Yle jatkaa jumalanpalvelusten lähettämistä tv:ssä joka sunnuntai syksyn ajan

Nojatuolikirkon tv-kuvaukset Oulunkylän vanhassa kirkossa Helsingissä keväällä 2015. Kuva: Aarne Ormio / Kirkon kuvapankki

Maaliskuussa koronapandemian iskiessä Suomeen Yleisradio ja Kirkon viestintä tekivät yhteisen päätöksen tv-jumalanpalvelusten lähettämisestä joka sunnuntai poikkeustilan aikana. Kirkot eivät olleet keväällä tavalliseen tapaan avoinna seurakuntalaisille, vaan myös seurakunnista jumalanpalvelukset striimattiin koteihin.

Tavallisesti televisioituja jumalanpalveluksia lähetetään Ylellä 34–37 vuodessa.

Tv-jumalanpalvelusten katsojamäärät nousivat poikkeustilan aikana merkittävästi.

– Tämän vuoden keväänä tv-jumalanpalvelukset ovat keränneet kymmeniä tuhansia katsojia enemmän vuotta aiempaan verrattuna. Yli 200 000 katsojan lähetyksiä on ollut useampia, mikä on tavallisella kevätkaudella harvinaista, ohjelmapäällikkö Kimmo Saares toteaa Kirkon viestinnän tiedotteessa.

Poikkeusjärjestelyä jatkettiin kahteen otteeseen.

– Kun elokuussa palattiin niin sanottuun normaalitilanteeseen, tuli sekä Ylen että Kirkon viestinnän suuntaan useita toiveita siitä, että poikkeusjärjestelyä voitaisiin edelleen jatkaa, Saares sanoo.

– Nopeiden neuvottelujen jälkeen päätös tehtiin, ja nyt koko syyskaudella on tarjolla tv-jumalanpalvelus joka sunnuntai.

Osa jumalanpalveluksista on tuotantoteknisistä syistä uusintoja. Ensimmäinen lisäys ohjelmistossa on 20.9. lähetettävä pyhiinvaellusjumalanpalvelus, joka on uusinta vuodelta 2019.

Tv-jumalanpalveluksia voi seurata myös Yle Areenassa.

Lue myös:

"Poikkeusaikoina mielenkiinto lisääntyy" – Tv-jumalanpalvelusten katsojaluvut nousussa

***

Seuraa Kotimaata Facebookissa ja Twitterissä.

Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata lehden tai näköislehden täältä.