Armoa armosta

Sinun on annettava hänelle nimi Jeesus. Matt. 1:21

Mikä riemu meille, ettei hänellä, Immanuelillamme, ollut nimeä Jeesus ja Vapahtaja vain apostoleja ja ensimmäisiä kristittyjä varten (Apt. teot 11:26) – ja että hänellä, ei vain yhdeksi vuosisadaksi, vaan kaikiksi vuosisadoiksi, ajaksi ja iankaikkisuudeksi, niin, iankaikkisiksi ajoiksi on nimi Jeesus ja että hän pysyy kaikkien ihmisten vapahtajana. Mitä siis pelkäät, oi syntinen? Rangaistustako synnistä vai tuomiota, kuolemaa ja perkelettä ja helvettiä syntiesi ansaittuna palkkana? Älä pelkää näitä, sillä eivät ne ole sinun kannettavanasi; katso, ne ovat hänen kannettavanaan, joka sinun edestäsi meni tuomittavaksi ja kuolemaan, taisteluun perkelettä vastaan – ja kaikki nuo vallat kukisti ja voitti. Kristuksen verisellä kuolemalla olemme päästetyt ja ostetut synnin orjuudesta ja saatanan vallasta elävää Jumalaa palvelemaan.

Johannes Gossner, Armoa armosta, päivän teksti, SLEY, 1966. Sulku on allekirjoittaneen lisäys.

16 kommenttia

 • Mika Rantanen sanoo:

  ”Mielestäni viulu on paljon mukavampi soitin kuin piano.” ”Soitatteko molempia?” ”En, minä olen muuttomies.”

  Valitut Palat

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Mika Rantanen sanoo:

  Terveystarkastuksessa lääkärin perusteellisuus teki minuun vaikutuksen. Kun tutkimus oli lopuillaan, hän kysyi, oliko minulla selkävaivoja. Kun vastasin kieltävästi, hän sanoi: ”Hyvä. Sitten voittekin kumartua vetämään tuon vaa`an kirjoituspöytäni alta. Selkäni on nimittäin vietävän kipeä.”

  Valitut Palat

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Mika Rantanen sanoo:

  Olkaa veljellisessä rakkaudessa helläsydämiset toisianne kohtaan. Room. 12:10. KR 1992: Osoittakaa toisillenne lämmintä veljesrakkautta.

  Se on rakkauden suurin saavutus: kristityillä olkoon keskenään erikoinen rakkaus, suurempi kuin yleinen rakkaus muita ihmisiä kohtaan. Tuo sana ”helläsydämiset” tietää sellaista rakkautta, joka isällä ja äidillä on lapsiin ja veljeksillä keskenään; on kuin apostoli sanoisi: Älkää te kristityt vain toisianne rakastako, vaan jokainen olkoon toista kohtaan sydämellinen, äidillinen, isällinen ja veljellinen.

  Martti Luther, Kirkkopostilla II, s. 49, 1942, SLEY.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Mika Rantanen sanoo:

  Jeesus on toimittanut puhdistuksen synneistä. Hebr. 1:3

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Mika Rantanen sanoo:

  Miten ja milloin kääntymys tapahtuu?

  Kun ihminen katuu syntejään ja tunnustaa syntinsä ja uskoo Jeesukseen ja Jumalan armoon Kristuksessa.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Mika Rantanen sanoo:

  Herran Jeesuksen armo olkoon kaikkien kanssa. Amen. Ilm. 22:21

  Ilmoita asiaton kommentti