Elämäni hyppy - Puukirkon pappi

Kirjoitin oheisen syntymäpäiväonnittelun 68 vuotta täyttäneelle merkittävälle urheilumiehelle:

"Monia vuosia, armorikkaita vuosia, monia armorikkaita vuosia!

Elämäni hyppy vuodelta 1981 löytyy hyllystäni, onnittelut siis vuoden 1969 EM-hopeamitalistille. Myöhemminkin Alajärveltä on löytynyt onnistujia, Raimo Vistbacka, puoluetoverini istui eduskunnassa yhtä mittaa 24 vuotta eli juuri sen ajan, jonka olin poissa eduskunnasta. Olen muuten voittanut Paalijärven ympärijuoksun ja saanut sieltä hienon puukiulun. Vaimoni on naapurikylästä Lapuan Kauhajärveltä, ja joskus joulua vietettäessä juoksin sieltä jouluaattona maratonin käyden kääntymässä Alajärven kirkolla.

Elämäni hyppy on tosin kirjoitettu aivan muusta kuin kilpakentiltä. Kirjan on kustantanut Karas-Sana, Kansan Raamattuseuran kustannusliike, joten siitä voi päätellä Elämäni hypyn laatua! Olen tainnut saada hypätä samantapaisia hyppyjä minäkin ja moni muukin meistä, vaikkemme korkeushyppääjiä ole olleetkaan. Oma ennätykseni on tainnut olla poikasena 135 cm."

 

Puukirkon pappi

Viikolla oli Helsingin Sanomissa kuolinilmoitus 88-vuotiaasta Matti Hakkaraisesta, Huopalahden kirkkoherrana toimineesta, näkyvästä kirkonmiehestä. Hänen elämäkertakirjansa "Puukirkon pappi muistelee" löytyy kirjahyllystäni. Lisäksi hän on kirjoittanut yli kymmenen pääasiassa pakinatyylistä kirjaa ja oppaat kaikista kirkollisista toimituksista. TV:n alkuajoilta hänet muistetaan myös TV-pappina yli kymmenen vuoden ajalta. Hän sai suorittaa mittavan työn kirkon palvelijana.

Kirjoittaja

Anssi Joutsenlahti

Rovasti, kansanedustaja (PS), Eduskunnan toinen varapuhemies.