Venäjä-tutkija liittyi Perussuomalaisiin

Tunnettu Venäjä-tutkija ja kirkkohistorioitsija, teologian tohtori Arto Luukkanen liittyi joulukuussa Perussuomalaisten jäseneksi.

Hän kertoo päätöksen olleen seurausta poliittisesta heräämisestä.

– Heräämisen takana olivat perussuomalaisia jatkuvasti pilkanneet YLE:n toimittajat. Ihmisen myötätunto tulee aina vainotun ja päähän potkitun puolelle. Sen takia kiinnostuin perussuomalaisuudesta. Halusin katsoa, mitä se oikein on. Se ei ole ristiriidassa lain eikä hyvien tapojen eikä Raamatun kanssa, joten ajattelin että miksi ei. Meidän päähän potkittujen tavallisten ihmisten takia päätin tehdä moraalisen valinnan ja ottaa tämän paarian merkin käsivarteeni, Luukkanen paljastaa.

Hän kertoo puoluekantansa olleen hirveä järkytys työpaikallaan Helsingin yliopiston Maailman kulttuurien laitoksessa.

– Kannan tyynesti tämän ristin, vaikka saan siitä kuulla koko ajan. Ajattelin silti, että elämässä kannattaa tehdä oikein ja kuunnella omaa sydäntään. Sitä ei koskaan kadu, Luukkanen sanoo.

Luukkanen kertoo jäsenkirjatarjouksia tulleen aikaisemmin myös muista puolueista, oikealta ja vasemmalta.

– Ajattelin, että en etsi omaa etuani, vaan ajattelin, että oman kansakunnan etu tulee ensin. Tämä on henkilökohtainen ratkaisuni.

Luukkanen sanoo toivovansa, että Perussuomalaisten demonisointi mediassa jo lopetettaisiin.

– Vielä kerran: Soinilla ei ole sarvia, häneltä ei näytä tulevan pitkää häntää lahkeesta, eikä hänellä ole hiilihankoakaan kädessä, Luukkanen sanoo.

Ukrainan kriisiä viime päivinä eri medioissa kommentoinut Luukkanen tiivistää Mustanmeren seudun tapahtumia siihen, että kyseessä on myös Venäjän presidentin Vladimir Putinin sisäpoliittisista syistä toteuttama operaatio. Siinä hyödynnetään Ukrainassa kehittynyttä kriisiä.

– Putin pelkää, että Kiovan keskustan Maidanin-aukion kansannousu toistuisi Moskovassa, Luukkanen sanoo.

Informaatiosodankäynnin keskellä on Luukkasen mielestä muistettava yksinkertaiset perusasiat.

– Sotilaallisen voiman käyttö toista valtiota vastaan on yksinkertaisesti väärin ja Putin syyllistyi siihen.

Krimillä masinoidaan Luukkasen arvion mukaan nyt kansanäänestystä siitä, luodaanko sinne Venäjälle kuuliainen nukkevaltio vai liitytäänkö jopa Venäjään.

Ainoa pitkäkestoinen ratkaisu on kuitenkin se, että ukrainalaiset saavat itse päättää tulevaisuudestaan.

– Suurvaltojen ei pitäisi sekaantua siihen, Arto Luukkanen painottaa.

(Kuva Luukkasesta: Nimimerkki Soppakanuuna/Wikipedia)