Yli 50 000 nimeä kasassa – silti avioliittolakia tuskin kumotaan

Kansalaisaloite, joka tähtää sukupuolineutraalin avioliittolain kumoamiseen, on saanut kasaan vaadittavat 50 000 nimeä. Tällä hetkellä nimiä on jo yli 53 000.

Niin sanottu tasa-arvoinen avioliittolaki hyväksyttiin viime vuoden marraskuussa. Lain ja siihen liittyvien muiden lainmuutosten on tarkoitus astua voimaan maaliskuussa 2017.

Lain voimaan tulon estämiseen tähdännyt kansalaisaloite saa Ylen haastatteleman eduskunnan pääsihteeri Seppo Tiitisen mukaan normaalin kohtelun. Mutta eduskunnan aikaisemmalla päätöksellä saattaa olla merkitystä, otetaanko aloitetta ylipäänsä jatkokäsittelyyn.

– Ei tunnu kovin loogiselta, että vastikään on hyväksytty tietynsisältöinen laki ja heti ollaan sitten tekemässä päinvastaista päätöstä, mutta se on poliittista harkintaa, mikä kuuluu lakivaliokunnalle. Onko järkevää ottaa heti uudelleen asia esille, jonka jatkovalmistelusta koko eduskunta vastikään on antanut hyvin selvät ohjeet, Tiitinen sanoo Ylen uutisille.

Ylen vaalikoneen vastusten perustella valtaosa nykyisen eduskunnan lakivaliokunnan jäsenistä suhtautuu nihkeästi jo hyväksytyn sukupuolineutraalin avioliittolian muuttamiseen.

Kansalaisaloitteen takana olevan Aito avioliitto ry:n puheenjohtaja Jukka Rahkonen sanoi Kotimaa24:lle viime viikolla, että uusi kansalaisaloite on ainoa tapa ilmoittaa, että on eri mieltä kuin edellinen aloite, jossa vaadittiin samaa sukupuolta oleville pareille oikeutta solmia avioliitto.

Rahkonen oli viime maanantaina myös varma siitä, että aloite saa määräaikaan mennessä kasaan tarvittavat 50 000 kannatusilmoitusta. maanantaina nimiä oli 43 000. Kansalaisaloite on voimassa 29.9. saakka.

Kuva: Minerva Seppälä

Lue:

Avioliittoaloite lähellä 50 000 nimen rajaa

Kansanlähetyspäivillä kehotettiin allekirjoittamaan avioliittolakialoite

Jo kolmas kansalaisaloite tasa-arvoisen avioliittolain kumoamiseksi

Edellinen artikkeli”Tämä paikka tarvitsee kirkon”
Seuraava artikkeliVarhaiskuntoutus käynnisti huikeiden oivallusten sarjan

Ei näytettäviä viestejä