Elämästä nauttiminen koetuksella

Nuorena koettu, itse aiheutettu onnettomuus opetti minua nauttimaan elämästä ja arvostamaan asioita erillä tapaa. Tästä syystä olen erittäin kiintynyt luontoon, ympäristöön sekä elämään ylipäätään. Elämästä nauttiminen on toisaalta tarkoittanut myös sitä, että taloudelliset asiat menivät nuoruudessa ja vielä hieman vanhemmalla iällä retuperälle ja rahaa tuli lainattua sieltä sun täältä hieman löyhälläkin kädellä. Olen matkustellut paljon, osaksi lainarahalla, sillä olen halunnut nähdä maailmaa ja näyttää sitä myös perheelleni. Olen myös ostanut tarvittavia asioita osamaksulla, sillä oma ja vaimon palkka ei vain ole näihin asioihin riittänyt, kun maksettavana on vielä talokin. Tavallaan nämä ostokset ovat säästäneet rahaa, sillä olen hankkinut talooni energiatehokkaat kodinkoneet sekä valot, koska haluan myös osaltani suojella luontoa.

Viime marraskuussa elämästä nauttiminen oli kuitenkin koetuksella, sillä laskupinot olivat kasvaneet jo melko suureksi. Tästä tuli ensimmäistä kertaa avioliittomme aikana vaimon kanssa jopa pientä riitaa. Kyselimme pankista lainaa, jotta voisimme selvittää velkamme, mutta pankista hakemaamme lainaa meille ei myönnetty. Aloimme jo harkita vaimon auton myyntiä, ja naputtelin jo nettiin autonmyynti ilmoitusta, kunnes huomasin netissä lainailmoituksen, jossa kerrottiin miten paljon lainojen yhdistämisellä voi säästää rahaa. Konsultoin asiasta vaimoni kanssa ja päätimme yhdistää lainat netissä. Jännityksellä odotimme menisikö suuri lainahakemuksemme läpi. Seuraavana päivänä saimme myönteisen lainapäätöksen ja saimme maksaa velkamme pois. Tämä oli meille lopulta todella viisas päätös, sillä nyt rahaa jää meille enemmän käteen. Nyt elämästä nauttiminen on jälleen helpompaa, kun taloudelliset asiat ovat paremmalla tolalla. Raha-asioiden suhteen olemme tietenkin tarkempia, mutta onneksi meidän ei tarvitse hankkia kotiimme vähään aikaan mitään uutta.

Tästä pienestä vastoinkäymisestä huolimatta en kyllä kadu yhtään tekemääni ratkaisua, vaikka velaksi olenkin elänyt ja joutunut jälleen lainaa ottamaan. Jos en olisi koskaan nauttinut elämästä ja matkustellut nuorempana, en olisi koskaan tavannut vaimoani ja saanut ihania lapsiani. Kaikki elämän ratkaisut ovat työntäneet minut tähän pisteeseen jossa nyt olen.

Kirjoittaja

Elias Korhonen

Reilu 40 vuotias mies, perheenisä, perusduunari, tee-se-itse mies, köyhän miehen MacGyver. Sydäntä lähellä ovat erityisesti luonto sekä kaikkien hyvinvointi nyt ja tulevaisuudessa. Kaikki jaksaa edelleen kiinnostaa maan ja taivaan väliltä, vaikka paljon on tullut jo tähän ikään nähtyä ja koettua.

Kirjoittajan kommentoiduimmat blogit