Carl Olof Rosenius

Ja te tiedätte hänen ilmestyneen ottamaan pois synnit; ja hänessä ei ole syntiä. 1 Joh. 3:5.

Koko maailma on Kristuksen ihanan voiton kautta aivan yhtä todellisesti ja oikein lunastettu kuin se Aadamissa on langennut ja kadotettu, se saa yhtä ansaitsematta Kristuksen kautta iankaikkisen elämän kuin se Aadamin kautta on perintönä saanut synnin ja kuoleman. Aadamilta saadun perinnön näemme ja tunnemme joka hetki itsessämme ja maailmassa; mutta perintöämme Kristuksessa emme näe emmekä tunne, sitä on vain evankeliumin kautta julistettava ja se on meidän USKOTTAVA. Mutta Herra Jumala näkee Kristuksen ja hänen ansionsa. Sen tähden yhtä varmaan kuin sinä näet maailman vajonneena synteihinsä, yhtä varmaan Jumala näkee kaikki ihmiset täydellisesti sovitettuina, vanhurskautettuina ja pyhitettyinä, vieläpä niin ihanina kuin silloin, kun hän alussa katsoi kaikkea, mitä hän oli tehnyt: katso, SE OLI KAIKKI SANGEN HYVÄÄ. (Ks. 1 Moos. 1:31, sulku allekirjoittaneen lisäys.) Ellei maailma olisi Jumalan silmissä entisessä tilassaan ei Kristus olisi sovintotehtäväänsä täydellisesti täyttänyt.

Carl Olof Rosenius (1816 - 1868), ARMOA ARMOSTA, s. 226, Sley, 1966.

6 kommenttia

 • Pekka Veli Pesonen sanoo:

  Roseniuksen ”Elämän leipää”-kirja on ehtymätön aarreaitta jokaiselle, joka haluaa kasvaa uskossa ja Kristuksen tuntemisessa. Kirjaa voi lukea päivittäin vuodesta toiseen. Aina siitä saa hengellistä ravintoa. Ihmetellä täytyy miten paljon ja syvällistä tekstiä Rosenius ehti melko lyhyen elämänsä aikana luomaan. Kirjan tekstit ovat lyhennelmiä lehtikirjoituksista. Sitä lukiessa huomaa miten muuttumatonta hengellinen todellisuus on ja siksi myös uskovien sisäiset kamppailut pysyvät samoina vuosisadasta toiseen. Teol. tri. Per Wallendorf kirjaa 70 luvun alkupuolella minulle suositteli. Nyt alkaa sivut jo irtoamaan.

  Ilmoita asiaton kommentti
  • Mika Rantanen sanoo:

   Minullakin on sama kirja. Lisäksi mm. myös 70-luvulla julkaistu 7-osainen kirjasarja Roseniusta nykysuomeksi. Sitä olen myös lukenut niin, että sivuja on alkanut irtoilemaan. Kirjat ovat kyllä pehmeäkantisia, joten niistä irtoavat sivut helpommin kuin kovakantisesta. Kirjasarjakin on lyhennelmä.

   Ilmoita asiaton kommentti
 • Mika Rantanen sanoo:

  PSALMI 82:3-4

  Auttakaa oikeuteensa vaivainen ja orpo, antakaa kurjalle ja puutteenalaiselle oikeus. Vapauttakaa vaivainen ja köyhä, pelastakaa hänet jumalattomain (jumalattomien) käsistä.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Mika Rantanen sanoo:

  PSALMS 82:3-4

  Defend the poor and fatherless: do justice to the afflicted and needy. Deliver the poor and needy: rid them out of the hand of the wicked.

  Ilmoita asiaton kommentti