Auttamista Suurella Sydämellä

Kirkkopäivien kokoista tapahtumaa järjestettäessä omat kädet loppuvat äkkiä kesken. Tapahtumapaikkoja on ympäri Kouvolan keskustaa, ja myös maalle lähdetään hiljentymään metsäkirkkoon tai tutustumaan alueseurakuntien kirkkoihin bussiretkillä.

Tapahtumia on tällä hetkellä sellaiset vajaat 70, osaa omaa tuotantoa, osa yhteistyössä eri järjestöjen ja yhdistysten kanssa. Nämä ohjelmat tuovat kaupunkiin tuhansia vieraita ja saavat myös paikalliset liikkeelle.

Ohjelmasisällöille tilat riittävät nippa nappa, hotellimajoitus on sen sijaan levinnyt laajalla skaalalla Kouvolan ulkopuolelle. Entäs kotimajoitus, joku kysyy. Niin, vieläkö ihmiset uskaltavat avata kotinsa ovet vieraalle? Sohvasurffauksesta puhuttiin jokunen vuosi sitten, mutta ilmiö taisi Hollywood-leffasta huolimatta jäädä marginaaliin täälläpäin. Mutta yrittänyttä ei laiteta.

Verkot vesille

Oletko jo tutustunut Suurella Sydämellä -palveluun? Ensi vuoden Yhteisvastuun keräyskohteenakin oleva nettisivusto on nykyajan ihmeitä, näin uskaltaisi sanoa. Tampereen seurakuntayhtymästä liikkeelle lähtenyt ajatus on nimittäin saanut nuoret innostumaan vapaaehtoistyöstä.

Useat seurakunnat ovat Tampereen jälkeen ottaneet palvelun omakseen ja nyt Kouvolassa mukaan houkutellaan myös muita hyvää tekeviä järjestöjä. Toive yhdestä paikasta, johon on kerätty kaikki alueen vapaaehtoistyöt, on pikkuhiljaa toteutumassa.

Ennen joulua Kouvolan Suurella Sydämellä -sivulle alkaa ilmestyä myös Kirkkopäivien vapaaehtoistehtäviä. Liikenteenohjaajat, lipunmyyjät, opastajat, rakentajat ja järjestyksenvalvojat löytävät tehtävänsä verkosta, ja samalla me löydämme apukädet rakentamaan suurjuhlaamme. Sinne samoille vesille heitetään myös verkko kalastamaan kotimajoittajia.

Taka-ajatuksena on myös haave siitä, että Kirkkopäivien jälkeen kerran vapaaehtoisena ollut saattaa toistekin käydä vilkaisemassa tehtäviä Suurella Sydämellä -palvelusta. Vaikka juhlahumu hiljenee, niin vanhukset tarvitsevat edelleen apua kaupassakäyntiin tai digiboksin asennukseen. Eikä kukaan estä klikkaamasta juuri nyt tätä linkkiä: http://www.suurellasydamella.fi/. Asutko sinä jollakin näistä yli 30 paikkakunnasta, jolla Suurella Sydämellä toimii?

Kirjoittaja

Suvi Mononen

Kouvolassa 22.-24.5.2015 järjestettävien Kirkkopäivien kirkkopäiväsihteeri. Lue lisää Kirkkopäivistä: www.kirkkopaivat.fi

Kirjoittajan viimeisimmät blogit

Kirjoittajan kommentoiduimmat blogit