En rakastunut Teemuun ensisilmäyksellä

Olin maailman epäilevin Tuomas, kun Teemu Laajasalo tuli valituksi Kallion seurakunnan kirkkoherran virkaan. Kotiseurakuntani on repaleinen kuin mikä, ja siltä näyttivät Teemun touhutkin. Esiintymistä siellä, teeveejulkisuutta täällä ja sitten pitäisi sekä johtaa työyhteisöä että huolehtia seurakunnasta kuin omastaan.

Vaikka jätkä olisi miten pätevä, niin se ei voi onnistua koko paletin leveydeltä!

Reilun kahden vuoden lähempi tutustuminen on saanut minut näkemään, että Teemu on paljon pätevämpi. Hän on aidosti ja oikeasti niin fiksu ja filmaattinen kuin julkisuuskuvansakin antaa ymmärtää. Sydämeeni hän pääsi siksi, että hän kuuntelee. Antaa tilaa kaikenlaisille ihmisille. Saa hyvät kukat kukoistamaan ja johdattelee haasteellisemmat versot hellävaraisesti, huomaamatta oikeampaan suuntaan. Toimii ja antaa muiden toimia, joskus myös suitsia itseään.

Omat juurensa ovat kiinni Kristuksessa, visionsa taivaissa. Aika harvalla on voima ja vapaus yhtäaikaa noin loistavasti käytössään.

Hänet nimettiin tällä viikolla Vuoden papiksi. Olen Teemun lisäksi ylpeä myös kollegoista, jotka ovat nähneet saman. Haastavassa toimintaympäristössä joku osaa. Eikä vain minun tai kalliolaisten iloksi, vaan kaikkien.

*Peukku* ja *sydän* Teemu! Onnea!

 

5 kommenttia

 • Kimmo Jaatila sanoo:

  Kauniisti kirjoitettu! Liian harvoin suomalainen kehuu lähimmäistään julkisesti. Tämä oli hyvin tehty!

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Risto Rautkoski sanoo:

  Iloisuuteen ja elämyksiin sekä inhimilliseen vapauteen innostaminen on nykyaikaa papillekin varsinkin Helsingissä, jossa maallistuminen on mennyt pitkälle. Valtaosa tykkää tämän suunnan edustajasta.

  Pilkkaajien kanssa istuminen ja jopa pilkkaamiseen aktiivinen osallistuminen on minun tykkäämisenä osalta mieltäni murehduttava haaste Teemun kohdalla. Pilkkaviihde vetää ihmisiä TV:n äärelle viihtymään, mutta kovin harva alkaa viikonloppua hiljentyen Sanan äärellä. Eikö papin esimerkkiä tarvittaisi enemmänkin hiljentymisen aloittamiseen sapattina? Julkisuus tuo kannatusta ja ”pöhinää”, mutta mitä siitä seuraa hengellisesti? Olen ollut aikanaan monessa palkintolautakunnassa ja miettinyt mihin palkinto ohjaa ja mitä palkittu viestittää toiminnallaan sekä esimerkillään pitkäjänteisesti.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • kimmo wallentin sanoo:

  Olen samaa mieltä blogistin kanssa. Teemu Laajasalo on erinomaisen hyvä näyttelijä.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Kirjoittaja

  Annmari Salmela

  Avara katse, iloinen mieli, elämän seurannan avainpaikka vapaaehtoistyo.fi- sekä kotimaanapu.fi-palvelujen tuottajana Kirkkopalvelut ry:n hommissa.