Arto Hämäläisestä Euroopan helluntaiyhteisön puheenjohtaja

arto hamalainen kuvaaja sakari roysko205Arto Hämäläinen on nimitetty Euroopan helluntaiyhteisön PEF:n (Pentecostal European Fellowship) puheenjohtajaksi. PEF:n keskeinen tehtävä on yhdistää Euroopan helluntailiikkeitä ja -kirkkokuntia, joihin kuuluu noin viisi miljoonaa jäsentä.

Uusi puheenjohtaja uskoo, että helluntailaiset voivat muuttaa Euroopan hengellistä karttaa ja tarjota vaihtoehdon sekulaarille humanismille.

Yhteisten suuntaviivojen löytäminen yli 50:n varsin hajanaisen helluntailiikkeen kesken ei ole helppo tehtävä, sillä seurakuntien kulttuurit ja rakenteet eroavat toisistaan.

– PEF on aika hyvin saanut Euroopan helluntaikirkot yhteen, suunnilleen jokainen maa on siinä edustettuna, kertoo Hämäläinen.

Euroopan helluntaiyhteisö on myös antanut helluntailiikkeelle kasvot viranomaisiin ja EU-hallintoon päin.

– PEF on auttanut vuosien varrella useita omassa maassaan huonosti kohdeltuja helluntaikirkkoja ottamalla yhteyttä maan viranomaisiin. Lisäksi sillä on ollut yhteyksiä EU:n päätöstentekotahoihin, Hämäläinen sanoo.

Hämäläinen uskoo, että helluntailaiset voivat muuttaa Euroopan hengellistä karttaa ja tarjota vaihtoehdon sekulaarille humanismille

– Minua innostaa se, että helluntaiseurakunnat voivat olla muutoksen tuojia ja luojia maanosassamme. Karismaattisten seurakuntien ohella ne ovat lähes ainoa kasvava kristillinen taho Euroopassa. Helluntailaisten raamattu-uskollisuus ja luottamus Pyhän Hengen voiman ilmenemiseen ovat lähtökohtia, joka voivat kääntää sekulaariin humanismiin nojaavan trendin maanosassamme, Hämäläinen kuvailee.

Kuva: Sakari Röyskö

Edellinen artikkeliRuotsissa vihittiin samaa sukupuolta oleva juutalaispari
Seuraava artikkeliArkkipiispa toppuuttelee tunnekuohua Lähetysseuran ratkaisusta

Ei näytettäviä viestejä