Autuaita ovat hengellisesti köyhät
Aiemmin keskusteltiin mitä Jeesuksen lausuma tarkoittaisi, ja mikä osa varallisuudella autuaaksi ymmärtämisen kanssa olisi, ja voisivatko edelliset asiat liittyä toisiinsa.
Hengellisesti köyhä on Ihminen joka ei saa, tai jolle ei haluta antaa, opetusta Jeesuksen kolmesta Uudesta Testamentista löytyvästä opetuksesta joista kahden tutun jälkeinen kolmas on vaikein.
Samalla asia tarkoittaa moitetta kun ja jos kirkko laitoksena identifioiden intohimoissa tunnustuksessaan ja lupauksissaan ei ymmärrä itselleen tulevaa haastetta omassa asiassaan olla Jumalan työtoveri oikean opin välittämisessä. Ja tämähän koskee Ihmisen tilaa, oikeuksia ja Ihmisen Vanhassa Testamentissa saamaa tehtävää.
Perisyntikäsitys Jumalan antamissa lahjoissa on ihmisarvonloukkaus, ja estää Ihmistä historiassaan pääsemään eteenpäin moraalisessa huomaamisessaan noustakseen ajan myötä henkisessä tasossaan. Kun Jeesus edellistä tuli kirkastamaan voi hyvin kysyä autuuden asiasta hengellisesti köyhien kohdalla.
12 kommenttia
On erittäin merkittävää, ettäJeesuksen autuaaksijulistuksia Nt:nulkopuolella löytyy tismalleen samalaisisa sanamuodoisa juurikin ja vain Qumranin Kuolleen meren kirjakääröissä! Tiedämme myös että Qumrain munkit kutsuivat itseään mm. köyhiksi eli ebiooneiksi.,koska olivat luopuneet omaisuudestaan yhteiseksi hyväksi.Tällöin he saattoivat saavuta hengessään eli mielessän ’autuaan’ tilan. Kyse ei siis ole ollut mistään hengen tai hengellsyyden köyhyydestä tai puutteesta vaan vapaaehtoisen köyhyyden aikansaamasta tietystä psyyken eli hengen tilasta. Myöhempi kristillinen luostarilaitos liene pyrkinyt enemmän tai vähemmän menestyksellisesti samaan.
Tulikohan Jeesus tänne maailmaan nostamaan ajan myötä ihmisen henkistä tasoa, unohtaen perityn syntiturmeluksen? Hän tuli köyhäksi, hyljätyksi ja synniksi meidän edestämme, jotta me köyhät, syntiset ja hyljätyt saisimme armon armosta. Autuaita ovat siis hengellisesti vaivaiset ja köyhät, rikkaat Hänessä.
Olisi mukavampi keskustella, jos näkisi kasvot profiilikuvassa.
Onhan se kova riski näyttää omat kasvot, kun satunnaisesti vastaan tulevat hengelliset vaikuttajat tunnistavat ja jopa tervehtivät. Minusta on ihan hauskaa kun näin tapahtuu. Siinä voi heti alkaa keskustelun aivan kuin vanhan tutun kanssa. Bogeja kirjoittaessa kun tietämättään kertoo hyvin paljon myös itsestä. Lukija voi näin päästä tuntemaan meitä paremmin, kuin me itse.
Aika outoa muuten tuo, ettei ohjausta juurikaan ole.
Vuorisaarnassa autuaaksi julistetut hengessään köyhien ymmärrän olevan heikkouskoisia ja niitä, jotka kyselevät uskonsa aitoutta ja riittävyyttä verratessaan itseään niihin, jotka voivat kehua suurenmoisia ilmestyksiään. Vuorisaarnassa ei esitetä mitään vastakkaisuuksia, vaan luetellaan erilaisia, eri elämänvaiheissa olevia ja erilaisia kohtaloita kokevia ihmisryhmiä, jotka kuitenkin kaikki saavat autuuden lupauksen Kristukselta. Luukkaan ns. kenttäsaarnassa Jeesus esittää vastakohtapareja, ja tässä tulee esille myös konkreettinen ja aineellinen köyhyys. ”Autuaitta olette te köyhät … Voi teitä te rikkaat… jne (Luuk.6:20-26)
Ilmoita asiaton kommentti