Elitismin lyhyt oppimäärä

Jos kirkossa on havaittavissa elitismiä, niin kuiskaan salaisuuden! Siihen eliittiin, jonka Jumala tunnustaa omakseen, on yksinkertainen tie. Jumala kutsuu antamalla synnintunnon, joka ei lähde hömpällä pois. Kun ihminen muuttaa mielensä Jumalan kanssa samansuuntaiseksi ja tunnustaa syntinsä: On Hän uskollinen ja antaa kaikki synnit anteeksi, ottaa omakseen ja sinetöi sen liiton pelastusvarmuudella ja Pyhän Hengen läsnäololla. Sitten vain aletaan elää ei enää itselle vaan Hänelle, joka on kuollut kaikkien edestä.

4 kommenttia

 • Yrjö Sahama sanoo:

  Varsinainen eliitti ei taida kovin paljon kirkon penkkejä kuluttaa. Keskiluokkaa kyllä näkyy runsaasti kirkkokansassa, koska keskiluokka on nykyisin yhteiskuntaluokista suurin, semminkin kun työläisammattienkin elämäntapa on keskiluokkaistunut. Yhteiskunnan vähäosisimmillekin kirkko, toisin kuin itseriittoiset menestyjät, antaa ihmisarvon. Vammaiset, rikolliset, pitkäaikaistyöttömät ja päihdeongelmaiset ovat Kristukselle rakkaita ja kirkko pyrkii myös voimiensa mukaan heistä huolehtimaan ja tukemaan heitä pyrkimään parempaan elämään.

  Ilmoita asiaton kommentti
  • Seija Rantanen sanoo:

   Yrjö: Mikä on ’varsinainen eliitti’?

   Kirjoituksessasi on mielestäni sekin virhe, että kaikkien tutkimuksien mukaan suomalaisessa yhteiskunnassa nimenomaan keskiluokka on kutistumassa tai hiljalleen häviämässä. Yhteiskunta siis jakautuu hyvinvoivaan yläluokkaan ja huonosti voivaan alaluokkaan.

   Ilmoita asiaton kommentti
 • ismo malinen sanoo:

  Nyt osuit hyvin sanoissasi Lauri. Lyhyestä virsi kaunis.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Näyttää siltä, että kasvava keskiluokka haluaisi piiloutua kahtiajaossa, että tuijotetaan vain hyväosaisia ja säälitään huono-osaisia. Keskiluokka ei tarvitse kelan tukia, mutta ei halua näyttäytyä vaurastuneenakaan, paitsi auto pihassa kertoo jotain. Naapurille.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Kirjoittaja

  Lauri Lahtinen

  Olen eläkkeellä sotilasammatista. Vanhemmiten ovat hengelliset asiat tulleet tärkeiksi. Olen tuottanut päivänsanakirjan: Muruja Herran pöydästä. Agape-kodin pastorina tuotan joka torstai klo 12.00 noin puolentunnin live-lähetyksen, kun kokoontuminen ei nyyt onnistu kasvotusten.... Olen värkännyt tuubisivun ja siellä julkaisen viime vuosituhannen lopulta juttuja, kun Inkerin kirkon yhteydessä toimittiin. Lauri L Lahtinen youtube.com

  Kirjoittajan viimeisimmät blogit

  Kirjoittajan luetuimmat blogit

  Kirjoittajan kommentoiduimmat blogit