Valamon luostarissa avataan korkeatasoinen taidemyyntinäyttely

Valamon luostarissa avautuu ensi tiistaina näyttely Via Finlandia, joka on läpileikkaus suomalaisten mestareiden kultakauden töistä. Samalla se on Suomen taiteen historian läpileikkaus. Näyttelyn on koonnut piispa Arseni.

Näyttelyn teokset ajoittuvat 1800–1970-luvuille ja omistajasuku on kerännyt ne 30 vuoden aikana. Näyttelykokonaisuuteen on valittu kokoelmasta kultakin taiteilijalta paras mahdollinen teos. Taiteilijanimiä ovat muun muassa Akseli Gallen-Kallela, Albert Edefelt, Maria Wiik, Ellen Thesleff, Tyko Sallinen, Väinö Aaltonen ja Eero Nelimarkka. Näyttelyssä on myös ulkomaalaisten taiteilijoiden grafiikkaa esimerkiksi taiteilijoilta Picasso, Matisse, Dalí ja Miró.

Museotasoinen myyntinäyttely Via Finlandia on avoinna ensi vuoden toukokuuhun asti. Suomen 100-vuotisjuhlavuonna näyttely myös kertoo palasen Suomen taiteen historiasta.

Valamon luostarin edellinen näyttely, huipputaiteilijoiden kristillisaiheisia töitä esitellyt Mestarin jälki II, keräsi yli 15 000 kävijää ollen luostarin kaikkien aikojen suosituin näyttely.

Kuva: Valamon luostari. Sigfrid August Keinäsen maalaus Ruokailijat.

Lue myös:

Valamossa esillä luontokuvaajien huippuotoksia

Picasson, Dalín ja Warholin teoksia esillä Valamossa

Edellinen artikkeliIrja Askola: ”Lyriikkaa ei mitata dogmatiikan säännöillä”
Seuraava artikkeliYhden hinnalla -tapahtuma kerää pari tuhatta nuorta Tampereelle

Ei näytettäviä viestejä