Valtuusto teki päätöksen – Espooseen rakennetaan uusi Suvelan kappeli

Espoon seurakuntien yhteinen kirkkovaltuusto on hyväksynyt uuden kappelin rakentamisen Espoon Suvelaan. Rakentaminen aloitetaan tämän kesän lopulla, ja kappelin on määrä valmistua syys-lokakuussa 2015.

Espoon tuomiokirkkoseurakunnan alueelle nouseva rakennus korvaa vuonna 1981 rakennetun toimitilan.

Aiemmin tässä kuussa Espoon seurakuntien yhteisen kirkkoneuvoston käsittelyssä oli jo esitys kappelihankkeen hautaamisesta. Neuvosto kuitenkin tyrmäsi esityksen ja hyväksyi äänin 13–1 vastaesityksen kappelin rakentamisesta.

Hylätyssä esityksessä kappelista luopumista perusteltiin sillä, että tavoiteltuja rakentamissäästöjä ei ole saavutettu, vaan hankkeen kustannukset ovat nousseet vuoden takaisesta tilanteesta. Hylätyssä esityksessä ehdotettiin uuden rakennuksen sijaan vanhan kappelin kunnostamista. Hankkeen kokonaiskustannusarvio on nyt 14,3 miljoonaa euroa.

Suvelan kappelin rakentamista on valmisteltu vuodesta 2003. Hankepäätös tehtiin 2007, ja vuonna 2011 hyväksyttiin hankesuunnitelma.

Kappelin ovat suunnitelleet Lassila Hirvilammi Arkkitehdit Oy, joka tunnetaan muun muassa Klaukkalan ja Jyväskylän Kuokkalan kirkkojen suunnittelijana. Rakennuksen pintamateriaali on kuparia ja osin puuta.

Lue myös: Espoon yhteinen kirkkoneuvosto esittää yhä kappelin rakentamista Suvelaan

Edellinen artikkeliRuotsinpyhtään kirkkoherra irtisanottiin virastaan
Seuraava artikkeliEuroparlamentista pudonnut Mitro Repo: Harkitsen palaamista papiksi

Ei näytettäviä viestejä