Ei tosikoille: bongaa lyhenne

Rekisterikilpi

Lapsiperheet leikkivät joskus autojen rekisterinumeroiden keräämistä. Numerot pitää nähdä järjestyksessä: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7…ja niin pitkälle kuin aika ja hermot kestävät.

Kanttori- ja kirkkokuoropiireissä puolestaan teidetään leikityn autojen rekisterinumeroilla ja katsotun kuka osaa laulaa samannumeroisen virren.

Nyt leikkiä voi laajentaa kirjaimiin. Mitä yleisesti käytössä olevia kirkollisia lyhenteitä rekisterikilpien kirjaimiin kätkeytyy: esim. SLS, ELY, HEO, SKY, YKY, HPK,  SRK, LS, VL…

Kuvassa yllä esimerkkinä Kansan Raamattuseuran lyhenne.

Ideaa saa vapaasti käyttää. Kerää koko sarja. Rattoisia hetkiä liikenteessä, mutta olkaa tarkkaavaisempia kuin Pokémon-jahtarit!

5 kommenttia

 • Ville Hassinen sanoo:

  Oman autoni rekkarin kirjainosa on CFU. Tätini väänsi siitä hyvän: Christ For You.

  Hieman sotahistoriasta kiinnostuneena kerran huvitti, kun edessäni auton rekisteri oli TOG. Ei sinällään, ruotsiksihan se tarkoittaa junaa, mutta Googlen kuvahaku tuo hervottoman kokoisen brittiläisen panssarivaunun TOGin (jostain syystä lyhenne The Old Gang).

  Kerran ollessani seurakuntapastorina, työpaikka antoi rintaani nimikyltin, jossa luki: Ville Hassinen SRK-pastori.

  Sekin nyt tarkoittaa luonnollisesti kahta asiaa, enkä itse ole kyseisen herätysliikkeen jäsen.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Olimme seurakuntaretkellä KRS:n tunturikeskuksessaKairosmajlla muutama vuosi sitten. Liikuimme Linja-autoliike S. Kososen bussilla, jonka rekkari alkoi KRS. Oman autoni tunnus NGR taitaa olla Nigerian maatunnus.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Timo-Matti Haapiainen sanoo:

  Reformaation merkkivuoteen sopivat Augsburgin tunnustuksen artiklat (CA) tai Lutherin teosten Weimarin editio (WA) taitavat olla kovin harvinaisia rekkareissa…

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Olli Seppälä sanoo:

  Juuri äsken töihin tullessani näin ohi ajavan pakun jonka rekkarissa oli kirjaimet NIV eli englanninkielinen raamatunkäännös New International Version. – Kun pitää silmänsä auki alkaa nähdä kummia 🙂

  Ilmoita asiaton kommentti