Avioerojen määrä väheni hieman viime vuonna

Tilastokeskuksen väestönmuutostietojen mukaan viime vuonna avioliittojen määrä väheni hieman edellisvuoteen verrattuna. Avioliittoja solmittiin 24 464, mikä oli 244 vähemmän kuin edellisenä vuonna.

Viime vuonna avioeroon päättyi 13 541 paria, mikä oli 398 vähemmän kuin vuotta aiemmin. Vuodesta 2012 lähtien avioerojen määrä on vuorovuosina lisääntynyt ja vähentynyt.

Viime vuonna avioeronneisuuden mukaan ensimmäinen avioliitto päättyy eroon 39 prosentin todennäköisyydellä. Ensimmäisessä avioliitossa olevat naiset olivat keski-iältään 40,5 vuoden ikäisiä, kun avioliitto päättyi eroon. Vastaava miesten keski-ikä oli 42,8 vuotta.

Vuonna 2016 ensimmäisen kerran avioituneiden naisten ja miesten keski-iän nousu jatkui. Naisten keski-ikä nousi 0,2 vuotta ja miesten 0,3 vuotta vuoteen 2015 verrattuna.

Ensi kertaa avioituneiden naisten keski-ikä oli 31,4 ja miesten 33,7 vuotta. Toisen kerran avioituneiden naisten keski-ikä oli 44,8 ja vastaava miesten keski-ikä 47,6 vuotta.

Toisia avioliittoja oli 21 prosenttia kaikista solmituista avioliitoista, kolmansia vajaat neljä prosenttia.

Viime vuonna rekisteröitiin 251 parisuhdetta. Niiden määrä väheni 21 prosenttia vuoteen 2015 verrattuna. Todennäköinen syy lienee kuluvan vuoden maaliskuun alussa voimaan tullut avioliittolain muutos, jonka mukaan myös samaa sukupuolta olevat parit voivat solmia avioliiton.

Viime vuonna rekisteröityjen parisuhteiden eroja oli 127, viisi vähemmän kuin edellisvuonna.

Kuva: Olli Seppälä

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliSomestrategialla suuntaviivoja seurakunnan viestintään
Seuraava artikkeliTampereen hiippakunnan tuomiokapitulin päätöksiä

Ei näytettäviä viestejä