Arkkipiispalle etsitään työsuhdekelloa

Soittivat Turun arkkihiippakunnan kapitulista. Arkkipiispalle pitäisi hankkia työsuhdekello. Hyviä ehdotuksia otettaisiin vastaan. Lupasin auttaa.

Nykyinen arkkipiispa Kari Mäkinen ei oman todistuksensa mukaan (Kotimaa 1/2014 ja Kotimaa Pro) pidä rannekelloa, vaan kurkkii maallisen ajan rientoa työsuhdekännykästään. Tätä ei kirkon protokollatoimikunta ole pitänyt asiallisena, vaan on päätynyt esittämään, että arkkipiispalle hankitaan hänen asemansa arvoinen rannekello ristin ja sauvan tapaan.

Mietin asiaa ja löysin mielestäni erinomaisen ratkaisun. Lähtökohtana on arkkipiispan kutsumanimi kirkon sisäpiireissä. Hän on tuttavallisesti aapee tai AP. On siis loogista valita hänelle kello, jota tottelee samaa lyhennettä kelloharrastajien keskuudessa. AP eli Audemars Piquet.

AP on yksi arvostetuimmista kellomerkeistä, mutta ei valitettavasti jokaisen kukkarolle sopiva. Suomen arkkipiispan työsuhdekellon tuleekin olla arvokas ja laadukas, sillä sen on tarkoitus palvella useamman piispan ranteessa. Sitä ei hankita muutamaksi vuodeksi, kuten älykännykät, vaan vuosikymmeniksi, jopa sadaksi vuodeksi ja ylikin. – AP:ltä löytyy myös naisten malleja, mutta sellaiselle ei ehkä vielä aivan lähitulevaisuudessa ole tarvetta.

Ehdotukseni arkkipiispan työsuhdekelloksi on seuraava: Audemars Piquet Royal Oak Equation of Time, kultaisena versiona, totta kai. Hieno, eikö vain. (Klikkaa kuvaa suuremmaksi)

Audemars

HUOM. Edellä kerrottu on valitettavasti vain hyväntuulista jutustelua. Turun kapitulista ei ole soiteltu kelloasioissa. – Olli Seppälä

    • Vai oliko se vähentää tunti. Mulla ne menee aina sekaisin. Uskoisin, että arkkipiispa viisaana miehenä oppisi lyhyessä ajassa joko vähentämään tai sitten lisäämään tunnin kellon antamaan aikaan, näin kesäaikana.

    • Kesäajan muistamiseen on hyvä nyrkkisääntö englannnin kielestä. Spring eli hyppää (eteenpäin) ja Fall eli kaadu (taaksepäin).

      Pitempi kaava menee niin, että mietitään kesäajan tarkoitusta eli päivän valoisuuden lisääntymistä. Jos tänään kello 19 on vielä valoisaa ja pimeys laskeutuu kello 20 niin tunti lisäämällä valoisaa on vielä kello 20 ja pimeys laskeutuu vasta kello 21.

      Venäjällä ei siirrytty kesäaikaan, joten siellä eletään samassa ajassa kuin Suomessa puolisen vuotta. Aikavyöhykkeiden muistamiseen muuten pitää tietää, että Greenwichin aika on -2 tuntia Suomen ajasta. Kun siitä lähdetään itäänpäin tulee ensin vastaan Ruotsi ja koko ajan aika ”lisääntyy” . 🙂

    • Minä muistan tuon kellon siirron siten, että se tapahtuu ”kesään päin” eli syksyllä taaksepäin kesään ja keväällä eteenpäin kesään.

  1. Olli Seppälä, mielestäni toin selkeästi esille, että arkkipiispa voi vapaasti matkustella ympäri maailmaa turisitina kuten me muutkin, mutta kirkon ei pidä maksaa hänen matkaansa. Tutustuin matkaohjelmaan ja hyvällä tahdolla tulkiten siinä oli muutama tunti ohjelmaa, jota voidaan pitää työnä. Lisäksi mukana oli siipijengiä, jotka myöskään eivät itse maksaneet matkaansa.

toimitus Kotimaa
toimitus Kotimaa
Blogissa katsellaan ohitsekiitävää maailmaa yksityiskohtien ja yleistyksien kautta. Erityisesti kirkon ja uskontojen asiat ovat luupin alla. Yhteiskuntaa unohtamatta.