Yhteinen keittiö -hanke laajenee ruuhka-Suomesta koko maahan

Yhteinen keittiö -hankkeessa suunnitellaan, valmistetaan ja nautitaan yhdessä terveellistä ruokaa. Kyseessä on sosiaali- ja terveysministeriön rahoittama ja Kirkkohallituksen koordinoima kaksivuotinen hanke, jonka aikana perustetaan jokaiseen tulevaan maakuntaan vähintään kaksi matalan kynnyksen kohtaamispaikkaa, Yhteistä keittiötä.

Mukana on paikallisia seurakuntia, kaupunkeja ja kuntia, sairaanhoitopiirejä, oppilaitoksia ja yhdistyksiä.

Tavoitteena on, että erityisesti hyvinvoinnin ja terveyden osalta heikommassa asemassa olevat väestöryhmät saavat mahdollisuuden yhdessä toimimiseen ja mielekkääseen tekemiseen. Pääpaino on yhteisöllisessä kohtaamisessa. Lisäksi pyritään edistämään terveitä elintapoja ja arjessa selviytymistä sekä vähentämään ruokahävikkiä.

Hanke on jo käynnistynyt viidellä pilottipaikkakunnalla, joita ovat Tampere, Seinäjoki, Lahti, Porvoo ja Vihti. Ruuhka-Suomesta toiminta laajenee koko maahan vuosien 2017−2018 aikana.

Hankkeen valtakunnallisina toimijoina ovat mm. Ehyt ry, Marttaliitto, Helsingin Diakonissalaitos ja Maa- ja kotitalousnaiset.

Yhteinen keittiö − yhdessä enemmän -seminaari Helsingissä syyskuussa

Yhteinen keittiö – yhdessä enemmän -seminaari järjestetään Helsingissä Diakonissalaitoksen auditoriossa keskiviikkona 6.9.2017. Tilaisuuden avaa perhe- ja peruspalveluministeri Annika Saarikko. Seminaari toimii lähtölaukauksena hyvien käytäntöjen valtakunnalliseen levitykseen. Yhteinen keittiö -mallin levittäminen eri maakuntiin alkaa seminaarin jälkeen.

Tilaisuus on tarkoitettu hankkeen nykyisille ja tuleville toimijoille, sidosryhmille ja yhteistyökumppaneille sekä kaikille asiasta kiinnostuneille.

Kuva: Dalibor Ogrizovic / Freeimages

Lue myös:

Kirkko suunnittelee yhteisiä ruokailuja eri puolille maata – ministeriö tukee miljoonalla eurolla

Edellinen artikkeliIS: Mitro Repo syyttää Helsingin ortodoksista seurakuntaa maineensa mustamaalaamisesta
Seuraava artikkeliKappeli myytiin Utsjoella 650 eurolla, yrittäjä pyytää 220 000:ta euroa – ”Kohteessa hometta ja asbe

Ei näytettäviä viestejä