Vuoden kristillinen kirja -kilpailua ei järjestetä tänä vuonna

Vuodesta 1994 lähtien järjestettyä Vuoden kristillinen kirja -kilpailua ei järjestetä tänä vuonna. Syynä ovat koronapandemian aiheuttamat muutokset.

– Ehkä tärkeimpänä syynä siihen, ettei kilpailua järjestetä, on se, ettei Kristilliset kustantajat ry:n hallitus ole ehtinyt pitää vuosikokoustaan, sanoo yhdistyksen puheenjohtaja Merja Pitkänen.

Pitkäsen mukaan kilpailuun oli tarkoitus tulla joitain uudistuksia. Lisäksi yhdistyksen hallituksessa on tiedossa useita henkilövaihdoksia.

– Päätökseen vaikutti myös se, ettei Helsingin kirjamessuja järjestetä normaalisti. Siellä on yleensä tullut eniten yleisöäänestyksiä.

Myös Turun kirjamessut on peruttu. Vuoden kristillinen kirja -ehdokkaat on tavattu julkistaa Turun kirjamessuilla ja voittaja Helsingin kirjamessujen yhteydessä.

Pitkänen kertoo, että ensi vuonna järjestettävään Vuoden kristillinen kirja -kilpailuun voivat osallistua myös tänä vuonna julkaistut kirjat. Ehdokkaita on tuolloin mahdollisesti enemmän kuin perinteiset kuusi.

Viime vuonna Vuoden kristilliseksi kirjaksi valittiin Maarit Erosen ja Jane Jonesin kirjoittama ja Päivä Osakeyhtiön kustantama Kadun kukka – Prostituutiosta vapauteen.

Lue myös arkistojuttu:

Kommentti: Olen vakavasti huolissani Vuoden kristillinen kirja -kilpailusta

***

Seuraa Kotimaata Facebookissa ja Twitterissä.

Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata lehden tai näköislehden täältä.

Edellinen artikkeliHelsingin Tuomasyhteisön toiminnanjohtajaksi 19 hakijaa – valinta tehdään syyskuun aikana
Seuraava artikkeliHeikki Arikka virallisesti ehdolle Turun arkkihiippakunnan piispanvaaliin

Ei näytettäviä viestejä