8.8.2015 SUKUPUOLINEUTRAALI RYHMÄAIVOLIITTO?

Sydän ja kädet

Ennen kuin pääsemme pohtimaan sukupuolineutraalin ryhmäaivoliittomallin toimivuutta, meidän on selvitettävä, mitä neutraalius pitää sisällään. Samaa sukupuolta olevien ihmisten avioaikeista puhuttiin ensin sukupuolineutraalina avioliittona. Siitä sai käsityksen, että sukupuolella ei olisi mitään väliä.  Sitä, miten sukupuoli neutralisoidaan, ei kerrottu. Harhaan johtava nimitys muutettiinkin sitten tasa-arvoiseksi avioliittokäsitykseksi. Terminähän se kuulostaa paljon luontevammalta. Mutta sekoittaa pakkaa entisestäänkin. Eikö miehen ja naisen välinen liitto mitä suurimmassa määrin ole tasa-arvoinen?

Homoliittojen vastustajat alkoivat puhua Aidosta avioliitosta, ilmeisesti vastakohtana falskina ja kuolleena syntyneenä pitämälleen idealle samaa sukupuolta olevien liitoista. Eläköön se pieni ero! Vai elääkö se?

Sanakirjan mukaan Neutraali tarkoittaa seuraavia asioita (RR = blogistin kommentteja):

  • vastakohtien välillä oleva (RR: Vältä ääripäitä!)
  • kiistoista erillään pysyttelevä (RR: Omaa mieluusti kuningas Salomon viisauden)
  • tasapuolinen (RR: Ei etsi omaa etuaan)
  • puolueeton (RR: Ei kumarra eri suuntiin, ettei joutuisi pyllistelemään toisille)
  • huomaamaton (RR: Väritön, hajuton, mauton?)
  • ketään ärsyttämätön (RR: ”Anteeksi, että olen olemassa!”. Joka tahtoo olla kaikkien kaveri, ei lopultakaan ole kenenkään kaveri!)
  • Neutraali väri =sävytön, monien värien kanssa yhteen sointuva. (RR: Kuin RKP?)
  • neutraali (kemia) [= ei hapan eikä emäksinen] liuos.
  • neutraali (fysiikka) [= sähkövaraukseton] hiukkanen.

Jos siis olet Adidas-tyyppinen ihminen (All day I dream about sex) ihminen ja sisälläsi tapahtuu jatkuvasti paljon kemiallisia reaktioita ja tunnet fysikaalisia värähtelyjä eikä kyse ole reumatismista, niin et ole alkuunkaan neutraali. Olet siis aitoon sukupuolineutraaliin aivoliittoon kelpaamaton yksilö.

Jos taas olet syystä (koti, uskonto, isänmaa) tai toisesta (työ, harrastukset, elintavat) neutralisoitunut seksille, saatat olla juuri oikea henkilö liittymään jäseneksi sukupuolineutraaliin ryhmäaaivoliittoon. Ryhmiin mahtuu 20 henkeä kuhunkin. Ryhmissä eletään kuin sisaret ja veljet keskenään. Ryhmillä on käytössään oma asuntola, jossa jokaisella on oma huone, johon voi välillä paeta yksinäistymään. Talolla on oma hoitohenkilökunta puutarhurista kokkiin ja hoitajista hierojiin. Tällainen avioliittomuoto poistaa tehokkaasti yksinäisyyttä, sillä tietokone on arponut ryhmien jäsenet neutraalisti niitten tietojen ja toiveitten perusteella, jotka se on hakupapereista saanut.

Lukija hyvä: Sano yksikin syy, miksi sukupuolineutraali ryhmäaivoliittoperiaate ei toimisi käytännössä?

* * * * * * * * *

Toinen viikko bloggauskuntokoulumaratonissa alkanut. Kaikki vieraskoreus teksteistä on jo tiessään…

Edellinen artikkeli
Seuraava artikkeli
    • Olet oikeilla jäljillä, Salme. Ryhmäaivoliitto on pysyvä sopimus, ryhmäaivoriihi taas kootaan tiettyä tarkoitusta varten. Ryhmäaivoliitossa keskeinen toimintatapa on kuitenkin ryhmäaivoriihi.

    • Toivo: Joskus on hyvä vain antaa mopon viedä ja itse seurata, minne se menee sen jälkeen kun on keulinut ja karannut käsistä…! 😉

      Toki tekstillä viestikin on ja se on tämä: Jos kaikki maailman ihmiset olisivat veljiä ja sisaria keskenään, ei tarvittaisi kunniamurhia tai sotia. Kun kaikki suhtautuisivat sukupuolisuuteen neutraalisti, seksuaalisuuteen liittyvät paineet katoaisivat ja rauha olisi maassa, ihmisillä hyvä tahto. Maapallon viimeinen sukupolvi voisi elää rauhassa – aina edessä olevaan ihmiskunnan tuhoon asti.

    • No mutta! Tuohan on tasan kuin kavereitteni kanssa sommittelema vanhainkoti. Tai varhaisvanhain koti. Missä hakukaavake? RR:n kommentit osin sivuutin, mutta sanakirjasta tarkastetut ovat aivan jees. Kai sillä on yhteinen puutarha, yhteinen kelpo kirjasto DVD-kirjasto, runsas levyvalikoima, kotiteatteri ja hyvät äänentoistolaitteet?

      Oma Huone! Se viimeistään vei sydämeni. Minä rupeen. Olen in.

    • Ei se ole varmaa, että ne runsaat vaimojoukot olivat Jumalan sallimia. Ei ainakaan siunaamia, koska Salomonistakin sanotaan, että hän salli niiden vaimojen tuoda epäjumalanpalvelusta kansan keskuuteen. Se ei ainakaan ollut Jumalan siunausta.

      Se vain kuvaa ihmisen syntiinlangennutta luontoa. Kun se pääsee vapaasti toimimaan, niin ihminen voi tehdä aviorikoksen sataakin vaimoaan kohtaa yhtä hyvin kuin yhtä kohtaan. Himoitsemisella ei ole rajaa, jos mikään ei sitä rajoita.

    • Ei se kai ole ihan yksiselitteistä mitä tuo tarkoitti silloin. Ehkä kallistuisin siihen, että Jumala käski pitää huolta niistä Saulin leskistä, etteivät joudu pulaan.

    • Ollaan realisteja. Saul oli kuitenkin Daavidin kaverin Joonatanin isä. Varmaan suuri osa vaimoista eli nyttemmin leskistä oli Daavidia ja Joonatania paljon vanhempia.

Hannu Kiuru
Hannu Kiuruhttp://blogiarkisto.kotimaa.fi/blogit/vanhat/blog/?bid=121
Nimeni on Hannu Kiuru, arvoni Ruttopuiston rovasti emeritus (67 v., 113 cm, 179 kg). Kirjoitan painavaa tekstiä elämän ja kuoleman asioista pääkaupunkiseudun näkökulmasta käyttäen tajunnanvirtatekniikkaa. Blogiarkistossa meikäläinen heiluu Liberona kirkon liukkaalla kentällä: http://blogiarkisto.kotimaa.fi/blogit/vanhat/blog/?bid=121