Ehdotus kirkolliskokousvaaliteemaksi: ihmissuhteen siunaamisen kaava

Alkusyksystä ehdotin blogissani, että kirkon tulisi laatia kaava kaikenlaisten hyväätekevien ihmissuhteiden siunaamiseksi.

Nyt olen osana teologian opintoja ja ylempää pastoraalitutkintoa laatinut teologiset perustelut ja ehdotuksen ihmissuhteen siunaamisen kaavasta. Olkaapa hyvät, se löytyy tästä linkistä: http://www.hynynen.net/ehdotus_ihmissuhteen_siunaamisen_kaavasta.pdf

Itse ihmissuhteen siunaamisen kaavaehdotus alkaa pdf-dokumentin sivulta 40. Kiireinen lukija voi aloittaa vilkaisemalla tutkielman johtopäätökset sivuilta 32-34.

Ehdotan siis, että kirkko laatisi uuden toimituskaavan kaikenlaisten ihmissuhteiden siunaamisesta. Edellytyksenä siunaamiselle ei olisi suhteen tietynlainen ulkoinen muoto (esimerkiksi juridisesti solmittu avioliitto) vaan se, että ihmissuhde edistää kaikkien suhteen osapuolten hyvinvointia.

Tällä ehdotuksella kirkolliskokous voisi ratkaista vinon pinon teologisia ongelmia. Jos vaan riittävä yksimielisyys löytyisi erilaisten ääripäiden väliltä.

 

  1. Samaa sukupuolta olevien avioliitto hyväksyttiin Suomessa 2014. Jo paljon ennen tuota vuotta tiedettiin, että näin tulisi käymään. Sitten tiedettiin, että laki tulee voimaan maaliskuussa 2017.

    Vielä sen jälkeen jotkut KD-piirit yrittivät muuttaa jo hyväksyttyä lakia jollakin muistaakseni hauskalla ’Aito avioliitto’ – kampanjalla, joka ei tosin tuottanut suurtakaan kalansaaliista.

    Jos ja kun ihmisten välisen rakkauden siunaaminen näyttää joillekin kirkonmiehille olevan äärimmäisen vaikeaa, niin onhan näitä säätiöitä ja katolisia niin idässä kuin lännessä, jotka mielihyvin ottavat vastaan oikeinuskovia.

    Rakastan Suomen ev.lut. kirkkoani, mutta joskus tunnen suurta väsymystä siihen, että kirkkoni ei rakasta minua.