Armon sanaa Raamatusta ja Roseniukselta

Jeesus sanoo: “Tulkaa, sillä kaikki on jo valmiina.” Luuk. 14:17.

Syntiinlankeemus on korjattu, koko maailman synti ja minun syntini niin tyystin sovitettu, että Raamattu sanoo sen olevan “heitetty meren syvyyteen.” (Hän armahtaa meitä jälleen, polkee maahan meidän pahat tekomme. Kaikki heidän syntinsä sinä heität meren syvyyteen. Miika 7:19) Lain kirous on poistettu, kuolema on voitossa nielty, syyttäjä karkotettu, ihminen taas Jumalan kanssa sovitettu, paratiisi taas avattu, jotta me jälleen voimme luottavaisesti puhutella Jumalaa niin kuin lapset isäänsä ja viimein olla hänen kanssaan taivaassa iäisessä autuudessa.

Carl Olof Rosenius (1816 - 1868), Armoa Armosta, s. 52, SLEY, 1966. Kieliasua on hiukan nykyaikaistettu. Sulku on allekirjoittaneen lisäys.

2 kommenttia

 • Erkko Järvinen sanoo:

  Mika Rantanen: Luuk.14: 17 kertoo vertauksen suurista pidoista. Syntiinlankeemus ei ole muuttunut? 1Moos.3:1–24. Me emme voi pelastua, ellemme ole tunnustaneet Jeesusta Kristusta Vapahtajaksemme ja sydämestämme pyydä omia syntejämme anteeksi.

  Ilmoita asiaton kommentti
  • Mika Rantanen sanoo:

   Jeesus on korjannut Aadamin aiheuttaman vaurion. Hän on siinä mielessä viimeinen Aadam Raamatun mukaan. 1. Kor. 15:45. Ensimmäinen ihminen oli maasta, toinen ihminen on taivaasta. 1. Kor. 15:47. Ks. myös Room. 5:14-19.

   Ensiksi me vastaanotamme Jeesuksen uskomalla häneen. Esim. Joh. 1:12. Vasta sitten meillä on voima ja oikea halu tunnustaa häntä ja pyytää jatkuvasti syntejämme anteeksi. 1. Joh. 1:9

   Ilmoita asiaton kommentti