Valtakunnallinen parisuhdepuhelin avautui – Palvellaanko myös homopareja?

Parempi avioliitto ry käynnisti huhtikuun alussa RAY:n hankerahoituksella valtakunnallisen tukipariprojektin. Projektin tavoite on tarjota vertaistukea eri puolilla Suomea asuville parisuhdekriisissä oleville pareille.

Projektiin liittyvä valtakunnallinen puhelinpäivystys parisuhdeneuvontaa kaipaaville avautui toukokuun alussa. Parempi yhteys -tukipuhelin tarjoaa kuuntelu- ja keskustelukumppanin parisuhdeasioissa sekä tukea erilaisiin parisuhdeongelmiin.

Keskustelut ovat luottamuksellisia ja puhelimeen on mahdollista soittaa nimettömänä. Puheluihin vastaavat kokeneet ja koulutetut avioliittotyöntekijät. Tukipuhelin päivystää numerossa 050 3122 325 maanantaisin ja torstaisin.

Projektirahoituksella kerätään myös kansallinen tukiparirekisteri, järjestetään koulutustilaisuuksia eri puolilla Suomea ja laaditaan koulutusmateriaalia.

– Olemme sopineet pari vuotta sitten erilaisten parisuhdekursseja järjestävien tahojen kanssa, että kukin keskittyy omaan kenttäänsä. Meidän leirimme ovat heteropareille, koska osaamisemme liittyy heihin. Samaa sukupuolta olevat parit ohjaamme esimerkiksi Setan parisuhdetyöhön, kertoo projektikoordinaattori Elina Holappa Parempi avioliitto ry:stä.

– Puhelinpäivystykseemme voi toki soittaa kuka vaan, emme ryhdy kyselemään, millaisesta parisuhteesta on kyse, hän lisää.

”Opimme uutta ja kärsimme kärsivien rinnalla”

Tukiparitoiminta on ollut osa Parempi avioliitto ry:n perustoimintaa yli 20 vuoden ajan. Yksi projektin tavoitteista on vahvistaa parisuhdetyön ennalta ehkäisevää luonnetta.

Vapaaehtoisuuteen perustuvassa tukiparityössä tukisuhteen perustana ovat tukiparin henkilökohtaiset elämänkokemukset, oma selviytyminen, kouluttautuminen tehtävään sekä halu hyödyntää kokemuksiaan muiden auttamisessa. Oleellista on ajan antaminen toiselle avioparille.

– Koemme tukiparityön hyvin antoisana. Tunnemme olevamme tärkeällä asialla. Saamme vuorostamme auttaa muita kun olemme itse saaneet niin paljon, tukiparina toiminut Maria Ihonen kertoo.

– Opimme itsestämme ja omasta suhteestamme jatkuvasti uutta. Suremme ja kärsimme kärsivien rinnalla, Markku Ihonen toteaa.

Parempi avioliitto ry on voittoa tavoittelematon perhetyön vaikuttaja. Toiminta perustuu kristilliseen maailmankuvaan. Parempi avioliitto ry:n kurssit ovat vapaan sivistystyön koulutusta, jota järjestetään yhteistyössä kansanopistojen kanssa.

Kuva: Chi Le/ Freeimages

Edellinen artikkeliKatso video kirkolliskokouksesta!
Seuraava artikkeliVirrentekijä: ”Minulla on käsittämättömän ylikävelty olo”

Ei näytettäviä viestejä