURI ASE rukouksessa. Rukoille, rukoille ja rukoile yhdessä muiden kanssa etänä. Me selviydymme yhdessä tiimityöskentelyllä tästä. Aamen.